Sport

Gigi Becali, decizie bombă pentru viitorul FCSB după revoluția U21 ratată la Adunarea Generală a LPF: „Să-mi dea 0-3!”. Exclusiv

Gigi Becali a luat o decizie bombă cu privire la viitorul FCSB-ului. Inițiativa eliminării regulii U21 a fost ratată de patronul roș-albaștrilor la Adunarea Generală a LPF.
27.06.2023 | 19:43
Gigi Becali decizie bomba pentru viitorul FCSB dupa revolutia U21 ratata la Adunarea Generala a LPF Sami dea 03 Exclusiv
Gigi Becali a luat o decizie bombă cu privire la viitorul FCSB după ce regula U21 a picat. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a pornit o adevărată „revoluție” pentru a scoate regula U21 din fotbalul românesc. Inițiativa patronului de la FCSB nu a fost votată de majoritate la Adunarea Generală a LPF, iar Gigi Becali a anunțat că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după ce hotărârea va fi respinsă de FRF.

Gigi Becali, decizie bombă pentru viitorul FCSB dup revoluția U21 ratată la Adunarea Generală a LPF

Gigi Becali nu este de acord cu regula U21, care le impune cluburilor de fotbal din SuperLiga pentru următoarele două sezoane să trimită în teren cel puțin un fotbalist născut după 1 ianuarie 2002 pe toată durata partidei. Totuși, 7 cluburi din SuperLiga au votat pro, iar alte 7 contra. Farul și Sepsi s-au abținut de la vot.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu a obținut majoritatea, inițiativa lui Gigi Becali nu a dat roade. Totuși, patronul celor de la FCSB a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK că în prima etapă, cu FC U Craiova 1948, vicecampioana României nu va trimite pe gazon un jucător care să respecte regula U21.

Latifundiarul din Pipera își asumă faptul că ar putea pierde cu 0-3 la „masa verde” în prima etapă a noului sezon. Ulterior, Gigi Becali a anunțat că va contesta decizia respinsă de Federația Română de Fotbal la TAS.

ADVERTISEMENT

„Să-mi dea 0-3! Îmi asum”

„În orice caz, în prima etapă eu nu voi juca (n.r. regula U21). Nu, dar dacă se accidentează un jucător de U21 eu ce să fac, dacă se accidentează un atacant, eu de ce trebuie să pun fundaș? (n.r. vă asumați să pierdeți cu 0-3?) Da. Care e treaba? Îmi asum o dată. După care mergem la TAS și vedem ce spune. 

Hotărârea asta la Ligă dacă se respinge că o să trimită la Federație, nu? Și el (n.r. Răzvan Burleanu) o să zică: ‘N-aveți majoritatea, o resping’. Eu după pot să atac la Tribunalul București. Fac apel. Eu sunt societate comercială. Tot ce îmi afectează mie activitatea economică o să mă duc la instanță”, a declarat Gigi Becali, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova, CFR Cluj, FC Botoșani, FC U Craiova 1948, FC Hermannstadt și Poli Iași sunt cluburile care au susținut demersul lui Gigi Becali.

FC Voluntari, Petrolul, Oțelul Galați, Dinamo, UTA, Rapid și Universitatea Cluj, au votat împotrivă, în timp ce Farul și Sepsi s-au abținut. Gigi Becali i-a numit „trădători” și „sclavi” pe conducătorii din SuperLiga care au votat contra inițiativei latifundiarului din Pipera.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali crede că FC Voluntari a votat fără acordul lui Florentin Pandele: „Nu a fost sclav niciodată în viața lui”

Gigi Becali a fost „trădat” chiar de FC Voluntari, echipa finului Florentin Pandele. Patronul celor de la FCSB consideră că Bogdan Bălănescu, directorul general al ilfovenilor, a votat fără acordul primarului orașului Voluntari. „Ce să convingi? Crezi că poți să-i mai convingi pe trădători?

Eu n-am stat să-i conving pentru că am crezut că e clară treaba. Cine votează ca să fie sclav? Eu cred că Pandele nu știe. Pandele e un bărbat, nu a fost sclav niciodată în viața lui. Ăla a votat fără să-i spună lui Pandele”, a mai declarat Gigi Becali.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 2023/2024”

ADVERTISEMENT