Sport

FRF a prezentat colecția 2022 din fotbalul feminin românesc. Cum arată cele mai impresionante 10 imagini. Foto

Fotbalul feminin din România este pe un trend ascendent, iar FRF a ținut să marcheze încheierea anului 2022 cu o colecție superbă de imagini.
19.12.2022 | 15:40
Fotbalul feminin din România este pe un trend ascendent, iar FRF a ținut să marcheze încheierea anului 2022 cu o colecție superbă de imagini. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Fetele de la echipa națională a României au realizat la finalul anului trecut un clip viral, în tentativa de a stopa prejudecățile dintr-o activitate interzisă până de curând femeilor.

Colecția 2022 din fotbalul feminin românesc, prezentată de FRF

Anul 2022 a adus multe lucruri bune în fotbalul feminin din România, iar FRF a prezentat la final de an o colecție a celor mai sugestive 10 imagini. Este o galerie foto dedicată competițiilor, loturilor naționale sau proiectelor de dezvoltare la nivel juvenil.

ADVERTISEMENT

”Tricolorele n-au dus lipsă de susținere în acest an nici la meciurile din deplasare! După partida din Lituania, jucată în luna septembrie, o parte dintre tricolore au mers și le-au mulțumit pentru susținere suporterilor gălăgioși, oferind și câteva autografe celor mici”, se arată într-o fotografie postată pe site-ul frf.ro, în care căpitanul Florentina Olar acordă autografe.

Într-o altă imagine este prezentată micuța Carla Rebrișorean, atacant la junioarele celor de la Paris Saint-Germain, care sărbătorește un gol marcat într-un meci amical al naționalei U15 a României împotriva reprezentativei similare din Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

O fotografie cu un impact deosebit este cea în care câteva fetițe din programul UEFA Disney Playmakers au susținut din tribune echipa națională de seniori a României la unul dintre meciurile jucate pe teren propriu.

FRF, eveniment de promovare a fotbalul feminin în rândul copiilor

În încercarea de a atrage cât mai mulți copii către fotbalul feminin, FRF a lansat ”Repriza de Joacă”, cel mai mare eveniment de promovare a acestui sport în rândul fetelor cu vârsta cuprinsă între 8 și 11 ani.

ADVERTISEMENT

Primul eveniment din această serie a avut loc sâmbătă, 5 noiembrie, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), iar micuțele doritoare au fost îndrumate în această acțiune de antrenorii echipe naționale a României de fotbal feminin.

La finalul evenimentului din Parcul Herestrău, unde a fost prezent și selecționerul Cristian Dulca, fiecare participantă a putut participa la o tombolă cu premii și a putut să se fotografieze alături de moscota naționalei.

ADVERTISEMENT

Fotbalul feminin este într-o continuă ascensiune, iar marile cluburi din Europa au început să-şi finanțeze puternic echipele feminine. Investiţiile tot cresc, iar FIFA s-a angajat să ofere o sumă strategică pentru dezvoltare, de 1 miliard de dolari, pentru perioada 2019-2022!

ADVERTISEMENT