Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gigi Becali vrea bani în plus la drepturile TV din SuperLiga. „Cam la 40 de milioane de euro pe an”

Gigi Becali a anunțat la FANATIK SUPERLIGA că vrea mărirea contractului de drepturi TV din primul eșalon și a dezvăluit care ar fi suma corectă în opinia sa.
16.02.2024 | 00:39
Gigi Becali vrea bani in plus la drepturile TV din SuperLiga Cam la 40 de milioane de euro pe an
Gigi Becali vrea mai mulți bani din drepturile TV. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu sunt la valoarea astronomică atinsă de Premier League, drepturile tv din SuperLiga s-au vândut pe o sumă consistentă în ultima perioadă și reprezintă un colac de salvare pentru majoritatea cluburilor din primul eșalon. Prezentul contract cu eAD e de 28 de milioane de euro + TVA pe sezon, expira în 2024, dar a fost prelungit pe încă trei ani, până în 2027, cu o creștere de 2 milioane de euro anual.

Gigi Becali vrea mai mulți bani din drepturile TV în SuperLiga. Care crede că e suma corectă

FCSB este unul dintre puținele cluburi din SuperLiga care nu depind de sumele încasate din drepturile de televiziune, dar cu toate acestea patronul Gigi Becali dorește mărirea sumei pe care o plătesc posturile tv. El susține că în România nu există la ora actuală nicio criză financiară, iar ca argument se folosește de faptul că banii din drepturile tv au fost tot mai mulți la fiecare prelungire a contractului.

ADVERTISEMENT

„Cât luăm din drepturile de televiziune? 30 de milioane… Au mai crescut cu 7, 8, 10 milioane. Acum o să vină iar… Uite, reînnoim contractul, mai mărim cu zece milioane. Unde e criza?”, și-a început Gigi Becali pledoaria la FANATIK SUPERLIGA, emisiune difiuzată LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

„La următoarea negociere mai vreți zece milioane în plus? La cât ar fi, după părerea dumneavoastră, suma corectă?”, l-a întrebat moderatorul Horia Ivanovici, iar patronul FCSB nu a ezitat să răspundă.

ADVERTISEMENT

„Păi vreau mai mult. Noi nu avem extraordinar de mare fotbal, dar problema este situația care e în România, cu transmisiile astea, cu ce fac ei, că eu folosesc altfel…

Trebuie să speculăm și noi faptul că ei au nevoie. Nu? Eu dacă văd că tu ai nevoie de mine, îți spun… «Băi, tu faci rating cu mine, dă-mi și mie două-trei mii la o intervenție».

ADVERTISEMENT

Așa și noi cu Digi, cu Teszari… «Băi, vrei să le iei drepturile? Păi tu câștigi nu știu cât… Atunci să ne mai dai și nouă atât»”, a continuat Gigi Becali discuția pe un subiect de mare interes pentru toate cluburile din primul eșalon.

„Acum sunt la vreo 33 de milioane de euro cu tot cu TVA. La cât credeți că ar fi corect?”, l-a provocat apoi moderatorul FANATIK SUPERLIGA, emisiune a cărei premieră e disponibilă pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de YouTube Fanatik în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 17:30.

ADVERTISEMENT

„La 40 trebuie să fie! Nu că ar fi corect, la 40 ca să câștigăm și noi ceva mai mult. Cam acolo ar fi, cam 40, cred eu…. Atunci ei dacă văd… Anglia, sute de milioane, un miliard… Uite Haaland, o să vezi că o să coste un miliard.

Când ți-am zis eu de Drăgușin că o să facă 30 de milioane? Și fix cu 30 s-a vândut! Vezi cum le ghicesc? Pentru că de ce?  Pentru că eu mă uit, și văd… Citesc în neant… Citesc în aer, citesc în viitor, citesc în umbre…”, a mai spus Gigi Becali la FANATIK SUPERLIGA.

Gigi Becali VREA BANI IN PLUS din DREPTURILE TV pentru SuperLiga

ADVERTISEMENT