Fotbal intern

Gică Hagi, victoria 100 în Liga 1 în faţa lui Dinamo! Succese mari, dar şi controversate pentru cel mai longeviv antrenor din campionat. Prima reacţie a “Regelui”: “Mă bucur că nu am luat gol”

02.07.2020 | 21:54
Gica Hagi victoria 100 in Liga 1 in fata lui Dinamo Succese mari dar si controversate pentru cel mai longeviv antrenor din campionat Prima reactie a Regelui Ma bucur ca nu am luat gol
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a obţinut victoria cu numărul 100 ca antrenor în Casa Pariurilor Liga 1 după succesul obţinut cu 1-0 în faţa celor de la Dinamo. “Regele” este de departe cel mai longeviv antrenor din Casa Pariurilor Liga 1, fiind pe banca tehnică a Viitorului din septembrie 2014, adică aproape şase ani de zile. 

Însă, prima victorie ca antrenor a lui Gică Hagi a venit pe data de 19 noiembrie 2005 când era antrenor la Poli Timişoara, prima formaţie pe care a antrenat-o în România. Atunci, Poli Timişoara se impunea cu 2-0 într-o deplasare cu Oţelul Galaţi.

ADVERTISEMENT

14 ani şi 8 luni mai târziu, Gică Hagi a obţinut succesul cu numărul 100 în Casa Pariurilor Liga 1, împotriva celor de la Dinamo, scor 3-1. În ultimii ani, în confruntările Hagi – Dinamo au ieşit mai mereu scântei, iar ele nu au lipsit nici de la acest meci.

Gică Hagi, victoria cu numărul 100 în Liga 1! A antrenat la Poli şi Steaua înainte de a ajunge la Viitorul

“Regele” a antrenat doar trei echipe din Casa Pariurilor Liga 1 până acum. Prima a fost Poli Timişoara, între noiembrie 2005 şi vara anului 2006. Ulterior, în luna iunie a anului 2007, Hagi a semnat cu Steaua, echipă pe care a reuşit să o califice în grupele Ligii Campionilor. După câteva clinciuri cu Gigi Becali, Hagi şi-a dat demisia în luna septembrie din acelaşi an.

ADVERTISEMENT

“Mă bucur (n.r. pentru victoria 100 în Liga 1)! Am avut un meci foarte greu, cu multă presiune. Mă bucur că nu am luat gol, pentru că în play-out am luat multe goluri. A fost un meci echilibrat, putea fi egal, că ei au avut o bară. Probabil din cauza acestei perioade îndelungate, nu jucăm la fel de bine în a doua repriză. În prima repriză jucăm foarte bine. Obiectivul numărul 1 a fost să nu cădem. Am avut meciuri în care am câştigat la limită. Mă bucur că marcăm din faze fixe pentru că ritmul nu are cum să fie bun” – Gică Hagi după Viitorul – Dinamo 1-0, victoria 100 în Liga 1

Gică Hagi a format Academia Viitorul Constanţa în anul 2009 şi a preluat banca tehnică a echipei în luna septembrie a anului 2014, fiind în prezent cel mai longeviv antrenor din Casa Pariurilor Liga 1.

Drumul spre 100 de victorii în Casa Pariurilor Liga 1 a fost presărat cu succese importante, multă muncă, dar şi partide controversate. Cea mai mare controversă din istoria Viitorului a fost în mai 2013 când Hagi nu era încă antrenor al echipei, ci avea doar rolul de patron.

ADVERTISEMENT

Momente controversate! De la “omenia” din Ghencea, la meciurile care au decis titlurile în 2017 şi 2018

Atunci, Viitorul s-a impus în Ghencea cu 5-2 şi reuşea la finalul sezonului să evite retrogradarea. Gigi Becali a declarat la finalul acelui meci: “Mă bucur pentru naşul meu. Nu a fost blat, a fost omenie! Îmi era teamă că vom egala de la 1-4”.

Deşi, în primele sezoane Viitorul s-a bătut pentru evitarea retrogradării, Gheorghe Hagi a reuşit să transforme Viitorul într-o campioană. “Regele” a câştigat titlul de campion la finalul sezonului 2016-2017. Atunci, Viitorul a învins cu 1-0 pe CFR Cluj în meciul decisiv pentru titlu după un penalty transformat de Gabi Iancu, în minutul 65.

ADVERTISEMENT

La finalul acelui sezon, Viitorul a încheiat la egalitate de puncte cu FCSB, dar a fost declarată campioană datorită rezultatului mai bun în meciurile directe din play-off. Gigi Becali a făcut scandal şi a contestat decizia la TAS. Această iniţiativă a provocat o ruptură între “naşul” Hagi şi “finul” Becali.

În sezonul imediat următor, în ultima etapă rolurile s-au inversat în CFR Cluj – Viitorul. Ardelenii jucau cu titlul pe masă şi aveau nevoie de o victorie în meciul cu echipa lui Hagi. Iar formaţia lui Dan Petrescu a reuşit să se impună cu 1-0 datorită golului marcat de Damjan Djokovic. Astfel, FCSB pierdea din nou titlul în ultima etapă, iar mulţi au văzut acest meci ca pe o răzbunare a lui Hagi pe patronul FCSB.

Hagi vs. Dinamo, mereu un duel cu scântei!

Duelurile dintre Hagi şi Dinamo au fost mereu foarte aprige. Încă de la începutul mandatului lui Hagi ca antrenor, în septembrie, 2014, duelurile cu “rivala” Dinamo au produs scântei şi ori de câte ori a avut ocazia Hagi i-a răpus pe “câini”.

Primul meci Dinamo – Viitorul cu Gică Hagi pe bancă a avut loc pe 7 noiembrie 2014. Echipa sa reuşea să învingă cu 3-2 în “Groapă” datorită golurilor marcate de Mitrea, cu o dublă şi Bonilla, în minutul 83.

Au urmat apoi încă şapte victorii ale Viitorului în faţa lui Dinamo, printre care şi unele scoruri fluviu: 5-1 (2015), 4-0 (2017), 4-1 (2018) sau 5-0 (2019). “Câinii” au reuşit şase victorii în faţa “Regelui”, în timp ce patru meciuri s-au încheiat la egalitate.

Peluza Cătălin Hîldan a trimis câteva săgeţi către Gheorghe Hagi imediat după ce Chindia Târgovişte a reuşit să învingă Viitorul şi Dinamo a coborât în clasament: “Gică Hagi este foarte senin după meciul pierdut în seara asta (n.red. – miercuri, cu Chindia). Să-l vedeți cum va pregăti meciul cu Dinamo, ca și cum ar fi trofeul pe masă. Dintr-o dată va uita de promovarea juniorilor”

În cei cinci ani şi jumătate petrecuţi pe banca Viitorului, Gică Hagi a reuşit să câştige toate trofeele interne. În 2017 a devenit campion al României, iar în anul 2019 a reuşit să câştige Cupa României şi Supercupa.

În total, Gică Hagi a adunat 223 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc cu: 100 de victorii şi 54 de remize şi 70 de înfrângeri. “Regele” a fost desemnat de două ori antrenorul anului în România: 2016-2017 şi 2018-2019.

  • 55 de ani are Gică Hagi
  • 2014 este anul în care Hagi a preluat Viitorul
ADVERTISEMENT