News

Sezonul rănilor provocate de petarde. Copil din Prahova, rămas fără două degete de la mâna stângă. Riscă să-și piardă vederea

Un copil de 10 ani din județul Prahova a ajuns la spital după ce o petardă i-a explodat în mână. I-au fost amputate două degete și riscă să-și piardă vederea
04.12.2023 | 16:38
Sezonul ranilor provocate de petarde Copil din Prahova ramas fara doua degete de la mana stanga Risca sasi piarda vederea
Copilul riscă să-și piardă și vederea Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a produs duminică la prânz în comuna prahoveană Fulga. Copilul ar fi aprins petarda în timp ce era la joacă cu prietenii. După ce a aprins-o, aceasta i-a explodat în mână.

Copil din Prahova, rămas fără două degete de la mâna stângă

Băiețelul a suferit arsuri la nivelul mâinilor, dar și al feței. Potrivit publicației Observatorul Prahovean, micuțul, care a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu, riscă să-și piardă vederea.

ADVERTISEMENT

”La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii Secției Rurale de Poliție Ciorani au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că o persoană ar fi fost rănită în urma exploziei unei petarde, în comuna Fulga.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificat un copil de 10 de ani, care prezenta leziuni la două dintre degetele mâinii stângi.

ADVERTISEMENT

Pentru acordarea primului ajutor, s-a prezentat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Prahova care l-a transportat pe copil la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

La fața locului au fost găsite şi ridicate fragmente de articole pirotehnice, în vederea continuării cercetărilor.

ADVERTISEMENT

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili provenienţa articolelor pirotehnice şi legalitatea comercializării şi deţinerii acestora”, au informat reprezentanții IPJ Prahova.

Copilul a fost dus inițial la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, unde în ciuda tuturor eforturilor, doctorii au fost nevoiți să-i amputeze două degete de la mâna stângă. Ulterior, băiețelul a fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, pentru tratament de specialitate.

ADVERTISEMENT

Bărbat rănit de petarde la Iași

Un alt caz de rănire din cauza petardelor s-a înregistrat la Iași. Un bărbat de 35 de ani din Iași a ajuns în stare critică la spital, cu arsuri pe 75% din suprafața corpului, a relatat dr. Tudor Chiuhodaru pe Facebook.

”Semnal de alarmă: a început sezonul petardelor. Atenție, mai bine nu le folosiți. Vă pot duce direct în sala de operaţii şi chiar şi aşa puteţi rămâne mutilaţi. Un pacient de 35 de ani din Iași a ajuns în stare critică cu arsuri pe 75% din suprafața corpului”, a scris medicul.

ADVERTISEMENT
Tags: