Sport

Gigi Becali, despre pericolul ca FCSB – Dinamo să nu se joace în Ghencea: „Le e frică”

Gigi Becali a recunoscut că sunt probleme cu privire la închirierea stadionului Ghencea pentru meciul cu Dinamo. Detalii de ultimă oră.
14.07.2023 | 16:44
Gigi Becali despre pericolul ca FCSB  Dinamo sa nu se joace in Ghencea Le e frica
Gigi Becali, negocieri pe muchie de cuțit cu CSA Steaua pentru închierierea stadionului Ghencea. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a dezvăluit pentru FANATIK detalii de culise de la negocierile cu CSA Steaua privind contractul de închiriere a stadionului Ghencea.

Gigi Becali a vorbit despre clauza cerută de CSA Steaua: „Ei vor să-și ia măsuri”

Gigi Becali a vorbit despre problemele care pun în pericol disputrarea meciului FCSB – Dinamo pe stadionul Ghencea: „Într-adevăr, există o clauză pentru gazon, să nu se strice. Noi plătim o asigurare, punem în contract că răspundem dacă se strică gazonul. 

ADVERTISEMENT

Ei vor să-și ia măsuri, le e frică, așa e când lucrezi cu statul, dar vom cădea de comun acord. Mie mi-a zis Vali Argăseală că nu sunt probleme”.

Patronul FCSB exclude să plătească o garanție de un milion de euro și e convins că cele două părți vor ajunge în cele din urmă la o înțelegere: „Dacă să schimbi gazonul costă 150.000 de euro, cum să dau eu un milion? Însă totul se va rezolva”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali poate rămâne cu buza umflată. FCSB – Dinamo, în pericol să nu se mai joace pe Ghencea?!

Conform gsp.ro, disputarea derby-ului dintre FCSB și Dinamo pe stadionul Ghencea e sub semnul întrebării. FCSB e în criză de timp și trebuie să încheie rapid contractul pentru a respecta regulamentul.

Legea 4/2008 spune că orice club are obligația „să declare jocurile sportive naţionale şi internaţionale, cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării acestora, la unitatea de jandarmi competentă teritorial, care, după stabilirea gradului de risc, înştiinţează administraţia publică locală despre data desfăşurării competiţiei sau jocului sportiv”.

ADVERTISEMENT

FCSB – Dinamo e programat sâmbătă, 22 iulie, astfel că vicecampioana României mai are la dispoziție până luni pentru a ajunge la o înțelegere cu FCSB.

Clubul lui Gigi Becali mai are însă o problemă, deoarece nu găsește o firmă care să asigure gazonul din Ghencea, iar FCSB ar trebui să achite o sumă importantă. Astfel, sursa citată susține că sunt șanse foarte mici să se ajungă la o înțelegere până luni și „Derby de România” s-ar putea juca pe „Arcul de Triumf”.

ADVERTISEMENT

Comandantul CSA Steaua, detalii de la negocierile cu FCSB: „Avem obligaţia impusă beneficiarului de a încheia anumite asigurări”

Comandantul CSA Steaua, Ștefan Bichir, a abordat de asemenea acest subiect: „Noi în contractul cadru avem obligaţia impusă beneficiarului de a încheia anumite asigurări privind răspunderea civilă faţă de terţi, în privinţa vandalismului pe stadion.

Şi datorită faptului că gazonul a fost foarte mult folosit şi acum ne aflăm într-o perioadă de mentenanţă a lui, pe care o întrerupem efectiv pentru meciul acesta, am solicitat şi o poliţă de asigurare dacă gazonul se deteriorează iremediabil. Atenţie, am solicitat o poliţă de asigurare de înlocuire a gazonului, doar în cazul în care se deteriorează iremediabil. 

Este o măsură aplicată datorită gradului de risc al meciului, datorită faptului că gazonul vine după o perioadă intensivă de folosire şi se află în perioada de mentenanţă, a climei, şi doar în cazul în care se deteriorează iremediabil. Valoarea asigurării se ridică la suma de înlocuire a gazonului.

Dacă se deteriorează iremediabil, asta este foarte important de precizat. Dacă se deteriorează iremediabil şi se înlocuieşte gazonul cu 2 lei, noi spunem 2 lei. Dacă va costa 70 de milioane, atunci aceasta va fi suma”. 

„Noi nu luăm mai mulţi bani decât costă înlocuirea gazonului. Noi solicităm o poliţă de asigurare care să asigure înlocuirea gazonului”

Noi nu luăm mai mulţi bani decât costă înlocuirea gazonului. Noi solicităm o poliţă de asigurare care să asigure înlocuirea gazonului, ca să fim siguri că gazonul va fi înlocuit. FCSB nu a fost de acord cu clauza aşa cum am pus-o noi prima oară. Încă se discută forma în care să apară această clauză. Aici sunt discuţiile legate de finalizarea contractului.

Au mai fost nişte clauze pe care le-am discutat, le-am agreat de comun acord, suntem în discuţii cu ei la nivel instituţional pe bază de documente legale. Vrem ca acest eveniment să se desfăşoare corect pentru ambele părţi, atât pentru FCSB, cât şi pentru noi. Practic, această poliţă îi protejează pe cei de la FCSB din punctul nostru de vedere. Ne protejează pe noi, dar şi pe ei”.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,65 este cota pentru „ambele echipe înscriu și peste 2,5 goluri” la meciul FC U Craiova 1948 – FCSB
ADVERTISEMENT