Sport

Gică Popescu se amuză pe seama lui Dan Petrescu: ”Spune că e greu și dacă are meci cu Dunărea Calafat”

Gică Popescu l-a înțepat, amical, pe fostul său coleg, Dan Petrescu, pentru modul special în care vorbește despre meciurile și adversarii CFR-ului, dar spune că, pentru el, afirmațiile ”Bursucului” nu sunt o surpriză.
31.07.2022 | 14:05
Gica Popescu se amuza pe seama lui Dan Petrescu Spune ca e greu si daca are meci cu Dunarea Calafat
Gică Popescu a comentat cu umor modul în care prezintă Dan Petrescu meciurile și adversarii CFR-ului. Foto: INQUAM Photos / Stefan_Constantin
ADVERTISEMENT

După Mihai Stoica, managerul general al FCSB, și lui Gică Popescu i-au atras atenția declarațiile făcute de Dan Petrescu. Pentru președintele Farului însă, modul în care-și construiește antrenorul campioanei discursurile, nu reprezintă o surpriză.

”Și dacă joacă împotriva Dunării Calafat spune acelaşi lucru”, a analizat, cu umor, Gică Popescu discursul lui Petrescu

Pentru Dan Petrescu, nu mai este o surpriză, orice meci al CFR-ului are anvergura unei finale de Mondial. Adversarul este, întotdeauna, extrem de periculos, iar contextul în care se află echipa sa este unul deosebit.

ADVERTISEMENT

Iar episoadele cele mai recente, Inter Escalades – Andorra, respectiv Mioveni, lanterna din SuperLiga, sunt elocvente în acest sens. De pildă, înaintea meciului de campionat, Petrescu spunea:

”Anul trecut am câştigat de două ori cu 1-0 meciurile cu Mioveni. Deci pentru noi urmează un meci foarte greu. Ştim cine e antrenorul lor, ştim ce joacă… suprinzător a fost doar scorul cu Hermannstadt, când a pierdut cu 0-3. Mioveni e o echipă imprevizibilă, care nu are aşa mare presiune cred eu.

ADVERTISEMENT

Se ştie că vor să se salveze de la retrogradare şi că e linişte acolo. Ei nu au început sezonul bine, e adevărat, dar cine joacă cu CFR Cluj se motivează mai bine, e clar, se autodepăşeşte pentru că joacă împotriva campioanei”.

În cele din urmă, CFR Cluj s-a impus, așteptat, cu 4-2. Și chiar dacă n-a făcut un meci bun, cea mai mare problemă nu a fost adversarul, ci nocturna. Din pricina căreia campioana putea pierde la masa verde.

ADVERTISEMENT

Invitat, la Prima Sport, să analizeze meciul, Gică Popescu s-a amuzat copios pe seama declarațiilor fostului său coleg. ”Foarte complicat, foarte greu, păi nu l-am auzit pe Dan că e un meci foarte greu?

Dan, şi dacă joacă împotriva Dunării Calafat spune acelaşi lucru, că e un meci foarte greu. Ăsta e Dan, nu se va schimba niciodată”, a spus Popescu.

ADVERTISEMENT

”Nu joacă un anumit rol, el așa crede”

Pentru Gică Popescu însă, aceste declarații nu sunt o surpriză. El a afirmat că Dan Petrescu avea aceeași abordare și pe vremea când era jucător.

”Şi dacă jucam la echipa naţională cu Liechtenstein, cu Luxemburg, foarte, foarte greu. Şi la pauză dacă aveam 3-0 ne spunea să fim atenţi. Aşa a fost tot timpul, cel mai precaut dintre toţi.

Aşa a fost tot timpul, cel mai precaut dintre toţi. Poate pentru voi e ceva nou. Călătorie lungă, nu are timp să antreneze, căldură, joacă din 3 în 3 zile.

Îl ştiu, am petrecut 20 de ani cu el. Îl ştiu foarte bine. Dar nu joacă un anumit rol, el aşa crede. Aşa a crezut când era jucător. Aşa crede de când a început să antreneze. Aceeaşi abordare. Și nu se va schimba”, a spus Popescu.

ADVERTISEMENT