Sport

Gigi Becali l-a cerut afară din arbitraj, însă CCA l-a delegat la meciul care ar putea decide campioana. Cine conduce partida Universitatea Craiova – Farul

Gigi Becali a cerut scoaterea din arbitraj a lui Andrei Chivulete, însă CCA l-a delegat la meciul Universitatea Craiova - Farul.
12.05.2023 | 21:11
Gigi Becali la cerut afara din arbitraj insa CCA la delegat la meciul care ar putea decide campioana Cine conduce partida Universitatea Craiova  Farul
Gigi Becali l-a vrut afară din arbitraj, dar CCA l-a delegat la Universitatea Craiova - Farul. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Farul și FCSB se luptă, deocamdată de la distanță, pentru cucerirea titlului în SuperLiga. Echipa antrenată de Gică Hagi va juca împotriva Universității Craiova pe Stadionul „Ion Oblemenco” în etapa cu numărul 8 din play-off, în timp ce FCSB primește vizita CFR-ului pe Arena Națională.

Gigi Becali l-a cerut afară din arbitraj, însă CCA l-a delegat la Universitatea Craiova – Farul

În cazul în care va suferi o înfrângere pe Arena Națională cu CFR Cluj, iar Farul va câștiga în deplasare cu Universitatea Craiova, formația pregătită de Elias Charalambous nu va mai putea să o ajungă pe echipa lui Gică Hagi. Comisia Centrală a Arbitrilor, condusă de președintele Kyros Vassaras, l-a delegat la meciul din Bănie pe Andrei Chivulete.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre „centralul” pe care Gigi Becali l-a vrut afară din arbitraj, după ce a oprit partida Sepsi – FC U Craiova 1948 din cauza scandărilor rasiste ale ultrașilor olteni la Sf. Gheorghe. „Păi dacă nu există în Regulament, cum îl oprești?! Arbitrul…

Afară cu el acum! Că nu există în Regulament. Dă-l afară! Numai în România se poate întâmpla așa ceva. E o tâmpenie. De capul cui s-a luat decizia?”, declara Gigi Becali la adresa lui Andrei Chivulete în luna martie.

ADVERTISEMENT

Totuși, latifundiarul din Pipera nu l-a uitat pe Andrei Chivulete nici după ce a făcut praf partida UTA Arad – FCSB, scor 3-1 în etapa cu numărul 29 a sezonului regular. „Centralul” bucureștean a fost permisiv cu arădenii în urma unor intrări extrem de agresive.

„Numai tâmpenii a făcut! I-a lăsat că a avut înțelegere cu ei: «Lasă, bă, intrați la rupere!». La rupere a fost. Galben nu, galben, talpă, galben nu! Fault de roșu, n-a dat, nici galben n-a dat… Ăștia nu sunt arbitri!”, a declarat Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Andrei Chivulete, delegat de CCA la Universitatea Craiova – Farul. Istvan Kovacs, la VAR

Andrei Chivulete va fi ajutat de la margini de asistenții Sebastian Gheorghe și Andrei Constantinescu, în timp ce în camera VAR se va afla Istvan Kovacs, care va fi asistat de către Alexandru Cerei. Al patrulea oficial al partidei va fi Horia Mladinovici, iar observator Alexandru Deaconu.

Andrei Chivulete a fost în atenția opiniei publice la începutul anului când a luat decizia istorică de a întrerupe definitiv partida Sepsi – FC U Craiova 1948, din cauza scandărilor rasiste ale ultrașilor olteni din Peluza Sud 1997. În vârstă de 36 de ani, Andrei Chivulete este arbitru FIFA din 2020, după ce i-a luat locul lui Sebastian Colțescu.

ADVERTISEMENT

„Ținta mea e să fac din Chivulete, din Barbu sau din oricare alt arbitru care are potențial și vârstă bună un arbitru de nivel înalt. Datoria mea e să le ofer acum o șansă și un sprijin în carieră”, spunea Kyros Vassaras, anul trecut, despre Andrei Chivulete.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,80 este cota pentru „12 și peste 1,5 goluri” la meciul FCSB – CFR Cluj 

ADVERTISEMENT