Sport

Gigi Becali e bun de plată! Ce despăgubiri are de achitat patronul FCSB după ce a pierdut procesul cu FRF

Gigi Becali (64 de ani) e un pachet de nervi! Decizia irevocabilă a tribunalului cu privire la FCSB. A pierdut încă un proces și va trebui să despăgubească FRF.
09.01.2023 | 19:59
Gigi Becali e bun de plata Ce despagubiri are de achitat patronul FCSB dupa ce a pierdut procesul cu FRF
Gigi Becali va trebui să plătească despăgubiri în valoare de 20.000 de lei. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB a contestat decizia din 2019 a FRF și LPF prin care se impunea înființarea unei echipe de fotbal feminin.

FCSB, forțată să păstreze echipa de fotbal feminin. Decizie definitivă a instanței

FCSB a încercat toate soluțiile să conteste această decizie și a mers la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Nu a avut câștig de cauză, astfel că a optat să tranșeze la instanțele civile disputa cu Federația Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Nu i-a mers însă nici aici… Echipa lui Gigi Becali a pierdut, în primă fază la Tribunalul București, procesul cu FRF și va trebui să mențină echipa de fotbal feminin.

Ba, mai mult, patronul FCSB trebuie să achite către FRF suma de 4.000 de euro (20.000 de lei) drept cheltuieli de judecată.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă și Curtea de Apel București a respins contestația FCSB. Cu toate acestea, decizia nu este una definitivă.

Ultima cale de atac a lui Gigi Becali este recursul în 30 de zile la Curtea de Apel Bucureşti Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Este însă ultima șansă pentru FCSB.

ADVERTISEMENT

Decizia Curții de Apel București cu privire la contestația FCSB

Curtea de Apel București a argumentat decizia astfel: „Admite apelul formulat de apelanta pârâtă Federaţia Romana de Fotbal. Anulează încheierea de şedinţă din data de 21.12.2020, precum şi, în parte, sentinţa civilă nr. 1425/25.10.2021 şi, rejudecând: Respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă.

Obligă reclamanţii să plătească pârâtei suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul de avocat ce a fost redus conform prevederilor art. 451 alin. 2 din Codul de procedură civilă. 

ADVERTISEMENT

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate. Respinge apelul formulat de apelanţii reclamanţi Argăseala Valeriu şi Fotbal Club FCSB SA, ca nefondat. Obligă apelanţii -reclamanţii să plătească intimatei pârâte suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel, reprezentând onorariul de avocat ce a fost redus conform prevederilor art. 451 alin. 2 din Codul de procedură civilă”. 

FCSB a încercat permanent să dribleze decizia FRF și LPF și a închiriat o echipă de fotbal feminin de la Slobozia, care joacă în culorile și cu stema vicecampioanei României. Echipa se află pe locul cinci în clasament, la opt puncte de liderul Farul Constanța.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT