News

Dacia care se vinde în Australia. Mașina va fi comercializată sub o altă siglă. Cum e posibil

Dacia românească, modelul care se va vinde și în Australia. Mașina se va vinde de anul viitor, sub un alt logo, în versiuni 4x2 și 4x4
06.04.2024 | 16:19
Dacia care se vinde in Australia Masina va fi comercializata sub o alta sigla Cum e posibil
Renaul vrea să comercializeze cel mai nou model Dacia și în Australia / Foto: Inquam Photos, Adel Al-Haddad
ADVERTISEMENT

Dacia Duster 2024, un SUV realizat de marca românească a constructorului auto francez Renault, a fost dezvăluit pentru Europa și este în linie dreaptă și pentru showroom-urile din Australia.

În Australia, sub logo-ul Renault

Dacia Duster, cu un un design nou, aspect robust, și motorizări hibrid, este așteptat să fie vândută în Australia sub marca Renault începând cu anul 2025.

ADVERTISEMENT

Potrivit Drive, se așteaptă ca SUV-ul Duster să fie rebranduit ca Renault și vândut de distribuitorul australian al mărcii franceze începând cu 2025 – ceea ce înseamnă că Australia va avea prima Dacia, dar nu cu numele de nișă.

Cea de-a treia generație Dacia Duster este construită pe o versiune mai simplă a platformei CMF-B care stă la baza modelelor Nissan Juke și Renault Captur, ceea ce permite lui Duster să adopte motoare moderne din gama compania-mamă.

ADVERTISEMENT

Benzină și hibrid, nici un diesel

Sunt oferite trei motoare: un motor turbo de 1,0 litri cu trei cilindri, pe benzină sau GPL, un motor turbo de 1,2 litri cu trei cilindri pe benzină cu asistență mild-hybrid și un motor de 1,6 litri cu patru cilindri pe benzină combinat cu unul electric. Nu este oferit nici un motor diesel.

Ambele motoare turbo sunt disponibile exclusiv cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, în timp ce cel mai puternic (1,6) este cuplat doar la o transmisie automată. Tracțiunea față este standard iar tracțiunea integrală este disponibilă pentru versiunile dotate cu motoarele de 1,2 și 1,6.

ADVERTISEMENT

CEO-ul Renault Australia, Glen Sealey, a declarat pentru Carsales, că „Duster este confirmat pentru Australia, cu siguranță va veni”, adăugând că aceasta ar adăuga un volum semnificativ pentru marcă la nivel local. Sealey a spus că Dacia Duster se potrivește cu stiul de viață australian, care combină condusul în zonele urbane cu cele offroad, lăudând și stilul mașinii.

Prețul deocamdată necunoscut

Întorcându-se dintr-o călătorie recentă la Salonul Auto de la Geneva, Sealey a declarat că a primit informații conform cărora Dacia Duster a fost aprobat pentru vânzare în Australia începând cu 2025.

ADVERTISEMENT

Dacia Duster se va adăuga pe continentul australian modelelor Renaul Captur și Arkana și Koleos, fiecare dintre acestea arătându-și acum vârsta. Excutivul a declarat că prețurile pentru Duster trebuie încă negociate, dar că intenția este de a lansa modelul pe plan local „la jumătatea anului viitor”.

ADVERTISEMENT