Gică Popescu, încrezător în forța lui CFR Cluj înainte de ”dubla” europeană cu Sevilla: ”Echipa lui Petrescu are potențial să se califice”

Adrian Baciu   
în Europa League
15/02/2020, 08:48
Gică Popescu, încrezător în forța lui CFR Cluj înainte de ”dubla” europeană cu Sevilla: ”Echipa lui Petrescu are potențial să se califice”
Gică Popescu, încrezător în forța lui CFR Cluj înainte de ”dubla” cu Sevilla: ”Echipa lui Petrescu are potențial să se califice". Sursa foto: sportpictures.eu

CFR Cluj și Viitorul Constanța au remizat, scor 0-0, în runda a 25-a din Casa Pariurilor Liga 1. Într-un meci anost, cu foarte puține faze de poartă, CFR a arătat destul de cenușiu în perspectiva meciului cu Sevilla din Europa League. În ciuda prestației clujenilor de vineri, Gică Popescu e încrezător în capacitatea elevilor lui Dan Petrescu pe plan internațional.

Gică Popescu crede în CFR Cluj înainte de ”dubla” cu Sevilla: ”Echipa lui Petrescu are potențial să se califice”

La finalul meciului din Gruia, Gică Popescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei fostului său coleg din ”Generația de Aur”, Dan Petrescu.

“Ne-am luptat în seara aceasta, dar, din păcate, am întâlnit o echipă robustă, aşa cum o ştiam dintotdeauna.

Foarte bine aşezată în teren, cu un antrenor care şi-a motivat din nou foarte bine echipa. (n.r. despre Dan Petrescu) I-am urat baftă, succesul lui va fi şi al fotbalului românesc.

Cred că au arătat că au capacitatea să treacă de orice echipă. Chiar dacă Sevilla e o echipă de top, CFR-ul are potenţial să meargă mai departe” , a declarat Gică Popescu, conform Telekomsport.

FC Sevilla, favorită certă contra lui CFR Cluj

CFR Cluj va întâlni Sevilla în șaisprezecimile Europa League. Formația spaniolă are un lot cotat la peste 282.000.000 de euro și este o specialistă a competiției continentale, reușind să triumfe de cinci ori de-a lungul ultimilor ani.

Echipă care se confundă practic cu a doua competiție europeană, Sevilla este văzută de specialiști ca fiind mare favorită în ”dubla” cu CFR Cluj. Pentru o calificare mai departe în această competiție, anadaluzii primesc o cotă de 1,13, în timp ce clujenii au cote de la 5,50 la 6,10.

Sevilla, 5 trofee europene în 13 ani

În ultimii 13 ani, fie că se juca în actualul format sau competiția purta numele de Cupa UEFA, echipa andaluză a câștigat trofeul de șase ori. Seria a început în 2006, când Sevilla a învins în finală Middlesbrough, coșmarul FCSB-ului din acel sezon.

Formația condusă acum de Julen Lopetegui a mai câștigat competiția continentală în 2007, 2014, 2015 și 2016.

  • CFR Cluj se va duela cu Sevilla în 16-imile de finală din Europa League, cele două meciuri urmând să se dispute pe 20 la Cluj şi 27 februarie în Spania.
Închide ×