Fotbal intern

Gigi Becali răsuflă uşurat. FRF a respins cererile lui Adi Popa, Cristi Bălgrădean şi Alexandru Stan

12.08.2020 | 23:16
Gigi Becali rasufla usurat FRF a respins cererile lui Adi Popa Cristi Balgradean si Alexandru Stan
ADVERTISEMENT

Adi Popa, Cristi Bălgrădean şi Alexandru Stan au fost trecuţi în şomaj tehnic de Gigi Becali, când legea i-a permis acest lucru în pandemie, iar fotbaliştii au pierdut foarte mulţi bani.

Cei trei au atacat decizia patronului la Comisiile Federaţiei Române de Fotbal, dar, în primă instanţă, nu au avut succes de cauză.

ADVERTISEMENT

Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF a respins cererile fotbaliştilor de anulare a deciziei de trimitere în şomaj tehnic.

TAS, ultima instanţă

Decizia CSL poate fi atacată prin apel la Comisia de Recurs. Dacă nici acolo nu vor avea câştig de cauză, cei trei fotbalişti se pot adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

ADVERTISEMENT

Adi Popa, Bălgrădean şi Stan vor primi, în schimb, restanţele salariale de la FCSB, aferente perioadei extra-pandemie.

Pierderile financiare prin trecerea în şomaj tehnic au fost foarte mari, în special în cazul lui Adi Popa, care avea cel mai mare salariu dintre cei trei.

ADVERTISEMENT

Adi Popa, de la 15.000 de euro la 2.340 de lei pe lună

„Mororeta“ avea un salariul lunar de 15.000 de euro. În urma treceri în şomaj tehnic, venitul lui s-a redus la numai 2.340 de lei, bani ce provin de la statul român.

Popa s-a despărţit de gruparea patronată de Gigi Becali, la 1 iulie, după ce i-a expirat contractul. El nu a primit nicio ofertă de prelungire a înţelegerii.

ADVERTISEMENT

De altfel, dintre cei trei, numai Alexandru Stan se mai află sub contract cu FCSB. Cristi Bălgrădean a semnat cu CFR Cluj cu câteva luni înainte de expirarea contractului şi va face parte din lotul ardelenilor din sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT