Fotbal intern

Gică Hagi laudă CFR-ul: „Sunt un exemplu pentru mine, pentru fotbalul românesc” + Jucătorii Viitorului dau vina pe teren: „Gazon impracticabil”

14.02.2020 | 22:31
Gică Hagi laudă CFR-ul: „Sunt un exemplu pentru mine, pentru fotbalul românesc” + Jucătorii Viitorului dau vina pe teren: „Gazon impracticabil”
Gică Hagi laudă CFR-ul: „Un exemplu pentru noi”
ADVERTISEMENT

Gică Hagi, împreună cu jucătorii săi, au arătat cu degetul terenul prost din Gruia, după CFR – Viitorul 0-0. Chiar și așa, Hagi a lăudat CFR-ul și o consideră un exemplu de urmat pentru fotbalul românesc.

Gică Hagi laudă CFR-ului, însă e deranjat de terenul de joc din Gruia

„Cine a plecat cu trei puncte de la Cluj? În primul rând ne-am adaptat la teren, terenul a arătat cum a arătat. Știam că CFR are un joc mult mai puternic, mai direct ca noi, a trebuie să ne adaptăm și la tactică și la teren. Am fost foarte surprinși la început de meci, nu am pasat, apoi am făcut ce trebuie și am avut și noi ocazie, cu toate că CFR a dominat, a controlat jocul.

Noi ne-am axat la ce puteam, speram să avem o ocazie să greșească în apărare, din pacate nu am marcat și asta e. Știam că întâlnim o echipă care joacă un fotbal al ei, foarte bun, competitiv, europeană, puternică acasă. Știam că va pune cel mai bun 11 pentru a-și face o repetiție pentru meciul cu Sevilla. Am încercat să le facem față, venind după un eșec nemeritat cu Craiova, cu moralul puțin scăzut. Mergem în continuare, viața merge înainte.

ADVERTISEMENT

Sunt greșelile făcute în trecut, suntem conștienți, asta am vorbit. Viața nu stă într-un meci, într-o zi, viața e plină de șanse, important e să lupți. Vom încerca să revenim, să fim ăia care am fost înainte, am fost motivați, am avut ambiție, jucam fotbal. Am arătat că putem să jucăm alt fel de fotbal, lucru pozitiv.

Știm ce greșeli am făcut, asta e, suntem oameni. Nu în fiecar zi să-ți iasă tot ce gândești, începând cu mine, nu întotdeauna poți să fii în top. Încercăm să facem lucruri bune, nu știm cât de mari vor fi pentru că ăsta e farmecu vieții. Am jucători cărora le place să vină la serviciu.

ADVERTISEMENT

Le-am urat succes cu Sevilla, echipa românească și au atâtatea merite, sunt un exemplu pentru noi. Nu trebuie să ne ferim, e o echipă extraordinară, sunt un exemplu pentru mine și pentru fotbalul românesc”, a declarat Hagi la Digi Sport.

Antrenorul și finanțatorul Viitorului regretă, totodată, excluderea lui Manchester City din Champions League.

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău de Pep, de echipă, club frumos care juca fotbal frumos. Eu am jucat și la Madrid și la Barcelona, citeam de Ronaldo, ăla vechiu, că a jucat la ambele. Lucruri care mă mai motivează, mă țin sus acolo ca și mental, știu că am fost la aceste cluburi că m-au educat, și am încercat să devin cel mai bun”, a explicat Hagi.

Gabi Iancu și Rivaldinho, deranjați de teren și de stilul CFR-ului

Gabi Iancu putea aduce victoria echipei sale dacă șutul său nu ar fi nimerit transversala porții clujene. Fotbalistul Viitorului a dat vina pe terenul prost și pe stilul de joc al CFR-ului pentru rezultatul final, 0-0.

ADVERTISEMENT

„Ne-am adaptat la jocul lor, la acest gazon impracticabil. Nu poți să te concentrezi pe așa gazon, am vrut să luăm punct sau puncte, e foarte important și un punct. Mă bucur că nu am pierdut, puține echipe au făcut un meci bun la CFR acasă.

Suntem încrezători și ne gândim doar la play-off. La bara mea dacă dădeam gol…Știu doar că aveam 1-0 și poate moralul nostru era altfel, nu cred că se schimba jocul foarte mult, cu gazonul ăsta numai cu mingi lungi s-au jucat.

ADVERTISEMENT

Cum am spus, ne-am adaptat, am încercat și noi să jucăm mai direct și să nu mai pasăm foarte mult. Ei au jucat mai mult lung decât noi, așa e stilul lor, așa au câștigat campionatele.

Cum am spus, e finala cea mare pentru noi și suntem încrezători, le ținem degetele încrucișate adversarilor, apoi pregătim acest meci foarte bine, 100% trebuie să câștigăm. Ne-a spus că asta e atitudinea, am luptat, chiar dacă a fost jocul de așa natură să jucăm lung, nu suntem obișnuiți. Ne-a spus că avem o ultimă bătălie cu Clinceniul, să o continuăm tot așa, ne revenim”, a declarat Iancu la Digi Sport.

Rivaldinho, brazilianul din atacul Viitorului, a mărturisit că echipa sa a încercat să câștige, însă planul tactic a fost schimbat din cauza terenului și al jocului practicat de CFR Cluj.

„Da, un meci care e pe stilul lor, trebuie să ne adaptăm. Ne adaptăm bine la joc, a fost de luptă, am luptat, păcat că nu reușim să luăm trei puncte. Asta e, a fost un punct și e important și acest punct. Da, meci greu, ei sunt echipă bună, de două ori la rând campioana României, nu e ușor să să te impui în Gruia, bine ca nu am pierdut. Sper să fie important și acest punct. Nu am venit aici să facem egal, a fost meci greu, de luptă, am luptat până la final și sper să intrăm în play-off”, a explicat fotbalistul.

În urma remizei albe dintre CFR și Viitorul, clujenii rămân pe prima poziție cu 49 de puncte, însă au ratat șansa de a se distanța la opt puncte de FCSB și Universitatea Craiova. Viitorul a acumulat 39 de puncte, însă tremură pentru a prinde ultimul loc de play-off, la luptă directă cu FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș.

  • 1-1 a fost raportul șuturilor pe poartă în CFR – Viitorul
  • 50-50 a fost raportul posesiei în CFR – Viitorul
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri