Sport

EXCLUSIV. Becali nu îl mai suportă! A aflat că “rupe” cluburile!

FCSB a fost învinsă sâmbătă seară de Viitorul, scor 0-1, iar unul dintre principalii vinovaţi găsiţi de Gigi Becali este Florin Tănase, jucător care nu cu mult timp în urmă era văzut ca...
11.09.2017 | 00:06
EXCLUSIV Becali nu il mai suporta A aflat ca rupe cluburile
ADVERTISEMENT

FCSB a fost învinsă sâmbătă seară de Viitorul, scor 0-1, iar unul dintre principalii vinovaţi găsiţi de Gigi Becali este Florin Tănase, jucător care nu cu mult timp în urmă era văzut ca fiind cel mai bun produs de export al echipei. Budescu şi Alibec, alţi oameni de la care Becali are aşteptări foarte mari, au fost ceilalţi arătaţi cu degetul după eşecul de la Ovidiu.

“Dacă ei îşi bat joc aşa, o să vadă ei. Trebuie luate măsuri, că dacă nu iau măsuri acum şi stau la cheremul lui Alibec, al lui Budescu şi al lui Tănase şi la mendrele lor, nu mai luăm titlul. Dacă nu iau măsuri acum, ca să stea ei pe bancă… La mine nu contează, că eu nu sunt Şumudică. La mine, Steaua nu stă în Alibec, în Tănase şi în Budescu. Imediat pe bancă sau în tribune şi cu asta, basta. Nu e nicio problemă pentru mine că pierd cinci milioane. Că-i pierd, dar ei la revedere cu viaţa fotbalistică. Eu îi pierd, gata!”. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Dacă în privinţa lui Budescu şi Alibec este prima dată când Gigi Becali vine cu asemenea critici, la Tănase a devenit o obişnuinţă în ultimele luni. Patronul FCSB a cerut în mai multe rânduri ca fotbalistul venit pentru 1,8 milioane de euro de la Viitorul să fie trecut pe bancă. Dar cum a ajuns Tănase, fostul favorit al lui Becali, să fie cel mai hulit din echipă la doar un an de la venirea în Bucureşti.

“Eu l-am ales pe Tănase! O să iau 20 de milioane de euro pe el”

În urmă cu un an, Gigi Becali anunţa cu mare fast transferul lui Florin Tănase de la Viitorul. Ţinea neapărat să precizeze că el a insistat pentru achiziţie, pentru că doar el are ochi la jucătorii de atac. “Eu am pus pe el ochii mai demult. El are personalitate şi m-am ciondănit cu el. Şi mi-a zis că vrea 15.000 de euro. M-a transpirat puţin. Bine, mi-a plăcut de el. După aia, i-am strâns mâna şi l-am luat în braţe. I-am zis că acum ridic 20 de milioane de euro în braţe. I-am pus clauză de 30 de milioane de euro. Eu consider că o să fie mai scump decât Stanciu. De-aia am şi licitat pentru el: 1 milion, 1,2 milioane de euro, 1,5 milioane de euro.  A semnat pe cinci ani”, spunea Becali la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Nu a avut noroc! Accidentare gravă în startul de sezon

Pentru Florin Tănase, acomodarea la FCSB nu a decurs deloc aşa cum şi-ar fi dorit. La mai puţin de două luni după transferul de la Viitorul, la începutul lui octombrie, mijlocaşul a suferit o accidentare groaznică. A călcat greşit din cauza stării precare a gazonului de pe Arena Naţională şi a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior, într-un meci contra celor de la CSU Craiova. Tănase a lipsit până la finalul lui 2017 şi nu a mai revenit la aceeaşi formă.

Becali a auzit că are o viaţă de noapte agitată

Încă din primele săptămâni după transfer, Gigi Becali a fost nemulţumit că prestaţiile fotbalistului venit de la Viitorul nu sunt pe măsura aşteptărilor sale. Primul lucru la care s-a gândit patronul FCSB a fost că fotbalistul său nu are o viaţă extrasportivă liniştită. Le-a ordonat oamenilor săi să îl supravegheze cu mare atenţie, iar informaţiile primite au confirmat temerile pe care le avea. Conform spionilor săi, Florin Tănase ajunsese să fie un obişnuit al cluburilor de noapte, unde mergea pe ascuns. Dar l-au reperat spionii! Din acel moment, Tănase a ieşit definitiv de la inima lui Becali. Iar lucrurile au mers din rău în mai rău.

ADVERTISEMENT

L-a adus pe Florinel Coman pentru a-i lua locul lui Tănase

În această vară, Gigi Becali a decis să facă schimb de linii între “perlele” lui Gheorghe Hagi. L-a adus pe Florinel Coman, pentru două milioane de euro, şi a anunţat că acesta îi va lua locul în echipă chiar lui Florin Tănase. Să joace ca să vadă şi Tănase. Să-i fugă picioarele când îl vede pe Coman. Să fie 2-3 pe post. Când îl vede Florinel pe bancă pe Tănase sau pe Golofca, să-i fugă picioarele”, a declarat Gigi Becali în momentul transferului. Până acum, însă, Coman nu a jucat titular. Nu este în cea mai bună formă fizică. Iar la meciul cu Viitorul i-a luat locul lui Man.

S-a enervat pe Tănase pentru că l-a contrat pe Dică

Florin Tănase a fost luat în colimator şi după o declaraţie făcută la finalul meciului cu FC Botoşani, scor 2-0. “Eu îmi doresc să ajung la naţională, dar nu ai cum să ajungi la echipa naţională atât timp cât joci doar 45 de minute pe meci”, spunea Tănase la vremea respectivă. “Băi, Tănase, tu vrei numai în Europa, că tu erai nemulţumit că nu jucai decât 45 de minute şi nu te ia la echipa naţională. Bine, mă, o să joci 90 de minute în Europa, dar în campionatul intern o să stai în tribune”, a declarat Becali.

ADVERTISEMENT

6 goluri şi 5 pase decisive a dat Florin Tănase, în 35 de minute jucate pentru FCSB