Sport

Gigi Corsicanu, de acord cu fanii care i-au cerut demisia lui Mihai Iosif: „Au fost chiar îngăduitori!”. Ce a discutat cu Marius Șumudică în timpul meciului Rapid – Dinamo 1-1. Exclusiv

Gigi Corsicanu, fostul lider al galeriei Rapidului, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, după partida Rapid - Dinamo, 1-1, în timpul căreia suporterii i-au cerut demisia antrenorului Mihai Iosif.
27.02.2022 | 15:38
Gigi Corsicanu de acord cu fanii care iau cerut demisia lui Mihai Iosif Au fost chiar ingaduitori Ce a discutat cu Marius Sumudica in timpul meciului Rapid  Dinamo 11 Exclusiv
Gigi Corsicanu, fostul lider al galeriei Rapidului, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, după partida Rapid - Dinamo, 1-1, în timpul căreia suporterii i-au cerut demisia antrenorului Mihai Iosif
ADVERTISEMENT

Rapid a înregistrat doar un rezultat de egalitate, 1-1, în meciul cu Dinamo, astfel că șansele formației giuleștene de a mai prinde un loc de play-off, în acest sezon, sunt aproape nule.

Gigi Corsicanu, de acord cu fanii care i-au cerut demisia lui Mihai Iosif

Gigi Corsicanu consideră normală reacția suporterilor de a-i cere demisia lui Mihai Iosif, având în vedere rezultatele nesatisfăcătoare înregistrate de Rapid, în ultima perioadă. În același timp, atrage atenția la faptul că ultrașii alb-vișiniilor nu se vor implica în alegerea noului antrenor, această responsabilitate fiind a conducerii clubului.

ADVERTISEMENT

Fostul lider al galeriei Rapidului a dezvăluit și faptul că, în timpul meciului de aseară, Marius Șumudică i-a transmis că mai bine nu ar fi venit la stadion, pentru a nu se interpreta că „vânează” postul lui Mihai Iosif.

Gigi Corsicanu: „Avem o echipă bunicică!”

Cum ți s-a părut meciul Rapid – Dinamo?

– Meciul mi s-a părut în nota echipei din ultimele 23 de meciuri. Bine, cu excepția celui cu Craiova lui Mititelu, când au arătat ceva, și în repriza a doua cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

De ce nu a reușit echipa să mențină jocul bun de la începutul sezonului?

– Atunci, probabil era entuziasm, că revenisem în prima ligă. Nu cred că avem o echipă care să reflecte locul pe care îl ocupăm acum în clasament. Eu consider că, totuși, avem o echipă bunicică, care ar fi putut obține un loc în play-off.

Gigi Corsicanu: „Suporterii au fost chiar îngăduitori!”

Aseară, suporterii le-au cerut demisia lui Mihai Iosif și Daniel Niculae.

– E reacția suporterilor. Până acum, ai auzit vreo scandare de genul acesta? E normal, după atâtea meciuri fără victorie, ca suporterii să aibă o astfel de reacție.

ADVERTISEMENT

Și tu consideri că ar trebui să vină alt antrenor?

– Aici, e decizia conducerii. Ei trebuie să-și asume această decizie, pentru că anul următor este un an foarte important pentru noi, pentru istoria clubului Rapid. Și avem așteptări din partea conducerii. Adică, anul următor chiar avem și noi pretenția să ne batem la primele trei locuri.

Trebuie să se gândească foarte bine la ce au de făcut, pentru că trebuie să pregătească foarte atent campania pentru anul următor.

ADVERTISEMENT

Spre finalul meciului, Mihai Iosif s-a ridicat de pe bancă și a urmărit meciul de la intrarea tunelului către vestiare.

– Mihai Iosif e de o viață în Giulești. Știe și el ce înseamnă Rapidul și cred că înțelege. Așa s-a întâmplat cu orice antrenor, nu a contat că s-a numit Pancu, Șumudică sau Nae Manea, Dumnezeu să-l ierte. Au fost atâția antrenori care au trăit astfel de momente la Rapid.

Publicul rapidist, pe cât este de pătimaș și atașat, pe atât este și de pretențios. Bine, suporterii au fost chiar îngăduitori, pentru că până acum nu i-a scandat nimeni demisia și au fost atâtea meciuri fără victorie, meciuri slabe, prestații sub așteptări și oamenii au fost înțelegători. Dar asta este viața antrenorului. Când o echipă nu merge, nu poți să schimbi toată echipa, ci antrenorul.

Ai discutat cu Victor Angelescu despre ce planuri are în privința noului antrenor?

– N-am discutat cu Victor Angelescu. El a zis că o să vadă după campionatul regulat, dar nu știu ce am mai putea obține, la cum văd echipa. Echipa e în derivă și nu mai avem siguranță nici la meciul cu Clinceni, că putem câștiga. E ceva la mijloc, ceva nu merge.

În situații de genul ăsta, singura soluție e să se facă un șoc la echipă, din punctul meu de vedere. Dar vreau să subliniez că aici depinde de conducere, e responsabilitatea lor. Noi, ca și suporteri, ne exprimăm trăirile pe stadion, însă decizia aparține conducerii.

Gigi Corsicanu: „Șumudică nu face să ajungă antrenorul Rapidului!”

Marius Șumudică ce părere are? În ultima perioadă, s-a vorbit că ar putea să revină la Rapid

– Tot s-au făcut speculații pe tema lui Marius Șumudică. Eu sunt prieten cu Marius Șumudică de o viață. El a fost puțin deranjat de faptul că a crezut că s-a discutat cu Adi Mutu. Și el credea că era normal să se vorbească și cu el, din moment ce este liber de contract. Asta a fost poziția lui, că cineva din conducere trebuia să vorbească și cu el, dacă s-a ajuns să se discute cu Adi Mutu.

El nu vânează postul lui Mihai Iosif. Am văzut că mulți au spus că: „Domne, dar de ce nu a venit din liga a doua?”. Păi, nici în liga a doua nu l-a căutat nimeni. Când era Grigore antrenor, Șumi a avut o perioadă în care a fost liber de contract și nimeni de la club nu l-a contactat, având în vedere că echipa nu mergea.

Să înțeleagă toată lumea că Șumudică nu putea să se autopropună. E o chestie logică, n-avea cum să meargă de unul singur, dacă nu l-a căutat nimeni. Șumudică nu face chestia asta ca să vâneze postul cuiva.

Dacă a venit la meci, a venit pentru că de o viață întreagă e lângă Rapid. Venea de mic copil la meciuri. Asta îmi și spunea: „Mai bine nu veneam, ca să nu creadă cineva că am venit să vânez postul cuiva”. El are și acum câteva oferte de afară, s-ar putea să plece săptămâna viitoare. Nu face el presiuni să ajungă antrenorul Rapidului.

Înțeleg că Victor Angelescu este cel care nu îl dorește pe Marius Șumudică la Rapid.

– Victor Angelescu este supărat pe Șumudică. Pentru că atunci când a fost schimbat Pancu, Șumudică l-a atacat pe Victor Angelescu. Atunci, Victor Angelescu s-a supărat pe Șumudică. A spus ceva de genul că: „Cine e Angelescu, în comparație cu Pancu?”. Acesta este motivul pentru care Victor Angelescu este supărat pe Șumudică.

Suporterii își doresc ca Marius Șumudică să revină în Giulești?

– Nu pot să răspund eu la întrebarea asta, pentru că aș fi subiectiv. Suporterii își doresc o schimbare. Eu am stat de vorbă și ieri, și alaltăieri, cu Victor. I-am spus că vreau să înțeleagă toată lumea că noi, suporterii, nu vrem să ne implicăm în decizia conducerii în privința viitorului antrenor.

Noi vrem să ne detașăm, să ne vedem de treaba noastră, să încurajăm echipa. Și decizia în totalitate trebuie să fie a conducerii. Noi nu sugerăm niciun nume.

Gigi Corsicanu: „În martie am înțeles că o să se inaugureze noul stadion!”

Ce se mai aude despre inaugurarea noului stadion?

– În martie am înțeles că o să se inaugureze. Mai erau niște chestii de pus la punct.

Există posibilitatea să primiți o suspendare, după show-ul pirotehnic de aseară.

– În cazul în care se va face o inaugurare, o să se joace un meci amical, nu din Liga 1. Și, atunci, nu se pune problema de suspendare.

  • 9 este locul ocupat de Rapid în Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT