Sport

Gică Hagi le-a dezvăluit jurnaliștilor spanioli cum a învins-o pe FCSB. ”Tot conceptul pornește de acolo”. Ce spune despre duelul Barca – Galatasaray

Gheorghe Hagi a fost invitatul jurnaliștilor spanioli să prefațeze duelul dintre Barcelona și Galatasaray din Europa League. Cu acest prilej ”Regele” le-a dezvăluit și cum a învins-o pe FCSB în Liga 1.
09.03.2022 | 10:13
Gica Hagi lea dezvaluit jurnalistilor spanioli cum a invinso pe FCSB Tot conceptul porneste de acolo Ce spune despre duelul Barca  Galatasaray
ADVERTISEMENT

Barcelona – Galatasaray Istanbul este unul dintre cele mai așteptate dueluri din 16-imile Europa League. Prima manșă este programată mâine, la Barcelona, iar Gică Hagi a fost invitat să prefațeze disputa.

Gică Hagi ar pregăti un duel Barcelona – Galatasaray, exact cum a gândit tactica din meciul FCSB – Farul

Gheorghe Hagi a evoluat la ambele oponente din 16-imile Europa League, Barcelona și Galatasaray Istanbul, iar spaniolii au vrut să afle cum ar pregăti un astfel de meci din perspectiva antrenorului echipei considerată inferioară (Galatasaray).

ADVERTISEMENT

Răspunsul lui Hagi i-a uimit pe jurnaliștii iberici. ”Regele” a dezvăluit că aplicând principiile fotbalului pe care l-a învățat de la Johan Cruyff ar merge sigur la victorie.

”L-aș pregăti așa cum am făcut-o în România, contra fostei Steaua (FCSB – n.r.). Și am câștigat. Am organizat o partidă în care ei să nu aibă timp și spațiu să gândească.

ADVERTISEMENT

Am fost agresivi și am atacat. Dacă nu marchezi, nu învingi. Trebuie să știi și ce să faci când mingea e la tine. Și, apropo, am bătut cu 2-0”, a declarat Hagi, pentru Marca.

Fostul decar al echipei naționale a reiterat faptul că transferul la Barcelona, la cererea lui Johan Cruyff, i-a marcat atât cariera de fotbalist, cât și cea de antrenor.

ADVERTISEMENT

”Cel mai important este că m-a adus Johan Cruyff (la Barcelona – n.r.). Am fost fotbalist datorită lui, după ce am văzut Ajax dn anii 70. Era deja incredibil.

Am învățat stilul de joc și îl aplic și acum, ca antrenor: fotbalul total, sistem 4-3-3. Vreau să câștig în urma unui fotbal bun, nu doar să câștig. Tot conceptul pornește de acolo”, a mai spus Hagi.

ADVERTISEMENT

Cum a învins-o Farul Constanța pe FCSB

Victoria trupei lui Gică Hagi 2-0 cu FCSB, în etapa a 28-a din Casa Pariurilor Liga 1 a fost una aparent surprinzătoare. Roș-albaștrii erau neînvinși în campionat tocmai din luna august a anului trecut.

Deși vicecampioana a avut o posesie superioară (55%), ”marinarii” au expediat mai multe șuturi pe poarta lui Andrei Vlad (5, față de unul singur cât a avut FCSB), două dintre acestea transformându-se în goluri.

Cele două echipe se vor duela și în faza play-off a întrecerii interne. FCSB a terminat sezonul regulat pe poziția a doua, în vreme ce Farul începe de pe poziția a cincea.

ADVERTISEMENT