Sport

Gică Popescu, replică acidă după văicărelile lui Dan Petrescu: „Se poate plânge de multe lucruri, dar nu de arbitraj”

Gică Popescu i-a dat replica lui Dan Petrescu după ce s-a plâns vehement de arbitraj. Președintele Farului a criticat discursul antrenorului de la CFR Cluj.
08.05.2023 | 10:36
Gica Popescu replica acida dupa vaicarelile lui Dan Petrescu Se poate plange de multe lucruri dar nu de arbitraj
Gică Popescu l-a pus la punct pe Dan Petrescu după ce s-a plâns de arbitraj. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a făcut un nou pas greșit în lupta pentru titlu, scor 1-1 pe teren propriu cu Universitatea Craiova în etapa a 7-a, iar echipa lui Dan Petrescu mai poate câștiga trofeul doar printr-un miracol. La finalul meciului, conducerea ardelenilor a protestat vehement la adresa arbitrajului lui Radu Petrescu.

Gică Popescu, replică dură după văicărelile lui Dan Petrescu: „Se poate plânge de multe lucruri în ultimii ani, dar nu de arbitraj”

Deciziile nefavorabile pentru CFR Cluj din partea lui Radu Petrescu i-au făcut să răbufnească pe ardeleni. Dan Petrescu a avut un discurs dur la flash-interviu după care a plecat instant fără să răspundă la întrebările reporterilor, în timp ce Neluțu Varga a luat-o pe urma lui Gigi Becali și a anunțat că se retrage din fotbal.

ADVERTISEMENT

Totodată, Cristi Balaj a mărturisit că golul egalizator al lui Andrei Ivan trebuia anulat pe motiv de ofsaid. Gică Popescu a ținut să intervină după ce Dan Petrescu s-a plâns de arbitraj. Președintele Farului și fostul fotbalist al „Generației de Aur” a avut o replică extrem de acidă.

„Când ești obișnuit cu un anumit nivel de arbitraj și lucrurile se îndreaptă crezi că sunt împotriva ta. CFR Cluj se poate plânge de multe lucruri în ultimii ani, dar nu de arbitraj. Au fost 7 decizii întoarse de VAR, dar nu a fost o singură persoană care a luat astfel de decizii.

ADVERTISEMENT

Au fost mai mulți arbitri care s-au dus la VAR și au îndreptat situația. Nu cred că există o echipă în cazul căreia să se fi procedat altfel. Dacă facem o paralelă între ce se întâmplă acum la CFR și ce se întâmpla anii trecuți, ușurința cu care marcau din fazele fixe, cred că problema este la ei, nu la deciziile luate din camera VAR”, a declarat Gică Popescu, la Prima Sport.

Gică Popescu nu este surprins de căderea CFR-ului: „Era normală”

CFR Cluj a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie, dintre care trei înfrângeri și se află la șapte puncte de liderul Farul cu trei etape rămase. Este aproape imposibil ca ardelenii să câștige titlul, însă se pune și problema prezenței în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu a mărturisit că este normală această cădere a CFR-ului venită după cinci ani de dominație în fotbalul românesc. Președintele liderului este de părere că în lotul ardelenilor este nevoie de o schimbări.

„Important era să nu câștige CFR Cluj. Cred că îi va fi foarte greu să țină pasul cu noi și FCSB. Ce se întâmplă la CFR Cluj în acest sezon e ceva normal. Îmi aduc aminte că Cruyff spunea că o echipă care face performanță nu poate rezista cu un grup de jucători mai mult de 4-5 ani. După aceea, trebuie să schimbi grupul.

ADVERTISEMENT

Iată că se potrivește și la CFR Cluj. E campioana ultimilor 5 ani și era normal să vină această cădere. Poate e bazată pe automulțumire, pe îmbătrânirea lotului, pe lipsa motivației, rutina sau atenția adversarelor.

Toate astea au dus la acest sezon, terminat în această seară (n.r. – duminică seară) din punct de vedere al luptei la titlu. Craiova e la un punct de CFR Cluj. E o bătaie importantă pentru CFR Cluj pentru locul 3. Ar trebuie să accelereze puțin”, a spus Gică Popescu.

ADVERTISEMENT