Fotbal intern

Gigi Becali l-a criticat pe Kamer Qaka după FCSB-Dinamo. Care este motivul

30.07.2018 | 16:56
Gigi Becali la criticat pe Kamer Qaka dupa FCSBDinamo Care este motivul
ADVERTISEMENT

FANATIK.RO

a aflat de ce l-a criticat Gigi Becali, patronul vicecampioanei României, pe Kamer Qaka, fotbalistul transferat de latifundiarul din Pipera de la CSM Politehnica Iaşi pentru suma de 400.000 de euro, după derby-ul FCSB-Dinamo, scor 3-3, din etapa a 2-a din sezonul 2018-2019 al Ligii 1 Betano.

Kamer Qaka nu a prins un loc de titular în derby-ul dintre FCSB şi FC Dinamo Bucureşti, scor 3-3, iar albanezul în vârstă de 23 de ani a fost introdus de Nicolae Dică pe teren în minutul 72. Mijlocaşul ofensiv i-a luat locul lui Harlem Gnohere, fotbalistul care a înscris primul gol al FCSB-ului din meciul de pe “Arena Naţională”.

ADVERTISEMENT

De ce l-a criticat Gigi Becali pe Kamer Qaka după FCSB-Dinamo

Kamer Qaka nu a reuşit să îl impresioneze pe Gigi Becali, patronul FCSB-ului, cu evoluţia pe care a avut-o în cele 20 de minute pe care le-a prins în “Derby de România”. La finalul partidei de pe “Arena Naţională”, latifundiarul din Pipera a declarat: “Kamer Qaka? A intrat bine… A intrat dar nu a avut reuşite, nu a apucat să arate nimic”.

FANATIK.RO a aflat motivul pentru care Kamer Qaka n-a avut o evoluţie bună în derby-ul FCSB – Dinamo Bucureşti. Albanezul în vârstă de 23 de ani a fost titular în partida disputată de  vicecampioana României pe terenul formaţiei Rudar Velenje, scor 2-0, în prima manşă a turului II preliminar al Europa League, şi a avut un joc bun. Nu s-a întâmplat acelaşi lucru duminică seara, atunci când FCSB a remizat cu FC Dinamo Bucureşti, scor 3-3.

ADVERTISEMENT

Preferă să fie mijlocaş central

În momentul în care Kamer Qaka a fost introdus pe teren în FCSB – Dinamo Bucureşti, Nicolae Dică i-a transmis albanezului din lotul vicecampioanei României să joace în spatele atacantului. Acesta este şi motivul pentru care fotbalistul transferat de la CSM Politehnica Iaşi n-a dat randament şi a ajuns pe lista jucătorilor criticaţi de Gigi Becali. Kamer Qaka se simte cel mai bine când joacă mijlocaş central alături de Mihai Pintilii sau Ovidiu Popescu.

Kamer Qaka a jucat accidentat

O altă problemă pe care a întâmpinat-o Kamer Qaka în derby-ul de pe “Arena Naţională” a fost şi că a fost nevoit să evolueze cu un deget rupt! Mijlocaşul în vârstă de 23 de ani s-a accidentat în prima manşă din preliminariile turului II din Europa League, în Slovenia, şi a jucat în meciul cu Dinamo Bucureşti cu dureri.

ADVERTISEMENT

Clauză de reziliere de 20.000.000 de euro

Gigi Becali a decis să-i pună lui Kamer Qaka o clauză de reziliere în valoare de 20.000.000 de euro. “O clauză pe care am negociat-o împreună”, spunea Valeriu Argăseală, preşedintele FCSB-ului. Discuţiile dintre cele două părţi au durat 7 ore.

Momentul în care Kamer Qaka a fost prezentat de Valeriu Argăseală la FCSB
Kamer Qaka şi Valeriu Argăseală în momentul în care albanezul a fost prezentat la FCSB

Cotat de site-urile de specialitate la 1.000.000 de euro, Kamer Qaka a ajuns la FCSB în iulie 2018 şi a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2023. În vârstă de 23 de ani, albanezul care a bifat 140 de minute în tricoul vicecampioanei României a mai jucat pentru Valerenga U19, Raufoss IL, Honefoss, Sarpsborg 08, Kristiansund BK şi CSM Politehnica Iaşi, echipă pentru care a evoluat în 30 de partide oficiale în Liga 1 Betano şi Cupa României, oferind două pase de gol.

ADVERTISEMENT

A debuat la echipa naţională a Albaniei pe 13 noiembrie 2017, într-un meci amical disputat pe terenul reprezentativei Turciei şi câştigat cu 3-2. A bifat patru emeciuri pentru selecţionata Albaniei, deşi a jucat pentru Norgevia U15, U16, U17, U18 şi U19.

ADVERTISEMENT