Fotbal intern

Gigi Becali a vrut să-l transfere pe Marius Briceag. De ce nu l-a luat pe fundaşul Craiovei

18.08.2018 | 14:53
Gigi Becali a vrut sal transfere pe Marius Briceag De ce nu la luat pe fundasul Craiovei
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a vrut să-l transfere pe Marius Briceag, după ce Marko Momcilovic s-a accicdentat în meciul disputat de FCSB pe terenul celor de la Hajduk Split, scor 0-0, în prima manşă a turului 3 preliminar al Europa League, iar Junior Morais nu va putea juca în primul meci cu Rapid Viena, deoarece este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Gigi Becali i-a cerut lui Meme Stoica să discute cu Nicolae Dică, antrenorul formaţiei FCSB, pentru a alege un fundaş stânga pe care îl doresc în lotul vicecampioanei României, iar cei doi oficiali l-au ales pe Alexandru Stan, jucător care a semnat în cursul zilei de vineri un contract valabil pe trei sezoane cu gruparea “roş-albastră”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a vrut să-l transfere pe Marius Briceag

Deşi a negociat cu Ioan Niculae pentru transferul lui Alexandru Stan şi a acceptat să-i plătească finanţatorului de la Astra Giurgiu 300.000 de euro, plus 100.000 dacă FCSB se va califica în grupele Europa League, Gigi Becali şi-ar fi dorit să-l cumpere pe Marius Birceag, fundaşul stânga în vârstă de 26 de ani care se află sub contract cu CS Universitatea Craiova. “Prima dată ne-am gândit la Briceag. Eu m-am gândit la el, că îmi place de Briceag, dar nu poate să joace“, a spus patronul vicecampioanei României pentru Pro X.

CS U Craiova l-a cumpărat de la Râmnicu Vâlcea cu 100.000 de euro

Marius Briceag a ajuns la CS Universitatea Craiova pe 5 ianuarie 2015, iar contractul său cu gruparea antrenată de Devis Mangia se va încheia pe 30 iunie 2019. Cotat de site-urile de specialitate la 800.000 de euro, fundaşul stânga care poate evolua şi pe banda dreaptă, dar şi în centrul apărării, a luat contact cu fotbalul profesionist la Argeş Piteşti, iar de acolo a plecat la Râmnicu Vâlcea. În ianuarie 2015 a fost cumpărat de CS Universitatea Craiova cu 100.000 de euro. Nu a impresionat în prima parte petrecută în Bănnie, iar în perioada septembrie 2015 – iunie 2016 a evoluat sub formă de împrumut la FC Voluntari.

ADVERTISEMENT
Marius Birceag în partida Craiova - Dinamo
Duelul dintre Marius Briceag şi un adversar de la FC Dinamo Bucureşti

A revenit la CS Universitatea Craiova la începutul sezonului 2016 – 2017 şi a bifat 27 de prezenţe în tricoul oltenilor, unde a înscris un gol şi a oferit 3 pase decisive. În ediţia 2017 – 2018, Marius Briceag, fotbalistul pe care Gigi Becali dorea să-l cumpere de la Mihai Rotaru, a jucat în 28 de meciuri şi a avut două asisturi.

Cinci meciuri în sezonul 2018 – 2019 pentru Marius Briceag

În sezonul 2018 – 2019, Marius Briceag a evoluat în trei meciuri din Liga 1 Betano, atunci când Universitatea Craiova a remizat cu CSM Poli Iaşi, scor 0-0, a fost învinsă de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 1-0, dar şi în victoria cu Dunărea Călăraşi, scor 3-1. Fundaşul stânga a fost ţinut pe banca de rezerve de Devis Mangia în remiza cu FC Botoşani (2-2). Marius Briceag are şi două prezenţe în Europa League. Acesta a jucat în “dubla” cu Leipzig (3-1, 1-1) din turul 3 preliminar al Europa League.

ADVERTISEMENT

Marius Briceag a câştigat cu CS Universitatea Craiova un singur trofeu, Cupa României, în sezonul 2017 – 2018, atunci când oltenii antrenaţi de Devis Mangia au jucat finala pe Arena Naţională cu FC Hermannstadt, nou promovata din Liga 1 Betano, scor 2-0, după golurile înscrise de Gustavo Vagenin (min. 30) şi Alexandru Mitriţă (min. 58).

800.000 de euro este cota lui Marius Briceag, conform transfermarkt.com