Fotbal intern

Gigi Becali visa la 10.000.000 de euro pentru Planic! Câți bani va încasa de fapt

22.03.2021 | 22:46
Gigi Becali visa la 10000000 de euro pentru Planic Cati bani va incasa de fapt
ADVERTISEMENT

Gigi Becali spera să primească 10 milioane de euro, despăgubiri de la Maccabi Haifa, echipă care a semnat cu Bogdan Planic, dar israelienii au anunțat că suma pe care o vor plăti va fi mult sub așteptările acestuia.

Presa israeliană scrie că Maccabi Haifa nu va achita mai mult de 200.000 de euro, însă o decizie oficială și finală va fi anunțată săptămâna viitoare de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne.

ADVERTISEMENT

Planic a semnat cu Maccabi Haifa în vara anului trecut, după ce a rupt unilateral contractul cu FCSB, nemulțumi că Gigi Becali i-a scăzut salariul. La Maccabi Planic este titular de drept și a terminat sezonul regulat pe prima poziție în campionatul din ”Țara sfântă”.

De la ce a pornit scandalul

Bogdan Planic se afla pe final de contract cu FCSB când a izbucnit pandemia de coronavirus și competițiile sportive au fost blocate în majoritatea țărilor lumii.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a oferit o prelungire a angajamentului, dar i-a și redus salariul, așa cum a procedat și cu ceilalți fotbaliști de la FCSB, pe perioada martie-septembrie 2020, din cauza scăderii veniturilor după blocarea campionatului.

Sârbul nu a fost de acord cu decizia finanțatorului și a amenințat că va rupe contractul dacă îi va fi diminuat salariul, ceea ce s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT

Planic a câștigat deja un litigiu cu FCSB

Bogdan Planic a ajuns în 2017 la FCSB fiind transferat de la Vojvodina pentru suma de 600.000 de euro. În 2020 când a ales să semneze cu Maccabi Haifa a putut să facă acest lucru după ce FIFA i-a acordat carte verde provizorie.

În paralel, stoperul sârb a continuat acțiunea împotriva FCSB, la instanțele sportive (TAS) și a câștigat procesul, Gigi Becali fiind obligat să-i achite 60.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Și Gigi Becali s-a adresat și el Tribunalului de la Lausanne și speră în continuare să obțină 10 milioane de euro, atât cât era clauza de transfer a fotbalistului.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,88 este cota pentru „nu marchează ambele echipe și sub 5,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT