Sport

Gică Popescu nu are parteneriat cu U Craiova, dar Farul este abonată la pepiniera „Baciului”. Exclusiv

Școală de Fotbal a lui Gică Popescu nu dă jucători la U Craiova, dar Farul s-a abonat la jucători proveniți de pepiniera „Baciului”.
01.07.2021 | 17:37
Gica Popescu nu are parteneriat cu U Craiova dar Farul este abonata la pepiniera Baciului Exclusiv
Gică Popescu nu are parteneriat cu U Craiova, dar Farul este abonată la pepiniera „Baciului”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gică Popescu a fost unul dintre cei mai mari jucători care au evoluat la Universitatea Craiova, însă școala sa de fotbal nu are un parteneriat direct cu echipa din Bănie, ci cu Farul Constanța, fosta FC Viitorul, club patronat de cumnatul Gheorghe Hagi și acolo unde „Baciul” este președinte.

Cele două echipe au aspirații mari în noul sezon al Ligii 1. Dacă „juveții” țintesc campionatul, Hagi și-a impus obiectivul de a face din Farul o echipă redutabilă și să atace play-off-ul stagiunii viitoare din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu nu are parteneriat cu U Craiova, dar Farul Constanța s-a abonat la jucătorii proveniți din Bănie. Reacția managerului de la academia „Baciului”: „Nu au solicitat!”

Școala de Fotbal „Gică Popescu” din Craiova este una dintre cele mai importante academii ale sportului „rege” din țara noastră. Zeci de fotbaliști proveniți de aici au promovat în Liga 1, iar printre aceste nume se remarcă Ionuț Rada, Adrian Stoian, Alexandru Băluță sau Tudor Băluță.

Ultimul a fost vândut pe sumă foarte mare la Brighton, în Anglia. Transferul s-a ridicat la aproximativ trei milioane de euro, iar un procent a revenit chiar la școala de fotbal a „Baciului”

ADVERTISEMENT

Chiar dacă clubul lui Mihai Rotaru, Universitatea Craiova, a avut și are câțiva jucători proveniți de la „GP”, nu există un parteneriat atât de puternic ca cel între academiile celor doi „Gică” (n.r. – Popescu și Hagi). FANATIK l-a contactat telefonic pe managerul Școlii de Fotbal „Gică Popescu”, Paul Răducan:

„Nu avem niciun parteneriat cu vreuna dintre cele două echipe ale Craiovei din prima ligă. Mi-a solicitat Hagi și am făcut în secunda unu. Nu mi-a solicitat nimeni! Din punctul meu de vedere, avantajul era reciproc.

ADVERTISEMENT

Am dat 62 de jucători în prima ligă timp de 22 de ani. Era un avantaj pentru toate părțile. Unde am dat 62, cu siguranță aveau loc la Craiova. Au mai mers și la Craiova. Laurențiu Popescu sau Alexandru Popescu sunt produse ale școlii noastre. Chiar și acum avem cinci jucători la 2003,” a declarat acesta.

Școala de fotbal „Gică Popescu”, procent de 50-50 în vânzarea jucătorilor care au fost crescuți la Craiova, dar au fost vânduți de Hagi: „U Craiova ar fi avut diferit!”

Diferiți fotbaliști care au fost crescuți la școala de fotbal a „Baciului”, iar Tudor Băluță, cu trei milioane de euro, deține recordul. Conform spuselor lui Paul Răducan, Gică Popescu a păstrat jumătate din procent. Acesta a dezvăluit și faptul că Universitatea Craiova ar fi putut avea un procent preferențial, dar lipsa unui parteneriat împiedică acest lucru:

ADVERTISEMENT

„La parteneriatul cu academia lui Gheorghe Hagi avem jumătate din procentul de vânzare. Cu CS Universitatea dacă ar fi, nu ar fi această paritate jumătate-jumătate. Ei ar cheltui mai mult și e normal oarecum. Ar fi în avantajul lor. Acesta este singurul aspect. Dacă mi-ar solicita și azi, eu aș face. 

Parteneriatul cu Academia Gheorghe Hagi este de excepție. Vorba este vorba, așa se pune problema. Există un parteneriat scris, dar nu scrisul ne leagă. Ne leagă omenia. Avem principiile noastre. E o relație specială și între cei doi. 

Gică Popescu se interesează foarte mult de școala de la Craiova, nu se pune problema. Acum a fost prins cu acele probleme de la Farul, dar m-a și sunat și mi-a spus că vine săptămâna viitoare,” a mai declarat Paul Răducan, managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu”, pentru FANATIK.

Gică Popescu ocupă funcția de președinte la Farul Constanța, fosta Viitorul, din vara anului 2019. „Obiectivul numărul unu este să producem în continuare jucători care să joace la cel mai înalt nivel. Clubul nostru este bazat pe Academie,” spunea „Baciul” în momentul prezentării.

  • 22 de ani de existență are Școala de Fotbal „Gică Popescu” Craiova
  • 53 de ani are Gică Popescu, fostul mare jucător al României

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – U Craiova. 1,70 este cota pentru „nu marchează ambele echipe”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
FOTO ”Bijuteria” de 7.000.000 de euro din România, aproape de inaugurare: ”Lucrările vor...
FOTO ”Bijuteria” de 7.000.000 de euro din România, aproape de inaugurare: ”Lucrările vor fi gata”
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Becali a pus tunurile pe Coldea. Finanțatorul FCSB, scos din minți de fostul...
Becali a pus tunurile pe Coldea. Finanțatorul FCSB, scos din minți de fostul șef SRI
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc,...
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei