Sport

Cine este jucătorul din naționala Portugaliei care a preluat tricoul cu numărul „7” în absența lui Cristiano Ronaldo. Premieră după 17 ani

Un jucător din naționala Portugaliei a preluat tricoul emblematic cu numărul „7” al lui Cristiano Ronaldo. Premieră după 17 ani.
23.03.2024 | 13:19
Cine este jucatorul din nationala Portugaliei care a preluat tricoul cu numarul 7 in absenta lui Cristiano Ronaldo Premiera dupa 17 ani
Cristiano Ronaldo nu a fost convocat la naționala Portugaliei pentru amicalul cu Suedia, scor 5-2. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Portugalia a câștigat fără probleme amicalul cu Suedia, scor 5-2, care a avut loc la Guimaraes. Cristiano Ronaldo nu a fost convocat de selecționerul Roberto Martinez pentru meciul de pregătire contra nordicilor. Tricoul emblematic cu numărul „7” al cvintuplului Balon de Aur a fost cedat unui alt internațional lusitan în absența starului de la Al-Nassr.

Cine este jucătorul din naționala Portugaliei care a preluat tricoul cu numărul „7” în absența lui Cristiano Ronaldo. Premieră după 17 ani

Portugalia s-a distrat în amicalul cu Suedia care a avut loc pe „Estadio Dom Afonso Henriques”. Naționala lui Roberto Martinez a câștigat cu 5-2 și este în formă maximă înainte de EURO 2024 din vară. Cristiano Ronaldo nu a fost convocat pentru meciul amical.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că Ronaldo face parte din lotul de 32 de jucători al selecționerului Roberto Martinez pentru EURO 2024, fostul atacant de la Real Madrid, Juventus sau Manchester United a fost odihnit după ultimele meciuri la Al-Nassr, în Arabia Saudită.

În absența lui Cristiano Ronaldo, Roberto Martinez a decis să-i ofere tricoul emblematic al starului lusitan lui Bruma. Atacantul celor de la Braga a purtat tricoul cu numărul „7” în amicalul cu Suedia, fiind pentru prima oară din 2007 când un alt jucător în afară de Cristiano Ronaldo poartă tricoul cu numărul „7” la naționala Portugaliei.

ADVERTISEMENT

Portugalia, 5 marcatori diferiți cu Suedia în absența lui Cristiano Ronaldo

Fără Cristiano Ronaldo pe foaia de joc, Portugalia a făcut spectacol contra Suediei. Leao, Nunes, Fernandes, Bruma și Goncalo Ramos au înscris, pe rând, în poarta naționalei din nordul Europei. Bruma, extrema stângă a celor de la Braga, a început meciul pe banca de rezerve.

Introdus pe teren la pauză, Bruma a intrat în lumina reflectoarelor, reușind să înscrie în minutul 57. Cristiano Ronaldo este așteptat să revină în naționala Portugaliei pentru amicalul cu Slovenia de pe 26 martie.

ADVERTISEMENT
Bruma a purtat tricoul emblematic al lui Cristiano Ronaldo cu numărul „7” la naționala Portugaliei. Foto: Reuters.
Bruma a purtat tricoul emblematic al lui Cristiano Ronaldo cu numărul „7” la naționala Portugaliei. Foto: Reuters.

Astfel, este de așteptat ca Bruma să revină la tricoul său obișnuit, cel cu numărul 17. În prezent, Cristiano Ronaldo se bucură de o vacanță luxoasă alături de familie în Arabia Saudită. Cvintuplul Balon de Aur este foarte atent înainte de EURO 2024, poate ultimul turneu major din spectaculoasa carieră a atacantului de 39 de ani.

Portugalia, amicale numeroase înainte de EURO 2024

Portugalia încheie seria meciurilor amicale din luna martie cu un duel împotriva Sloveniei, marți, 26 martie, ora 21:45. Înainte de EURO 2024, naționala lui Roberto Martinez are parte de alte 3 meciuri de pregătire.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii iunie, Portugalia va da piept cu Finlanda (4 iunie), Croația (8 iunie) și Irlanda (11 iunie). Naționala lusitană a fost repartizată în Grupa F la EURO 2024 alături de Cehia, Turcia și câștigătoarea play-off-ului dintre Georgia și Grecia.

ADVERTISEMENT