Sport

Giuleștenii, fără luciditate și prospețime în Chindia – Rapid 0-0. ”Nu ne temem că am putea pierde primul loc”

Rapid a pierdut primele puncte de când Adrian Mutu a preluat banca tehnică din Giulești, dar rămâne lider în clasamentul fazei play-out în Casa Pariurilor Liga 1.
29.04.2022 | 23:17
Giulestenii fara luciditate si prospetime in Chindia  Rapid 00 Nu ne temem ca am putea pierde primul loc
Chindia și Rapid au dat-o la pace 0-0 și păstrează fiecare șanse pentru îndeplinirea obiectivelor propuse. Sura foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Pe principiul ”un punct ne ajută și pe noi, și pe ei”, Chindia și Rapid au dat-o la pace 0-0 în meciul din etapa a a 7-a, antepenultima din play-out-ul campionatului.

Fotbaliștii lui Adrian Mutu dau vina pe starea terenului pentru remiza cu Chindia

Giuleștenii au părut surprinși de dârzenia cu care fotbaliștii Chindiei au luptat pentru fiecare minge, părând că și-au regăsit ritmul din prima parte a sezonului. În finalul partidei vișiniii au dat senzația că și-ar dori ceva mai mult de la această confruntare. Au dominat, dar nu au mai avut timpul de partea lor.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de meciurile anterioare, cu Adrian Mutu antrenor, rapidiștii nu au mai avut luciditate, nici prospețime. Deși au combinat bine, nu au reușit să desfacă jocul ultra defensiv al dâmbovițenilor.

La final, fotbaliștii lui Adrian Mutu au acuzat starea precară a terenului de la Ploiești, dar s-au declarat mulțumiți cu punctul obținut, care îi ajută să se mențină pe prima poziția în play-out în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

”Ne-am fi dorit să obținem toate cele trei puncte dar la cum a decurs jocul cred că este un rezultat echitabil. Am forțat oarecum în ultimele 10-15 minute, dar nu am reușit să înscriem.

Nici terenul nu ne-a avantajat și Chindia este o echipă agresivă, defensivă, e greu să găsești spații, să-ți creezi ocazii. Ei sunt într-o situație disperată și fiecare punct contează și pentru ei, și pentru noi. Etapa viitoare va trebui să reparăm ce am stricat în seara asta”, a declarat Dragoș Grigore.

ADVERTISEMENT

”Meciul a fost un pic ciudat, dar acesta e fotbalul, uneori greșești, nu poți să câștigi, și faci egal. Terenul nu ne-a ajutat, dar mergem înainte. Nu avem teamă că am putea să pierdem primul loc, dar trebuie să ne câștigăm punctele pe care le putem câștiga. Apoi o să ne gândim și la cupele europene”, a completat Junior Morais.

În urma acestui rezultat ambele echipe sunt în grafic. Chindia păstrează speranțe să evite barajul pentru menținerea în Liga 1, în vreme ce Rapidul își continuă lupta pentru barajul pentru cupele europene.

ADVERTISEMENT

Junior Morais continuă la Rapid și în sezonul viitor

La capătul unui meci anost, giuleștenii au primit și o veste bună. La interviurile de după partida de la Ploiești, Junior Morais a anunțat că va semna un nou contract cu Rapid.

”Da, voi prelungi cu Rapid și mă bucur pentru asta”, a spus apărătorul brazilian care va împlini 36 de ani pe 22 iulie. Apărătorul de bandă este unul dintre cei mai constanți fotbaliști din lotul Rapidului.

În acest sezon Junior Morais a bifat 32 de partide, toate ca titular, în Casa Pariurilor Liga 1, plus un joc în Cupa României.

Etapa viitoare, Rapid va primi vizita formației FC U Craiova 1948. Meciul este programat pe 9 mai, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT