Fotbal intern

Gigi Becali renunță la 1,4 milioane de euro, banii plătiţi pentru Mihai Costea, după ce Adrian Mititelu a fost achitat!

14.02.2019 | 13:54
Gigi Becali renunta la 14 milioane de euro banii platiti pentru Mihai Costea dupa ce Adrian Mititelu a fost achitat
Gigi Becali renunță la 1,4 milioane de euro pentru Mihai Costea după ce Adrian Mititelu a fost achitat!
ADVERTISEMENT

Patronul roș-albaștrilor nu vrea să continue lupta pentru recuperarea banilor de la patronul FCU Craiova. Gigi Becali renunță la 1,4 milioane de euro pentru Mihai Costea după ce Adrian Mititelu a fost achitat de Tribunalul Dolj.

FANATIK a vorbit cu finanțatorul FCSB și a aflat că acesta nu va merge în civil în încercarea de redobândire a sumei considerată prejudiciu.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali renunță la 1,4 milioane de euro pentru Mihai Costea după ce Adrian Mititelu a fost achitat! „Eu nu merg mai departe”

Miercuri, Adrian Mititelu a fost achitat în dosarul cu numărul 5997/63/2016, în care procurorii DNA Craiova îl acuzaseră de evaziune fiscală. Totul a plecat după ce Mititelu l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, pentru suma de 1,1 milioane de euro, fără TVA. În acel moment, lotul Craiovei era sub sechestrul Fiscului.

Adrian Mititelu dosar Mihai Costea FCSB
Adrian Mititelu a fost achitat de Tribunalul Dolj în dosarul în care fusese acuzat de DNA de evaziune fiscală. FCSB era parte civilă în acest dosar

Gigi Becali, care s-a constituit prin clubul FCSB în parte civilă în acest dosar, susține că după această decizie a instanței el are de gând să oprească orice acțiune împotriva lui Adrian Mititelu și a oltenilor: “Am văzut ce a decis Tribunalul. Pentru mine lucrurile sunt clare. Eu nu merg mai departe în civil. Da, renunț la cei 1,4 milioane de euro”, a spus Gigi Becali pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Mihai Costea FCSB
Mihai Costea nu a fost o achiziție strălucită a FCSB, atacantul nereușind să se impună în tricoul roș-albastru

De ce l-a trimis DNA în judecată pe Mititelu

Transferul lui Mihai Costea de la Craiova la FCSB a fost unul cu cântec pentru că lotul lui Mititelu se afla sub sechestrul Fiscului în momentul perfectării acestuia. Clubul avea debite uriașe către bugetul statului, iar patronul oltenilor nu ar fi avut dreptul să vândă niciun jucător. Tribunalul Dolj a considerat nefondate acuzațiile procurorilor, care au acum posibilitatea să înainteze recurs.

Gigi Becali și FCSB au ajuns să fie parte civilă în acest dosar, după ce au solicitat restituirea integrală a banilor plătiți pe atacant. Cei 1,4 milioane de euro (1,1 milioane de euro la care se adaugă TVA) au fost solicitați după ce formația roș-albastră a considerat că Mihai Costea ar fi fost de fapt liber de contract ca urmare a dezafilierii “juveților”.

ADVERTISEMENT
Mihai Costea de la Craiova la FCSB
Transferul lui Mihai Costea de la Craiova la FCSB a fost anchetat de procurori

În acest sens, FCSB s-a folosit de un alt transfer, cel al lui Andrei Prepeliță, drept exemplu. Prepeliță a semnat cu echipa lui Gigi Becali din postură de fotbalist liber de contract, chiar după dezafilierea Craiovei din 2011.

“Eu nu am vrut să îi mai fac nici o problemă lui Adrian Mititelu că şi aşa are omul multe pe cap. Dar nu puteam să cad şi eu alături de el. Procurorii m-au chemat la Craiova şi mi-au spus în faţă de ce îl vor acuza pe Mititelu. Mi-au spus că dacă Steaua nu se constituie parte vătămată în proces, atunci mă vor băga şi pe mine ca şi complice al lui Mititelu. Mi-au spus că Mititelu a făcut nu ştiu ce inginerii cu banii de pe Mihai Costea şi a fentat Statul. Aşa că am fost nevoit să mă consider şi eu parte vătămată” – Gigi Becali, în 2018

Gigi Becali n-a fost corect cu mine. Mi-a luat trei jucători la Steaua, i-a legitimat. Prepeliţă şi fraţii Costea. I-a luat liberi de contract. El s-a înfruptat din jucătorii mei şi după aceea pe toţi i-a tras pe linie moartă ca să creeze impresia că nu au valoare când a văzut că se împute treaba” – Adrian Mititelu, în 2017