Sport

L-au lucrat jucătorii pe Adi Mutu la CFR Cluj? „Probabil au fost niște contre cu veteranii! Cei libertini trebuiau dați afară!”

A apărut o nouă teorie despre plecarea lui Adrian Mutu de la CFR Cluj: e posibil ca tehnicianul să fi avut contre cu „veteranii” din lot, ceea ce a dus la o dezbinare a vestarului.
25.04.2024 | 14:58
Lau lucrat jucatorii pe Adi Mutu la CFR Cluj Probabil au fost niste contre cu veteranii Cei libertini trebuiau dati afara
Informații de culise despre plecarea lui Adi Mutu de la CFR Cluj. foto: sport Pictures
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a plecat de la CFR Cluj după umilința din Cupă contra Corvinului, dar rezultatele întârzie să apară la gruparea din Gruia. Chiar dacă s-a început cu o victorie 4-1 în deplasare cu Rapid, au urmat eșecurile cu FCSB și Farul, care i-au readus imediat pe clujeni cu picioarele pe pământ.

A fost lucrat Adi Mutu de jucători la CFR Cluj? „Probabil au fost contre cu veteranii și s-a dezbinat vestiarul”

După eșecul categoric suferit la Constanța cu Farul, CFR Cluj riscă să piardă locul de cupe europene, ceea ce ar fi un adevărat dezastru. Primii care și-au făcut autocritica au fost jucătorii, Cristi Manea a cerut un antrenor cu personalitate la echipă, iar pe tapet a reapărut întrebarea dacă despărțirea de Mutu a fost oportună.

ADVERTISEMENT

O despărțire care, la momentul respectiv, se părea că le-a picat bine jucătorilor, nu puține fiind vocile care spuneau că tehnicianul a fost „lucrat” de aceștia și forțat să-și prezinte demisia. Iar noile informații prezentate la SPOTLIGHT SUPERLIGA tind să le dea dreptate.

„Mutu a vorbit la FANATIK de câteva ori după plecarea de la CFR Cluj, dar niciodată nu a spus cu subiect și predicat că a fost lucrat de jucători. El când s-a dus la CFR Cluj știa ce are de făcut, știa ce are de lucrat, avea totul pregătit, avea un bagaj perfect. Doar că ce s-a greșit, din punctul de vedere al jucătorilor, e că Mutu s-a dus cu niște reguli clare, de conduită și de disciplină.

ADVERTISEMENT

Acolo nu mai era disciplina care exista pe vremea lui Dan Petrescu. Iar din informațiile pe care le am, jucătorii cu experiență de acolo nu prea au fost de acord cu această diciplină pe care o voia Mutu. Mai ales că mulți dintre ei au trăit și perioada Dan Petrescu, atunci când chiar era disciplină.

Și cam de aceea au început, să nu spunem să-l „lucreze”, au început să nu-și mai dea viața pe teren cu Mutu antrenor. De la meciul cu Corvinul au început s-o lase mai moale, în ideea că pleacă Mutu și vor rămâne cu altcineva. Exact cum s-a și întâmplat, cu Hoban și Francisc Dican. Doar că băieții nu au prea avut noroc și iată că Dan Petrescu se va întoarce la CFR Cluj”, sunt informațiile de culise prezentate de moderatorul Alin Grigore la SPOTLIGHT SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE pe site-ul FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 15:00.

ADVERTISEMENT

„Probabil au fost niște contre”

„Depinde ce înseamnă disciplină… Nu cred că întârzie jucătorii la antrenament. Că a venit Mutu și a vrut să-și impună punctul de vedere este formidabil, foarte bine a făcut. Și nu cred că jucătorii profesioniști mai gândesc de genul că antrenorul e apropiat de vârsta lor. Ei se uită ce poate să le aducă antrenorul în plus.

Probabil au fost niște contre între el și anumiți jucători și atunci s-a creat o dezbinare a vestiarului. Dar nu cred că nu acceptau disciplina. Ei sunt profesioniști și știu ce au de făcut. Ce să mănânce, când trebuie să se odihnească și cât trebuie să se implice”, a analizat situația de la CFR Cluj și invitatul Augustin Călin.

ADVERTISEMENT

Augustin Călin e categoric: „Jucătorii care vor libertate să fie dați afară!”

Teoria existenței celor două tabere e confirmată de declarația lui Cristi Manea, care a cerut un antrenor adevărat, dispus să pună piciorul în prag. Augustin Călin, și el antrenor de fotbal, susține că disciplina la echipă e obligatorie, iar cei care nu sunt de acord cu ea trebuie eliminați din grup.

„După meciul Farul – CFR 5-1, Cristi Manea a spus în felul următor. Și mie asta mi-ar da de gândit dacă aș fi acolo, dacă aș fi Francisc Dican sau Hoban. «Avem nevoie de un antrenor ca lumea, care să pună piciorul în prag!». Sunt unii jucători care-și doresc disciplină, în speță Manea, sunt alți jucători care doresc să fie mai libertini”, a continuat Alin Grigore.

„Păi disciplina lui Mutu nu a fost bună? Jucătorii care doresc să fie mai libertini să fie dați afară! Nu poți să faci performanță fără disciplină. Și fără implicarea tuturor. Iar dacă Manea a declarat lucrul acesta, înseamnă că lui i-a plăcut colaborarea cu Adrian Mutu.

Și ăsta e un mod bun de gândire al jucătorului, care acceptă disciplina, acceptă exigența antrenorului. Ăsta e un jucător cu care poți face performanță. Jucătorul care nu acceptă disciplina antrenorului, care nu acceptă exigența e un jucător care se va pierde”, a mai spus Augustin Călin la SPOTLIGHT SUPERLIGA, emisiune disponibilă și în premieră pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici în fiecare miercuri, de la ora 17:30.

Motivele pentru care Adi Mutu ar fi fost „lucrat” de jucatori la CFR Cluj

ADVERTISEMENT