Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gigi Becali își face academie „afară” ca danezii: „M-am decis azi-noapte”

FCSB a terminat la egalitate manșa tur a dublei cu Nordsjaelland, din preliminariile Conference League.
11.08.2023 | 16:22
Gigi Becali isi face academie afara ca danezii Mam decis azinoapte
Gigi Becali vrea să își deschidă academie în Africa. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a remizat în Ghencea, scor 0-0, în fața a peste 27.000 de suporteri. Elevii lui Elias Charalambous sunt obligați să câștige în Danemarca, pentru a se califica în playoff, acolo se pot duela cu Sabah Baku ori Partizan Belgrad.

Becali, inspirat de danezi

Gigi Becali a fost plăcut surprins de academia pe care danezii de la Nordsjaelland o au în Africa. Modelul de succes al lor va fi preluat și de patronul de la FCSB, după cum a anunțat acesta, deoarece crede că acesta este viitorul fotbalului.

ADVERTISEMENT

Patronul de la FCSB spune că vrea să deschidă o academie în Africa, având două variante: Uganda, unde are deja teren, ori Africa de Sud, unde sunt ortodocși. Becali își bazează succesul pe faptul că africanii nu au situații financiare foarte bune, iar jucătorii își dau viața e teren pentru a-și salva familiile.

În același timp, Becali spune că există o problemă în planul său: antrenorul. El spune că va fi greu să găsească antrenori care să se mute în Africa, pentru a pune bazele academiei sale.

ADVERTISEMENT

Am cumpărat vreo 30 de hectare în Uganda, lângă malul lacului Victoria. Poate fac acolo, dar să vedem cine se duce antrenor. Trebuie să îi iei de acolo la 14-15 ani, să faci selecție. Ăsta e viitorul, luptă, aleargă, își dau viața pentru că e sărăcie.

În America de Sud e și mai bine, că acolo e ortodoxia. Ăsta a fost gândul meu aseară. M-am gândit cum fac ăștia așa. E clar că nu e talent, talent este Neymar, este Mbappe care driblează, este Messi.

ADVERTISEMENT

Ei nu sunt talent, ei sunt deprindere, exercițiu. Cum face Olăroiu sau Hagi, îi pune să paseze mingea până vomită. O să fac. În Africa de Sud facem, în America de Sud e greu să facă că deja sunt alții care fac. În Africa de Sud fac unde sunt ortodocsi, ca să pot să îi pomenesc aici, la liturghie” a spus Gigi Becali, la FANATIK SUPERLIGA.

În acest moment, FCSB doi jucători africani în lot, ambii în defensivă: Dawa și Ngezana, care se pregătește de debut. Primul este titular incontestabil la FCSB și a ajuns să devină fotbalist urmând lanul lui Becali: a fost selectat de o academie din Franța, iar mai apoi a ajuns la echipa secundă de la Monaco.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA, cu HORIA IVANOVICI, este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, și în reluare de la ora 17:00, pe Youtube și Facebook.

Gigi Becali vrea să își deschidă academmie în Africa

ADVERTISEMENT