Sport

Gino Iorgulescu joacă tare după ce a câştigat alegerile la LPF! Vrea bani mai mulţi din drepturile tv. Replica eAD a venit imediat

Gino Iorgulescu cere mai mulţi bani din drepturile tv după ce a câştigat al treilea mandat în fruntea LPF. Replica deţinătorilor de drepturi a venit imediat: contractul nu poate fi modificat unilateral.
24.05.2022 | 19:09
Gino Iorgulescu joaca tare dupa ce a castigat alegerile la LPF Vrea bani mai multi din drepturile tv Replica eAD a venit imediat
Gino Iorgulescu, alături de Vali Argăseală. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu a fost reales marţi, în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. A fost o formalitate pentru omul care, a fost votat în unanimitate: 16 voturi pentru şi niciunul împotrivă.

Gino Iorgulescu joacă tare după ce a câştigat alegerile la LPF: “Televiziunile fac bani din cele 49 de meciuri în plus”

Preşedintele LPF a spus în conferinţa de presă care a urmat alegerilor că va încerca să obţină o sumă mai mare din drepturile tv pentru cluburi, în condiţiile în care numărul de meciuri este mai mare odată cu majorarea numărului de echipe participante în Liga 1:

ADVERTISEMENT

“Ce mă interesează cel mai mult este că până la această oră nu am ajuns la o înțelegere cu cei care dețin drepturile TV pentru mărirea contractului în vigoare.

După cum ați văzut, în noul format sunt 49 de meciuri în plus, dar contractul a rămas același. Televiziunile fac bani din cele 49 de meciuri în plus, încercăm să adăugăm ceva la contractul inițial.

ADVERTISEMENT

“Ei primesc bani din publicitate, din rating, plus de la sponsorul mare al Ligii 1”

Dacă mă întrebați pe mine, eu spun de mulți ani că în Liga 1 ar trebui să fie un număr mai mic de echipe, dar, fiind pandemia, s-a ajuns la acest format, care dă meciuri mai multe pe aceiași bani.

Ei primesc bani din publicitate, din rating, plus de la sponsorul mare al Ligii 1. Ar trebui să se îndrepte și către noi”, a spus Gino Iorgulescu la conferinţa de presă.

ADVERTISEMENT

În acest moment, firma eAD plăteşte 28 de milioane de euro pe sezon pentru drepturile tv din Casa Pariurilor Liga 1. Contractul actual este scadent în 2024, astfel că mai sunt două sezoane în care echipele vor primi aceşti bani.

Orlando Nicoară, directo eAD: “Avem un contract în vigoare în momentul de față, unul pe care nu-l putem modifica”

Elanul lui Gino Iorgulescu a fost potolit de Orlando Nicoară, directorul eAD, care a spus că înţelegerea în vigoare nu poate fi modificată unilateral şi că o schimbare a sumei este posibilă abia peste 2 ani când se încheie contractul:

ADVERTISEMENT

„Într-adevăr, în momentul în care s-a schimbat formatul după anul de pandemie a crescut numărul de echipe, implicit și numărul de meciuri. Dar noi avem un contract în vigoare în momentul de față, unul pe care nu-l putem modifica.

Nu noi am cerut mărirea numărului de echipe și de meciuri. Implicit, nu pot merge mai departe, la partenerii noștri, să le spun: «Știți, Liga a schimbat formatul. Aveți mai multe meciuri, dați-ne mai mulți bani», după ce abia semnaserăm un contract.

Îi înțeleg punctul de vedere, nu sunt neapărat în totalitate de acord cu el, dar un contract care există în momentul de față nu poate fi modificat unilateral. În schimb, pentru ceea ce va fi, cu siguranță că domnul Iorgulescu este îndreptățit să ceară mai mulți bani”, a spus Nicoară conform Gsp.

Contractul de drepturi tv este scadent în 2024!

Pe lângă cele 28 de milioane de euro plătite pe sezon, cei de la eAD susţin că alte 3-4 milioane de euro sunt cheltuite pe producţia meciurilor, iar aceste costuri sunt suportate tot de firma deţinătoare de drepturi.

  • 5 ani este durata contractului în vigoare semnat între LPF şi eAD
  • 28.000.000 de euro anual împart cluburile din drepturi tv
ADVERTISEMENT