News

Gigantul auto care intră pe piața din România. Două modele unice vor fi disponibile pentru achiziționare

Gigantul auto care urmează să intre pe piața din România. Vor fi disponibile pentru achiziționare două modele unice ale brandului.
16.04.2024 | 20:09
Gigantul auto care intra pe piata din Romania Doua modele unice vor fi disponibile pentru achizitionare
Ce gigant auto va intra pe piața din România. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Gigantul auto care va intra pe piața din România începând din acest an. Vor fi disponibile pentru achiziționare două modele unice. Este vorba despre o marcă lansată acum opt ani, în China.

Gigantul auto care intră, din acest an, pe piața din România. Vor putea fi achiziționate două modele unice

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat încheierea unui acord pentru a importa, pe piața românească, un brand chinez de vehicule comerciale, Este vorba despre Farizon.

ADVERTISEMENT

Acesta este o parte a grupului Geely, iar pe piața din România va fi prezent, la  început, cu modelele V6E și SuperVan. Distribuitorul exclusiv al acestor van-uri va fi AutoWallis.

Vehiculele vor fi prezente în opt țări din Europa Centrală și de Est, și anume Austria, Croația, Cehia, Slovacia, Polonia, Slovenia, Ungaria și România.

ADVERTISEMENT

În a doua jumătate a anului 2024 va începe distribuția acestei noi mărci, cu modelele V6E și SuperVan. Anunțul a fost făcut de Andrew Prest, șeful unității de afaceri de distribuție a AutoWallis.

“Distribuția mărcii Farizon în România va începe în a doua jumătate a anului 2024, primele modele comercializate fiind V6E si SuperVan.

ADVERTISEMENT

Odată cu aducerea brand-ului Farizon în România, AutoWallis Distribution își consolidează prezența și în segmentul vehiculelor comerciale”, a declarat Alexandru Budeanu, Country Manager AutoWallis Distribution România, potrivit economica.net.

În cele opt țări în care vor fi vândute aceste mașini, au fost înmatriculate, în 2023,  176.839 de vehicule comerciale ușoare. Piața din Polonia reprezintă o treime din vânzările totale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Andrew Prest a mai spus că acordul are o importanță strategică. Până acum, AutoWallis a distribuit piese de schimb numai în Polonia. Acest pas va oferi o bază pentru prezența grupului pe o piață importantă, unde au fost vândute, anul trecut, 576.850 de mașini noi.

Marca Farizon, lansată în 2016. În ce regiuni a mai ajuns

Marca Farizon a fost lansată în 2016, fiind deținută de Geely Auto. Este un brand care produce vehicule comerciale. Totodată, este prima marcă din China ce produce vehicule comerciale grele și ușoare, dar și autobuze sau primul camion greu  M100 din lume. Acesta funcționează pe bază de metanol.

După ce a fost lansată în Asia, marca a ajuns și pe piețele din alte țări. Până acum, brandul a apărut în America de Sud, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est. Începând din acest an, marca a intrat și pe piețe din Europa, potrivit AutoWallis.

ADVERTISEMENT