Fotbal intern

Gică Hagi și Ilie Dumitrescu, dialog emoționant: „Te iubesc” / „Doar o dată nu ne-am înțeles”

06.01.2021 | 19:56
Gica Hagi si Ilie Dumitrescu dialog emotionant Te iubesc  Doar o data nu neam inteles
ADVERTISEMENT

Gică Hagi (55 de ani) i-a urat „La mulți ani” lui Ilie Dumitrescu. Miercuri, 6 ianuarie, fostul său coechipier de la Steaua și de la echipa națională a împlinit 52 de ani.

Aflat în Scoția, la Glasgow, acolo unde a făcut Crăciunul și Revelionul alături de Ianis Hagi, „Regele” a dialogat virtual cu Ilie Dumitrescu. Cei doi au fost invitați în emisiunea „Digi Sport Special”, de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Împreună, Hagi și Dumitrescu au pus umărul la unele dintre cele mai mari performanțe din fotbalul românesc. Printre altele, cei doi au în CV o finală de Cupa Campionilor Europeni, cu Steaua (1988), și un sfert de finală la Campionatul Mondial, cu echipa națională (1994).

Gică Hagi și Ilie Dumitrescu au avut un dialog emoționant, în direct la TV: „Voiai să le faci tu pe toate”

Hagi: La mulți ani, să ți se îndeplinească tot ce îți dorești! Îți port un respect imens!
Dumitrescu: Țin mult de tot la tine. Te iubesc!
Hagi: Deși a fost faza aia din semifinale cu Galata…
Dumitrescu: E… Voiai să le faci tu pe toate!
Hagi: Un moment neinspirat pentru amândoi.
Dumitrescu: Nu știu ce căutai tu pe acolo.
Hagi: Nici eu nu știu. Singurul moment din viață în care nu ne-am înțeles!

„Regret că nu am jucat finala cu Milan”

Faza la care cei doi membri ai Generației de Aur fac referire a avut loc în 1989, în penultimul act al Cupei Campionilor Europeni dintre Steaua și Galatasaray, câștigată la general de roș-albaștri, scor 5-1.

ADVERTISEMENT

În returul de la Istanbul, Ilie Dumitrescu a luat cartonaș galben și astfel nu a jucat în finala cu AC Milan. Italienii aveau să câștige în fața Stelei, scor 4-0, grație „dublelor” lui Gullit și van Basten.

„Mister” voia să arunce de la margine, dar fix atunci s-a apropiat „Regele”, care și-a exprimat dorința să fie el cel care repune mingea în joc. Arbitrul meciului a considerat că românii întârzie reluarea partidei și l-a avertizat pe Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi nu a văzut live meciurile lui Ianis: „I-a mers bine pentru că am fost împreună”

Deși se află în Scoția, Gică Hagi nu a mers la ultimele meciuri pe care Ianis Hagi le-a jucat pentru Rangers. În ultimele patru meciuri, internaționalul român a marcat două goluri și a primit laude atât din partea lui Steven Gerrard, cât și a fanilor liderului din Premiership.

Hagi senior a dezvăluit că măsurile de siguranță impuse de pandemia COVID-19 l-au determinat să nu vadă pe viu meciurile fiului său, dar nici nu a cerut vreo invitație din partea oficialilor lui Rangers.

ADVERTISEMENT

 „N-am fost acolo, există un protocol și nici nu m-am gândit să mă duc la meciuri, nu am întrebat. I-a mers bine pentru că suntem împreună și așa o să fim toată viața”, a declarat Gheorghe Hagi, la Digi Sport.

 

ADVERTISEMENT