Sport

Gol demn de trofeul Puskas, marcat în Polonia de un portar! Degajarea de la 70 de metri a adus egalarea! Video

Un portar din Polonia a înscris un gol care poate fi nominalizat la trofeul Puskas, de la peste 70 de metri, provenit dintr-o degajare care nu se anunța periculoasă.
05.04.2024 | 07:00
Gol demn de trofeul Puskas marcat in Polonia de un portar Degajarea de la 70 de metri a adus egalarea Video
Portarul lui Radom a înscris un gol fabulos de la peste 70 de metri / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fotbalul polonez oferă momente de spectacol, mai ales după ultima etapă a Ekstraklasa. Portarul lui Radomiak Radom a înscris de la peste 70 de metri și a scos un punct pentru echipa sa.

Gol de la peste 70 de metri din greșeală

Radomiak Radom s-a deplasat pe terenul lui Puszcza pentru o partidă din etapa a 26-a a ligii poloneze. Partida a fost una bună, cu ocazii de ambele părți, dar echilibrată, unde punctul a fost adus de portarul oaspete.

ADVERTISEMENT

Gabriel Koblyak, portar aflat în lotul lui Radomiak, este împrumutat de la Legia Varșovia, unde nu a debutat până acum. Jucătorul a primit o pasă de la un fundaș și a avansat cu mingea la picior pentru o degajare periculoasă. De Legia Varșovia se leagă și numele selecționerului Iordănescu, care ar fi ofertat de polonezi, conform zvonurilor.

După ce a ieșit din propriul careu, portarul a degajat foarte puternic cu direcția atacanților lui Radomiak, însă a marcat. În minutul 66 Radom fugea după egalare, însă a venit din greșeală, după degajarea lui Koblyak.

ADVERTISEMENT

Mingea l-a sărit pe portarul lui Puszcza, care era puțin ieșit, prin prisma contactului cu gazonul. Înălțimea mare după cădere și ieșirea portarului advers au dus la golul lui Koblyak, care a și închis tabela de scor.

N-ar fi primul portar nominalizat la premiile Puskas

În cazul unei nominalizări la celebrul premiu Puskas, care premiază cele mai speciale goluri în fiecare an, Kobylak n-ar fi primul. De-a lungul timpului au mai existat portari nominalizați la premiu, dar care n-au câștigat.

ADVERTISEMENT

Finala premiilor Puskas din anul 2017 a adus un gol fantastic pe masa celor care au votat. Oscarine Masuluke, portarul lui Baroka FC, a înscris în minutul 95 contra lui Orlando Pirates, într-un meci de campionat.

Golul portarului a provenit dintr-un corner al lui Baroka, aflați la ultima speranță, dintr-un procedeu și mai special. Masuluke a înscris din foarfecă de la aproximativ 14 metri, deși poarta era plină de apărători ai lui Orlando Pirates.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, cel care a pierdut recent numărul 7 pentru Portugalia, și Harry Kane au spus că premiul ar trebui acordat portarului lui Baroka. Însă, golul câștigător i-a aparținut lui Olivier Giroud, înscris în urmă unui scorpion kick, după un contraatac fulger al tunarilor.

ADVERTISEMENT