Sport

Gigi Becali, reacţie în procesul palmaresului FCSB: “Este o aiureală! O să mergem la Înalta Curte”. Exclusiv

Gigi Becali a vorbit pentru FANATIK despre decizia Curţii de Apel privind palmaresul FCSB. Patronul roş-albaştrilor susţine că echipa sa este continuatoarea Stelei şi va merge la Înalta Curte.
23.10.2023 | 19:36
Gigi Becali reactie in procesul palmaresului FCSB Este o aiureala O sa mergem la Inalta Curte Exclusiv
Gigi Becali, reacţie în procesul palmaresului FCSB: "Este o aiureală! O să mergem la Înalta Curte". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel a dat sentinţa în procesul pentru palmaresul Stelei. Celor de la CSA Steaua le revine bucata din 1947 până în 1998, între 1998 şi 2003 palmaresul aparţine AFC Steaua a lui Păunescu. A apărut un nou palmares în era Gigi Becali: 2003-2017.

Gigi Becali, reacţie în procesul palmaresului FCSB: “Este o aiureală! Nu pot fi patru palmarese”

Patronul FCSB a vorbit pentru FANATIK despre decizia Curţii de Apel spunând că decizia este favorabilă echipei sale. Gigi Becali a declarat că instanţa susţine că palmaresul câştigat de CSA Steaua nu poate fi atribuit clubului din liga secundă şi că FCSB fiind continuatoarea, palmaresul va fi la echipa lui:

ADVERTISEMENT

“Într-un fel, tot aia este. Dacă lor le-au respins toate cererile? Au palmaresul până în 1998. Gata! La revedere! Ei nu pot să îl pretindă din 2003. Este o aiureală. O să facem la Înalta Curte să specifice clar.

Nu pot fi patru palmarese. Dacă noi avem palmares 2003-2017 şi 2017-prezent, înseamnă că avem două palmarese. Ceea ce ştiu, decizia nu este nefavorabilă nouă.

ADVERTISEMENT

O să facem recurs. Palmaresul poate fi numai unul şi ăla ar trebui atribuit echipei care este continuatoarea Stelei. Noi, în hotărârea definitivă pe care nu a contestat-o nimeni, scrie că suntem continuatorii. 

“Uitaţi-vă la UEFA. Vedeţi ce coeficient are FCSB, ne adaugă pentru câştigarea Cupei Campionilor. Plus că primim o sumă în fiecare an”

Tot Curtea de Apel a dat acea hotărâre. Dacă suntem continuatorii, nu avem nevoie de altceva. Uitaţi-vă la UEFA. Vedeţi ce coeficient are FCSB, ne adaugă pentru câştigarea Cupei Campionilor. 

ADVERTISEMENT

Plus că primim o sumă în fiecare an. Mergem mai departe ca să ne spună clar: cum vine asta cu patru palmarese? Câştigul este că lor le-a respins. Nu pot pretinde palmaresul. 

“Echipa de fotbal de acum (n.r. Steaua din Liga II)  nu poate pretinde palmaresul”

Adică echipa de fotbal de acum (n.r. Steaua din Liga II)  nu poate pretinde palmaresul. Din punctul meu de vedere este simplu. Palmaresul este unul singur şi este la echipa care a continuat. 

ADVERTISEMENT

Decizia nu este nefavorabilă, din moment ce lor le-a respins tot. Noi vrem să scrie clar cum stau lucrurile şi de asta mergem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a spus Becali pentru FANATIK

Cele două părţi pot face recurs la decizia instanţei timp de 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti.

  • 2017 este anul în care s-a înfiinţat noua echipă Steaua de către CSA
  • 2003 este anul în care Gigi Becali a preluat pachetul majoritar al Stelei (cum se numea echipa la vremea respectivă)
ADVERTISEMENT
Tags:
Cotă BETANO pentru FCSB: 1.95 este cota pentru „2 solist” la meciul Petrolul - FCSB