News

Gluma se îngroașă: bărbatul înșelat cu preotul din Iași a fost trimis în judecată. Gheorghe și-a bătut soția trei zile la rând

Ieșeanul al cărui soție a avut o aventură cu preotul din sat a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. În plus, bărbatul rămâne și cu ordinul de protecție.
17.10.2022 | 18:13
Gluma se ingroasa barbatul inselat cu preotul din Iasi a fost trimis in judecata Gheorghe sia batut sotia trei zile la rand
Bărbatul i-a cerut preotului din Scobîlțeni 20.000 de euro după ce și-a bătut soția timp de 3 zile / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Facebook Alexandra Scrijan-Nicăi
ADVERTISEMENT

Gheorghe Scrijan-Nicăi, bărbatul care l-a șantajat pe preotul din Scobâlțeni pentru a nu dezvălui că acesta a avut o aventură cu propria soție, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Instanța a admis legalitatea probelor și a efectuării actelor de urmărire penală pentru infracțiunile de șantaj și violență în familie.

Soția rămâne cu ordin de protecție, deși a cerut să-și vadă soțul

Bărbatul rămâne în spatele gratiilor iar instanța i-a respins și cererea de revocare a ordinului de protecție, pe care a solicitat-o în urmă cu câteva săptămâni. Judecătorii ieșeni au decis s-o protejeze în continuare pe soția infidelă, deși inclusiv aceasta a cerut să-și vadă soțul, motivând că s-au împăcat și s-au iertat reciproc: el – că a fost înșelat, ea – după ce a fost bătută.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că bătăile încasate de femeie, după ce soțul ei a aflat că aceasta a avut o aventură cu preotul, au durat trei zile și s-au încheiat abia după ce aceasta a sesizat poliția.

Bărbatul înșelat și-a călcat soția în picioare

Conform rechizitoriului, agresiunea s-a petrecut pe 14, 15 și 16 iulie, iar agresorul și-a lovit soția cu pumnii și picioarele la nivelul feței și în zona superioară a corpului, provocându-i leziuni ce au necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Episoadele de agresiune s-au petrecut ”într-o zonă de câmp (14.07.2022) și în zona de extravilan Răpăgău (15 și 16.07.2022)”, se arată în rechizitoriu, inculpatul fiind încadrat la violență în familie în formă continuată (3 acte materiale) și concurs de infracțiuni.

La aceste acuzații se adaugă și cea de șantaj, faptă comisă pe 15 iulie, atunci când i-a cerut preotului paroh din Scobâlțeni să-i dea o sumă mare de bani pentru a nu face publică relația pe care acesta a avut-o cu soția lui. Omul bisericii este căsătorit și are patru copii.

ADVERTISEMENT

Preotul din Scobâlțeni, speriat de ”atitudinea amenințătoare” a agresorului

”Prin ordonanța din data de 20.07.2022 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de şantaj, prev. de art. 207 alin. 2 şi 3 C.pen., constând în aceea că, la data de 15.07.2022, în jurul orei 21:00, în cadrul unei discuții purtate în incinta Bisericii din Podu Iloaiei, numitul Scrijan-Nicăi Gheorghe i-a cerut preotului paroh Orzetic Bogdan suma de 20.000 de euro pentru faptul că ar fi întreținut relații sexuale cu nevasta acestuia, Scrijan-Nicăi Gheorghe, iar dacă nu îi va da banii ”îl va distruge”.

Numitul Orzetic Bogdan s-a declarat intimidat de atitudinea amenințătoare a numitului Scrijan-Nicăi Gheorghe, purtarea acestuia inducându-i o stare de temere, motiv pentru care i-a dat de înțeles că este de acord cu achitarea sumei solicitate în tranșe numai să nu-i fie afectată familia și conduita morală în comunitatea pe care o deservește”, se arată în rechizitoriul consultat de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Legea prevede pedepse maxime de 7 ani pentru șantaj și de 5 ani pentru violență (se majorează cu o pătrime dacă autorul este un membru al familiei).

Gheorghe Scrijan rămâne după gratii încă o lună

Gheorghe Scrijan este încarcerat, în prezent, la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, acolo unde va rămâne cel puțin până la începutul lunii noiembrie, în cazul în care judecătorii nu vor decide să-i prelungească arestul preventiv.

La sfârșitul săptămânii trecute, lui Scrijan i-a fost respinsă contestația privind măsurile preventive dispuse în cazul lui, decizia fiind definitivă.

Soțul femeii care a avut o aventură cu preotul din Iași a mai avut probleme cu legea, în urmă cu 15-20 de ani, însă la sfârșitul lui 2021, acesta reușise să obțină o decizie de reabilitare judecătorească, după ce a promis instanței că și-a schimbat comportamentul și că nu va mai comite alte infracțiuni.

ADVERTISEMENT
Tags: