Sport

Dan Petrescu, criză de nervi în direct la TV după CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-1: ”Ne-au ciuruit. Interesul e să nu mergem în Europa”

Dan Petrescu a acuzat vehement deciziile de arbitraj de la meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-1 și crede că este o conspirație ca echipa sa să nu prindă loc de Europa.
08.05.2023 | 00:02
Dan Petrescu criza de nervi in direct la TV dupa CFR Cluj  Universitatea Craiova 11 Neau ciuruit Interesul e sa nu mergem in Europa
Dan Petrescu a atacat arbitrajul înainte de CFR Cluj - Farul. Foto: captură TV Digi Sport.
ADVERTISEMENT

Campioana en-titre a remizat pe teren propriu în fața oltenilor, într-un meci în care ambele formații au mai avut ocazii de a înscrie. În urma acestui rezultat, ardelenii au ieșit practic din lupta la titlu.

Dan Petrescu, reacție nervoasă după CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-1

La finalul partidei CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-1, din etapa a 7-a a play-off-ului din SuperLiga, tehnicianul Dan Petrescu a tunat la adresa arbitrajului și a acuzat faptul că toate deciziile VAR din ultima perioadă au fost împotriva formației sale.

ADVERTISEMENT

”Ce să mai spun? Şapte din şapte, ne-au ciuruit, ne-au curăţat. Eu n-am mai văzut aşa ceva în istoria fotbalului. Toate deciziile VAR au fost luate împotriva CFR-ului, şapte din şapte, toate împotriva CFR-ului.

A dat roşu, dar nu mai e roşu. A dat penalty la Constanţa cu Farul, acum nu mai e penalty. Are Bîrligea penalty, apoi nu mai e, ce facem, domnilor? Ce facem? Ne-au făcut praf cu VAR-ul.

ADVERTISEMENT

Interesul este să nu meargă CFR în Europa, foarte bine. O să vedem ce vor face echipele noastre în Europa. Nu contează cum jucăm, slab, bine, dă-mi la VAR ce e al meu. A fost anti CFR acest băiat, ăsta e arbitraj? Doamne fereşte, fotbalul e istorie”, a declarat Petrescu.

Ce faze l-au nemulțumit pe Petrescu

Prima fază litigioasă a întâlnirii din Gruia a fost în minutul 27, atunci când arbitrul Radu Petrescu i-a acordat direct cartonașul roșu lui Andrei Ivan pentru o intrare dură asupra lui Boateng. După ce a revăzut faza la VAR, ”centralul” a revenit supra deciziei și a dictat doar cartonaș galben.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a contestat vehement decizia și a cerut eliminarea lui Andrei Ivan, însă Radu Petrescu a păstrat decizia de a nu-l elimina pe căpitanul Universității Craiova. Mai mult, antrenorul a fost în pericol să fie chiar el trimis în tribune.

Același Andrei Ivan a reușit să egaleze la o fază extrem de dificilă pentru brigada de arbitri. Deși Radu Petrescu a fluierat ofsaid inițial, în camera VAR s-a decis că reușita a fost una valabilă.

ADVERTISEMENT

Rezultatul partidei din Gruia confirmă că lupta la titlu se mai dă doar între Farul și FCSB. Campioana a rămas la șapte puncte în spatele celor de la Farul, distanță aproape imposibil de recuperat. Dan Petrescu ar avea nevoie de victorii pe linie, iar Farul să piardă și meciurile cu FCSB și Universitatea Craiova. De asemenea, și FCSB să se mai încurce.

ADVERTISEMENT