News

Glumă de sezon, încheiată cu dosar penal, în Piatra Neamț. Ce i-a făcut un bărbat de 48 de ani unei tinere pe care a văzut-o pe stradă

O tânără de 19 ani a ajuns la spital după o glumă făcută de un bărbat din Piatra Neamț. Femeia și-a pierdut temporar auzul.
29.12.2023 | 10:54
Gluma de sezon incheiata cu dosar penal in Piatra Neamt Ce ia facut un barbat de 48 de ani unei tinere pe care a vazuto pe strada
O tânără din Piatra neamț a fost rănită de o petardă aruncată de un bărbat de 48 de ani / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O tânără din Piatra Neamț și-a pierdut temporar auzul și a acuzat dureri puternice la urechea stângă, după ce un bărbat de 48 de ani i-a aruncat o petardă în autoturism.

Bărbatul i-a aruncat o petardă în mașină

Femeia a suferit un șoc și a ajuns miercuri la spital, din cauza durerilor mari. Cadrele medicale de la UPU Piatra Neamț au sesizat poliția. În urma anchetei, autorul faptei a fost identificat și s-a ales cu un dosar penal.

ADVERTISEMENT

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, în timp ce o tânără în vârstă de 19 ani, din Dobreni, se afla în autoturismul personal, în parcarea unui complex comercial din Piatra-Neamţ, având portiera şoferului deschisă, un bărbat în vârstă de 48 ani, din Piatra-Neamţ, ar fi aruncat o petardă în interiorul habitaclului autoturismului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Ramona Corfu, potrivit Adevărul.

În afară de dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, bărbatul va trebui să plătească și o amendă de 3.000 de lei. La audieri, omul a declarat că a vrut doar să facă o glumă.

ADVERTISEMENT

În Vaslui, un copil și-a pierdut aproape total vederea

Incidentul vine la doar câteva zile după un altul, petrecut într-un sat din Vaslui. Un băiat de 13 ani și-a pierdut complet vederea la ochiul stâng, din cauza unei petarde. De asemenea, și ochiul drept a fost afectat.

Copilul a povestit că mergea pe stradă, când un alt minor a aprins o petardă și a strecurat-o în interiorul unei sticle. Aceasta a explodat, iar cioburile au fost proiectate în ochiul victimei.

ADVERTISEMENT

Adolescent rănit de o petardă, în Alba

Săptămâna trecută, un adolescent de 15 ani, din Alba, a fost rănit grav, după ce s-a jucat cu materiale pirotehnice. El a suferit leziuni la membrele superioare și a fost găsit de un echipaj SMURD, în stare de șoc, semiconștient.

„Dorim să transmitem un semnal de alarmă atât părinţilor cât şi tuturor celor care intenţionează sa folosească aceste materiale pirotehnice pentru că de multe ori s-a soldat cu evenimente mult mai grave!”, au precizat oficialii ISU Alba.

ADVERTISEMENT

În fiecare an, peste 1.000 de persoane ajung la spital din cauza rănilor provocate de materialele pirotehnice. Unii dintre ei ajung să fie mutilați pe viață.

ADVERTISEMENT