Fotbal intern

Giovanni Becali, anunț de ultimă oră despre transferurile FCSB. Noul preț al lui Florin Tănase, care poate ajunge în Turcia. Exclusiv

27.07.2020 | 14:57
Giovanni Becali anunt de ultima ora despre transferurile FCSB Noul pret al lui Florin Tanase care poate ajunge in Turcia Exclusiv
ADVERTISEMENT

Giovanni Becali a vorbit pentru FANATIK despre transferurile FCSB din perioada imediat următoare. Principalii vizați pentru a pleca de la formația lui Gigi Becali sunt Dennis Man, Florinel Coman și Florin Tănase, ultimii doi fiind reprezentați de Giovanni.

Impresarul consideră că prelungirea perioadei de pandemie a dat peste cap pronosticurile optimiste din urmă cu câteva săptămâni. Este și motivul pentru care crede că prețul lui Florin Tănase se învârte acum undeva la 4 milioane de euro, cu un milion mai puțin decât dorea Gigi Becali pe căpitanul său în urmă cu o lună.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali, anunț despre transferurile FCSB. Impresarul crede că e greu să plece cineva în viitorul apropiat. „Perioada de mercato e ca și compromisă”

La începutul lunii iunie, când ne pregăteam de reluarea campionatului după pauza provocată de Covid 19, Giovanni Becali era destul de încrezător că piața de mercato se va redeschide undeva în luna august, după terminarea sezoanelor peste tot.

Evoluția mondială a situației generale, dar în special problemele tot mai mari care există în România din cauza coronavirusului, i-au schimbat părerile cunoscutului impresar. Giovanni nu mai crede că FCSB în principal, unde are clienți de top, va reuși mega-transferurile pe care le visează vărul său, Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Eu nu prea mai cred că se poate face ceva important în vara asta. De fapt în perioada de transferuri care urmează, pentru că nu mai e vorba de nicio vară. Pandemia asta ne-a pus capac la toți, iar noi în România, în fotbalul românesc avem probleme din ce în ce mai mari cu fiecare zi care trece.

Din acest punct de vedere, ținând cont și de ce se petrece în lume, eu simt că perioada asta de mercato e aproape compromisă. Inclusiv în campionatele puternice. Va trebui probabil să se reașeze lucrurile în fotbal și în lume în toamna aceasta, și din iarnă putem iar discuta de transferuri tari și pe sume mari”, spune Giovanni Becali pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„E clar că Florin Tănase și-ar dori să plece primul, mai ales că are 26 de ani”

Cele mai vehiculate nume de la FCSB în privința unui transfer în străinătate sunt Dennis Man și Florinel Coman. În privința primului, emisari ai englezilor de la Norwich au și fost la Palatul lui Becali pentru a discuta între patru ochi despre condițiile unei mutări a arădeanului în Anglia.

Gigi Becali nu e de acord momentan cu oferta proaspătei retrogradate din Premier League, deși spune că transferul lui Man la Norwich ar putea aduce mult peste 15 milioane de euro în conturile FCSB dacă luăm în calcul îndeplinirea tuturor clauzelor contractuale.

ADVERTISEMENT

Man sau Coman? Cine pleacă primul? Răspunsul lui Giovanni Becali este puțin surprinzător. „Păi Florin Tănase este cel care-și dorește mai mult să plece primul. Și ar fi și ceva șanse. Noi, ca impresari, ne-am făcut datoria și l-am propus în multe locuri, așa cum v-am mai spus. Acum nu mai depinde de noi. E nevoie și de un preț rezonabil având în vedere situația actuală”, spune Giovanni.

Giovanni Becali spune că Turcia e o variantă pentru Tănase! „Sperăm la un preț de 4-4,2 milioane de euro”

E Turcia varianta cea mai apropiată și la ce preț? Impresarul nu ezită cu răspunsul. „Da, și Turcia e o variantă, iar prețul trebuie să fie undeva la 4 milioane, 4 milioane și 200 de mii de euro. E ceva mai puțin decât dorea Gigi pe Tănase acum ceva timp, dar s-au schimbat puțin și condițiile de transfer din cauza pandemiei.

Nimic nu e sigur în aceste zile, să fim realiști. Vreau ca Florin Tănase să joace bine și din toamnă și apoi să găsim o variantă bună pentru toată lumea. Mai ales că are aproape 26 de ani și e la FCSB de patru ani. E necesar să mai schimbe mediul”, crede Giovanni Becali.

  • 1,5 milioane de euro a plătit FCSB pentru Florin Tănase ca să-l transfere de la Viitorul în august 2016
  • 17.500 de euro lunar este contractul căpitanului la echipa lui Becali, dar până în septembrie 2020 este redus la jumătate pe motiv de pandemie
ADVERTISEMENT