Fotbal intern

Gigi Becali pune presiune pe Istvan Kovacs, arbitrul de la Viitorul – FCSB: “CFR crede că poate lua campionatul cu şmecherii”

19.01.2021 | 17:00
Gigi Becali pune presiune pe Istvan Kovacs arbitrul de la Viitorul  FCSB CFR crede ca poate lua campionatul cu smecherii
ADVERTISEMENT

Gigi Becali are „alergie” la Istvan Kovacs, arbitrul partidei Viitorul – FCSB, despre care a declarat în repetate rânduri că face jocurile CFR-ului și a cerut LPF să nu mai fie delegat la meciurile FCSB-ului.

Istvan Kovacs este inamicul numărul unu al lui Gigi Becali, ba chiar a cerut să nu mai fie delegat la meciurile CFR-ului, principala contracandidată la titlu.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB-ului nu il iartă pe Kovacs, după ce nu a dictat un penalty pentru FCSB la ultima partidă din Gruia, în chiar primul minut al derby-ului de pe 13 decembrie.

Gigi Becali îl atacă din nou pe Istvan Kovacs, arbitrul partidei Viitorul – FCSB

Gigi Becali consideră că CFR Cluj e avantajată de arbitri, dar mai ales de centralul Istvan Kovacs, cel care va arbitra Viitorul – FCSB. Patronul FCSB a trimis noi săgeți către clujeni și către Edi Iordănescu, acuzându-i că „vor să câștige titlul cu Istvan Kovacs”: „Nu mai ies public, dar când văd atâtea, inclusiv pe Edi. E și mâna lor. Ei cred că se poate lua campionatul cu șmecherii, cu Istvan Kovacs. Campionatul nu-l iei cu Istvan Kovacs! Dumnezeu face dreptatea”, a spus latifundiarul din Pipera la Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT

La ultima partidă cu CFR Cluj, Becali i-a acuzat pe ardeleni că au avut o înțelegere cu Istvan Kovacs care le-a permis să joace mai dur: „S-a văzut! Eu chiar i-aș îndruma să nu-l mai dea nici la CFR deloc. Eu cred că s-a discutat înainte cu el, i-au spus ‘Bă, lasă-ne să jucăm tare’. S-a văzut că i-a lăsat. Că altfel, nu aveau ce face, îi mâncam”.

În ciuda cererii exprese a lui Gigi Becali, conducătorii arbitrajului românesc au decis să-l trimită pe Istvan Kovacs la meciul Viitorul – FCSB, unul extrem de important pentru roș-albaștrii, aflați într-o luptă crâncenă la titlu cu CFR Cluj și Universitatea Craiova: „Îi rog pe cei de la CCA și de la Federație, îi rog frumos, dacă vor să facă, să nu-l mai delege niciodată pe Kovacs la noi. Atât timp cât suntem cu CFR-ul în luptă, să nu-l mai dea pe Kovacs. Când nu o să mai fim cu CFR în luptă, poate să-l dea, când suntem cu ei, să nu-l dea”, a mai spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, inamicul public al lui Gigi Becali

Istvan Kovacs a fost la centru şi la primul derby CFR Cluj – FCSB din 2020, meci jucat pe 2 februarie. Înainte de meciul jucat în returul sezonului regulat din stagiunea trecută, Ion Crăciunescu a susţinut că arbitrul locuieşte în Cluj: „El locuiește și se antrenează în Cluj, știu precis lucrul ăsta! Cunosc și adresa casei, și locurile în care se antrenează. Face antrenamente prin parcuri și pe stadioanele din Cluj. Nu anunță nimic. Se comportă ca o organizație secretă”, spunea Crăciunescu.

Duelul dintre CFR Cluj și FCSB a fost mereu încins și plin de scandaluri, arbitrajul fiind punctul central al nemulțumirilor celor două rivale, Istvan Kovacs nefiind mai mereu contestat de către Gigi Becali: „Acum îmi dau seama de ce CFR a făcut toată gălăgia pe arbitraj de după meciul cu noi. Ca să poată să-şi pună ce arbitri vrea la viitoarele ei partide şi să înceapă să fure din nou, ca înainte”, protesta vehement patronul FCSB în urmă cu ceva timp.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, clujenii au cerut în trecut ca Alexandru Tudor să nu mai fie delegat la meciurile celor de la FCSB, fiindcă arbitrul este din București: „El este din București și nu este normal să ne arbitreze cu Steaua”, replica și Iuliu Mureșan, după ce Tudor, acum un apropiat al lui Gigi Becali a dezavantajat-0 flagrant pe CFR într-un meci cu FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul – FCSB: 2,00 este cota pentru „Total Goluri 2-3”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT