Sport

Gică Popescu, răspunsuri acide pentru Gigi Becali și Puiu Iordănescu: ”Unul a greșit timing-ul, celălalt mi-a cerut scuze”

Gigi Becali și Puiu Iordănescu au făcut afirmații grave la adresa Farului, iar președintele Gică Popescu nu a stat pe gânduri și le-a dat replica.
21.04.2023 | 09:18
Gica Popescu raspunsuri acide pentru Gigi Becali si Puiu Iordanescu Unul a gresit timingul celalalt mia cerut scuze
Gigi Becali și Puiu Iordănescu au făcut afirmații grave la adresa Farului, iar președintele Gică Popescu nu a stat pe gânduri și le-a dat replica
ADVERTISEMENT

Imediat după victoria pe care FCSB a obținut-o în fața Farului, scor 2-1, finanțatorul ”roș-albaștrilor” s-a arătat nemulțumit de maniera de arbitraj a lui Istvan Kovacs și a precizat că arbitrii îl iubesc prea mult pe Gică Hagi și din această cauză îl mai ajută câteodată.

Gică Popescu, contre cu Gigi Becali și Puiu Iordănescu

Președintele ”marinarilor”, Gică Popescu, a luat atitudine după reacția avută de Gigi Becali și în același timp a pus tunurile și pe Puiu Iordănescu, cel care afirmase că Hagi a avut sprijinul Primăriei după ce a promovat în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

”Cred că și-a dorit să pună presiune pe arbitri, dar meciul direct s-a terminat, a greșit timing-ul. Apoi, nu știu cum și unde a văzut patronul FCSB-ului faptul că Farul e o echipă avantajată de arbitri.

Din ceea ce știu eu suntem echipa împotriva căreia s-au acordat cele mai multe penalty-uri, din întreaga SuperLiga, nu doar dintre cele care sunt în play-off. Atât de mult ne ajută arbitrii încât ne-au dat contra cele mai multe penalty-uri”, a declarat Gică Popescu, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Farul nu poate fi ajutată cu bani de la buget

Fostul mare internațional a dezvăluit că a avut o discuție cu Anghel Iordănescu după ce acesta a susținut că Gică Hagi a fost ajutat cu bani publici după ce a promovat în SuperLiga, atunci când a susținut că sportul românesc are nevoie de ”Legea Dîncu”, prin care cluburile de drept public să poată evolua în ligile profesioniste.

”După ce am văzut ce a zis, l-am sunat pe Puiu și i-am spus că are informații greșite. Mi-a spus că îi pare rău, că își cere scuze dacă a greșit, dar că el așa a auzit. De fapt, forma noastră de organizare nici nu ne permite să accesăm fonduri publice, ale autorității locale, pentru că am încălca legea dacă am face-o.

ADVERTISEMENT

Ne-am dori să fim și noi ajutați, așa cum sunt și alte echipe din SuperLiga, dar nu avem cum, cel puțin în această formă de organizare în care suntem. Mi se pare nedrept ca un SRL sau un SA să nu poată primi bani de la Primării sau Consilii, dar cineva care e ONG, fundație sau asociație să poată. E o anomalie.

Nu doar că noi n-am accesat niciun ban din fonduri publice sau locale, dar până și drumul de acces către baza și stadionul din Ovidiu a fost realizat exclusiv din fondurile noastre, private”, a spus Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu, propuneri pentru schimbarea legislației

Președintele clubului Farul Constanța, care este și consilier al premierului Nicolae Ciucă, a anunțat că Guvernul României pregătește o serie de schimbări ale legislației pentru finanțarea structurilor sportive.

”Am discutat deja cu prim-ministrul și i-am explicat exact ce v-am spus și mai devreme, că nu e corect ca doar anumite cluburi să poată să fie sprijinite, iar altele, chiar dacă își doresc, să nu aibă voie, de exemplu, cele care sunt SA-uri sau SRL-uri.

Am avut un dialog bun, constructiv, productiv, a fost foarte deschis și urmează ca în două-trei săptămâni să venim și cu un pachet de măsuri, pe care să le propunem pentru a fi votate și pentru a intra în vigoare”, a menționat Gică Popescu.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2...
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2 ani
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Prețurile RCA vor scădea din toamna acestui an. Schimbări pentru șoferi
Prețurile RCA vor scădea din toamna acestui an. Schimbări pentru șoferi
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în...
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în momentul despărţirii FOTO
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume