Sport

Gică Hagi, așa cum nu l-ai mai văzut niciodată. „Regele” a făcut show pe scenă alături de cel mai cunoscut lăutar al machidonilor. Video exclusiv

A fost petrecere mare între machidoni, cu Gică Hagi invitat special. Fostul decar al naționalei a fost în centrul atenției chiar dacă a dat mingea pe microfon.
15.11.2021 | 17:33
Gica Hagi asa cum nu lai mai vazut niciodata Regele a facut show pe scena alaturi de cel mai cunoscut lautar al machidonilor Video exclusiv
Gică Hagi a făcut show pe scenă alături de Cică Coadă, cel mai cunoscut lăutar machidon
ADVERTISEMENT

Considerat de cei mai mulți dintre microbiști drept cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gică Hagi este „one man show” și la microfon, așa cum era cu mingea la picior.

În week-end, cel mai cunoscut lăutar al machidonilor, Gică Coadă, a aniversat 60 de ani. La petrecerea grandioasă a participat și a încântat la propriu și Hagi.

ADVERTISEMENT

Cealaltă față a lui Gică Hagi. A făcut show pe scenă alături de Gică Coadă, cel mai mare lăutar al machidonilor

Gheorghe Hagi este un personaj mai degrabă introvertit. Aparițiile lui în media sunt, de cele mai multe ori, în strictă legătură cu fotbalul, sportul căruia i-a dedicat întreaga viață.

Însă, ”Regele” este cunoscut în cercul de apropiați ca un om care știe să petreacă și care nu se sfiește să-și etaleze talentul muzical atunci când i se ivește ocazia.

ADVERTISEMENT

Ultima oară s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, când Gică Coadă, cel mai mare lăutar din comunitatea machidonă, și-a sărbătorit ziua de naștere.

La ceas aniversar au petrecut alături de vestitul artist aproximativ 150 de invitați, aleși pe sprânceană. Dintre aceștia nu putea să lipsească Gică Hagi, cei doi fiind prieteni de mai bine de patru decenii.

ADVERTISEMENT

Punctul culminant al petrecerii a fost duetul realizat de cei doi Gică, interpretând melodiile ”Unu`i Gicã Hagi”, imnul compus de Coadă pentru Hagi după Cupa Mondială din SUA 1994, și ”Tu Machidonii”, cel mai cunoscut cântec popular al aromânilor.

Unu-i Gică Hagi

Auziți, aromâni, ce mare durere

Simt că-nbătrânesc, lele, off

Acum vă voi cânta pe ritmul aromânesc

Despre cel mai cunoscut om, eu vă voi cânta

Unu-i Gică Hagi, ce mingea bate

Lăsă americanii să moară de ciudă

Asprilla, Valderrama, Rincon, Valencia

Zicea marele Pele, că cel mai bun era

Când jucă Gică, când a ajuns la ei

Care erau lei, au devenit miei (…)

Gică Hagi a fost mereu sufletul petrecerilor

Despre machidoni, se spune că au muzica în sânge, iar acest lucru nu avea cum să-i lipsească lui Gică Hagi, poate cel mai cunoscut dintre aromâni.

ADVERTISEMENT

În ciuda imaginii de sisif, mereu preocupat de ceea ce face, mereu implicat în dezvoltarea proiectelor personale și a fotbalului românesc, ”Regele Hagi” pune la fel de mult suflet și atunci când e vreme de petrecut.

De altfel, cei din anturajul lui îl descriu pe Hagi senior ca fiind un om popular, fără aroganțe și aere de vedetă. Dacă uneori vocea îl mai lasă, pe ringul de dans Hagi este la fel de bine pregătit precum era ca fotbalist, iar apropiații lui spus că este extrem de talentat.

Și în tinerețe, pe când evolua la Farul Constanța sau Sportul Studențesc, Gică Hagi era recunoscut ca sufletul petrecerilor. Nu doar cântă și dansează, ci este și o mică enciclopedie de glume și bancuri.

ADVERTISEMENT