Sport

Gigi Becali a scăpat de condamnare în dosarul votului la Referendum: „Fapta s-a prescris!”. Reacția patronului FCSB

Veste bună pentru Gigi Becali: a scăpat de condamnare în dosarul votului din 2018 la Referendumul pentru redefinirea familiei.
15.11.2023 | 11:17
Gigi Becali a scapat de condamnare in dosarul votului la Referendum Fapta sa prescris Reactia patronului FCSB
Gigi Becali a scăpat de condamnare în dosarul votului la Referendumul din 2018. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
15-11-2023
09:20

Gigi Becali, după ce a scăpat de condamnare în procesul votului la Referendum: „Mă bucur”

Gigi Becali a oferit o primă reacție după ce a scăpat de dosarul penal în care era acuzat de fraudă la vot la Referendumul pentru familie din 2018.

„E o veste foarte bună pe care am primit-o în dimineața asta și mă bucur că a încetat procesul penal. Oricum, era o prostie. Mă refer in primul rând la cum a fost construit acest dosar împotriva mea, iar alte comentarii nu vreau să mai fac”, a declarat Gigi Becali pentru ProSport.

Gigi Becali poate răsufla ușurat: a scăpat de condamnare în dosarul votului la Referendumul pentru familie din 2018, în care fusese acuzat de fraudă la vot. Procurorii considerau că patronul FCSB s-a prezentat la Referendum, deși nu avea acest drept, fiindu-i interzis.

Gigi Becali a scăpat de condamnare în dosarul votului la Referendum. Procurorii au lucrat aproape cinci ani la caz

Gigi Becali era acuzat de procurori că și-a exercitat dreptul de vot pe data de 6 octombrie 2018 la Referendumul pentru redefinirea familiei, deși avea interzis acest lucru până la data de 25 noiembrie 2018, în urma condamnării primite în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN. El primise o pedeapsă complementară prin care i se interzicea să aleagă și să fie ales timp de 5 ani de la executarea pedepsei.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi fost găsit vinovat, Gigi Becali ar fi putut primi o nouă condamnare la închisoare, între 6 luni și 3 ani, însă acum a scăpat de orice emoții. Conform deciziei Instanței de Judecată, anunțată miercuri, fapta patronului FCSB s-a prescris, iar Gigi Becali nu mai riscă nimic în acest dosar.

„Încetează procesul penal cu privire la inculpatul Becali George, trimis în judecată pentru fraudă la vot, în stare de recidivă, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale”, se arată în decizia Judecătoriei Buftea.

ADVERTISEMENT

Procurorii au lucrat aproape patru ani la acest caz, dar au decis să-l trimită în Instanță abia în ianuarie 2022, la Judecătoria Buftea. Cum nu a exista niciun verdict până în acest moment, fapta s-a prescris în octombrie 2023, deoarece au trecut cinci ani de la presupusa ei săvârșire.

Procurorii care au instrumentat cazul lui Gigi Becali pot face recurs la această decizie a Instanței în termen de 10 zile, însă e greu de crezut că vor face acest lucru, deoarece prescrierea faptei a intervenit în primul rând din cauza întârzierii cu care dosarul a fost pus pe rol.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, despre acuzele procurorilor: „Oamenii au răutate”

În urmă cu câteva luni, înainte de a interveni prescrierea faptelor de care este aczuat, Gigi Becali a oferit propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat la votul din 2018.

„La Referendum, în primul rând nu votezi, participi. Mie mi s-a luat dreptul de a vota și a fi ales în funcții publice. Am ales eu pe cineva în funcție publică la Refeendum? Îți dai seama, dacă oamenii nu au inteligență. Au răutate. Primul procuror a fost deștept.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu există pedeapsă pentru participare fără drept la referendum a venit alt procuror și a schimbat-o. «A votat fără drept să voteze». O persoană a furat dintr-o casă și după schimbă acuzația.

L-a anchetat că a furat, dar după zice a violat. Fără să aducă la cunoștință măcar. Trebuie să faci probe, de ce schimbi acuzația? Îți schimbă acuzația, a venit pe aici, eu nu l-am văzut pe procurorul ăla niciodată în viața mea.

Cum să nu particip? Acolo scrie clar, legea! Participă la referendum, nu votează la referendum. Scrie clar, nu are voie să aleagă sau să fie ales. N-am ales pe nimeni. Asta este treaba”, declara Gigi Becali în urmă cu ceva timp.

ADVERTISEMENT
Tags:
2,77 este cota BETANO pentru pronosticul „2 și peste 2,5 goluri” la meciul Dinamo - FCSB