Fotbal intern

Gigi Becali visa la 10.000.000 de euro pentru Planic! Câți bani va încasa de fapt

22.03.2021 | 22:46
Gigi Becali visa la 10.000.000 de euro pentru Planic! Câți bani va încasa de fapt
Gigi BecaliSursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gigi Becali spera să primească 10 milioane de euro, despăgubiri de la Maccabi Haifa, echipă care a semnat cu Bogdan Planic, dar israelienii au anunțat că suma pe care o vor plăti va fi mult sub așteptările acestuia.

Presa israeliană scrie că Maccabi Haifa nu va achita mai mult de 200.000 de euro, însă o decizie oficială și finală va fi anunțată săptămâna viitoare de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne.

ADVERTISEMENT

Planic a semnat cu Maccabi Haifa în vara anului trecut, după ce a rupt unilateral contractul cu FCSB, nemulțumi că Gigi Becali i-a scăzut salariul. La Maccabi Planic este titular de drept și a terminat sezonul regulat pe prima poziție în campionatul din ”Țara sfântă”.

De la ce a pornit scandalul

Bogdan Planic se afla pe final de contract cu FCSB când a izbucnit pandemia de coronavirus și competițiile sportive au fost blocate în majoritatea țărilor lumii.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a oferit o prelungire a angajamentului, dar i-a și redus salariul, așa cum a procedat și cu ceilalți fotbaliști de la FCSB, pe perioada martie-septembrie 2020, din cauza scăderii veniturilor după blocarea campionatului.

Sârbul nu a fost de acord cu decizia finanțatorului și a amenințat că va rupe contractul dacă îi va fi diminuat salariul, ceea ce s-a și întâmplat.

Planic a câștigat deja un litigiu cu FCSB

Bogdan Planic a ajuns în 2017 la FCSB fiind transferat de la Vojvodina pentru suma de 600.000 de euro. În 2020 când a ales să semneze cu Maccabi Haifa a putut să facă acest lucru după ce FIFA i-a acordat carte verde provizorie.

ADVERTISEMENT

În paralel, stoperul sârb a continuat acțiunea împotriva FCSB, la instanțele sportive (TAS) și a câștigat procesul, Gigi Becali fiind obligat să-i achite 60.000 de euro.

Și Gigi Becali s-a adresat și el Tribunalului de la Lausanne și speră în continuare să obțină 10 milioane de euro, atât cât era clauza de transfer a fotbalistului.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,88 este cota pentru „nu marchează ambele echipe și sub 5,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri