Fotbal intern

Cum l-a convins Golofca pe Becali să-l ia. Ce i-a spus la telefon

UPDATE. Patronul Stelei, Gigi Becali, a dezvăluit care a fost detaliul ce l-a convins să-l aducă pe Golofca la Steaua, deşi ar fi vrut să plătească doar 300.000 de euro şi nu 400.000 pe...
07.08.2017 | 12:50
Cum la convins Golofca pe Becali sal ia Ce ia spus la telefon
ADVERTISEMENT

UPDATE. Patronul Stelei, Gigi Becali, a dezvăluit care a fost detaliul ce l-a convins să-l aducă pe Golofca la Steaua, deşi ar fi vrut să plătească doar 300.000 de euro şi nu 400.000 pe jucător.

“Am vorbit cu el, mi-a zis “ia-mă de aici că dau gol dacă mă bagi, o să dau gol cu Sporting Lisabona. “M-a impresionat şi am zis să mai dau 100.000 de euro, şi am dat 400.000 pe 40%. Pe mine nu mă interesează să iau bani pe el, ci să îl am acum la echipă.

ADVERTISEMENT

Iftime îl vinde când vrea el să îşi scoată banii. I-am zis că în doi ani îl vinde cu 3 milioane dacă îl lasă să joace la Steaua. Golofca s-a dus şi şi-a făcut bagajele şi a plecat de la echipă, oricum, nu mai putea să îl ţină”, a spus Gigi Becali la Sport.ro.

*********************************************************************************************

UPDATE. Golofca a vorbit după transferul la FCSB, la Dolcesport:

“Mă bucur foarte multe. Steaua e cel mai mare club din România şi sunt foarte fericit! Este pasul normal pentru mine. Mai bine că am ajuns la Steaua şi apoi sper să bifez şi un transfer în străinătate. Nu era momentul să plec afară! Nu ştiu ce să zic, dacă din cauza acelui eveniment cu Leo Grozavu am ajuns să joc mai bine. Cert e că m-am antrenat foarte bine şi probabil de asta sunt în formă”

ADVERTISEMENT

“Nu ştiu la ce să mă aştept de la fani, nu cred că vor fi probleme cu fanii pentru că am spus că sunt dinamovist şi că Torje e idolul meu.”

“Eu cred că sunt pregătit să joc la Steaua! Nu vreu să vorbesc mult, ci vreau să joc şi să demonstrez. Steaua are cei mai buni jucători din România, asta e cert!”

ADVERTISEMENT

UPDATE. Gigi Becali a vorbit despre transferul lui Cătălin Golofca şi a oferit mai multe informaţii în legătură cu contractul jucătorului.

“Eu m-am împăcat cu Iftime. I-am dat un mesaj mai acid, dar după m-a sunat şi ne-am împăcat. L-am întrebat cât costă Golofca şi a zis că el costă 1.000.000 de euro. I-am zis că părerea mea e că Golofca costă 1.000.000 de euro, dar că vreau să cumpăr 30%. Până la urmă am luat doar 40%, iar ei au 60%. Mi-au zis că o să valoreze 3.000.000 de euro, iar eu le-am zis să mi-l dea împrumut şi să ia ei 3.000.000 de euro peste trei ani. Golofca joacă mai mult dreapta. Noi avem mai mult nevoie de el în dreapta. Teixeira va juca al doilea atacant, iar dacă Budescu nu o să joace, atunci o să joace Golofca pe dreapta. Nu pot să pun presiune pe Tănase. O să mai iau 6-7 jucători”, a spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Cătălin Golofca a vorbit şi el despre transferul la Steaua.

“Este un vis împlinit . Am muncit să ajung la Steaua. Am ştiut ca voi ajunge acolo. Nu o sa dezamăgesc pe nimeni. Ştiu ce pot şi cât pot. Îi mulţumesc impresarului meu, Anamaria Prodan. A fost alături de mine mereu şi m-a asigurat că dacă joc aşa, mă va duce la Steaua. Este apogeul carierei mele şi sper să-l răsplătesc pe Gigi Becali înzecit. Le mulţumesc celor de la Botoşani pentru tot ce au făcut pentru mine. Lor le datorez enorm”, a spus Golofca pentru sursa citată.

UPDATE. Gigi Becali a ajuns la un acord cu FC Botoşani pentru transferul lui Cătălin Golofca. FCSB va achita o sumă de 400.000 de euro şi 60% dintr-un viitor transfer al mijlocaşului de bandă stânga.

Golofca a semnat un contract valabil trei sezoane.

“Acum o oră am rezolvat transferul lui Golofca la Steaua. E un jucător pe care cei de acolo şi l-au dorit şi am reuşit în seara asta să ajungem la un acord cu ei. A fost o afacere bună pentru toată lumea. A plecat deja de la Botoşani spre Bucureşti. Este jucătorul lor”, a spus Valeriu Iftime, patronul de la Botoşani, conform gsp.

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoşani, a vorbit despre transferul lui Cătălin Golofca la FCSB. Acesta a declarat că nu putea să nu-l lase pe atacant la Steaua, mai ales că fotbalistul a tot insistat să plece din momentul în care a aflat că este dorit de formaţia antrenată de Nicolae Dică. “Golofca m-a bătut la cap că vrea să plece la Steaua de două zile. Enache mi-a zis că era greu să mai lucrăm cu el dacă nu pleca. Era posibil să nu mai fie cu mintea la fotbal. Atunci când un fotbalist are o şansă, echipa trebuie să-i dea voie să plece. Nu cred că echipa noastră va slăbi foarte tare. Asta e reacţia mea pentru fanii clubului nostru. Am luat nişte bani pe el şi e un lucru bun. Eu cred că Golofca va pleca şi de la Steaua şi o să mai luăm bani pe el. Gigi m-a sunat când eram la biserică ca să facem transferul. De Moruţan am vorbit în trecere, nu mă mai grăbesc. Am vorbit mult cu el şi nu trebuie să plece prea repede la Steaua”, a declarat Iftime pentru o televiziune de sport.

………………

Gigi Becali vrea să-i întărească lotul lui Nicolae Dică pentru meciurile din cupele europene şi cele din campionatul intern, iar pe lista de transferuri a finanţatorului de la FCSB a apărut numele lui Cătălin Golofca, mijlocaşul ofensiv al celor de la FC Botoşani.

Latifundiarul din Pipera a anunţat că a început negocierile cu FC Botoşani pentru transferul lui Cătălin Golofca şi că este dispus să ofere în schimbul mijlocaşului în vârstă de 27 de ani suma de 300.000 de euro – vezi detalii.FANATIK.RO a aflat că moldovenii sunt dispuşi să renunţe la serviciile lui Cătălin Golofca pentru 1.000.000 de euro.

GOLOFCA STEAUA. Cât cere pentru mijlocaş

Contactat de FANATIK.RO, Cornel Şfaiţer, preşedintele formaţiei FC Botoşani, a confirmat faptul că Gigi Becali s-a interesat de serviciile lui Cătălin Golofca şi a explicat în ce condiţii poate părăsi mijlocaşul gruparea din Botoşani. Mai mult, Şfaiţer a dezvăluit că fotbalistul în vârstă de 27 de ani este în atenţia unui club important din Polonia.

“Golofca este unul dintre cei mai buni jucători din lotul nostru. Este într-o formă foarte bună şi este normal să atragă atenţia echipelor mari. Este adevărat că am discutat cu Gigi Becali despre un posibi transfer a lui Golofca la Steaua, dar nu se pune problema să-l cedăm pentru 300.000 de euro, atât timp cât Dinamo Kiev a făcut o ofertă de 500.000 de euro.

Nu renunţăm la el pentru o sumă mai mică de 500.000 de euro. El a fost urmărit şi de oficialii unei echipe din Polonia la meciul de la Ploieşti (n.r. partida câştigată de Botoşani la Ploieşti, scor 3-1, pe terenul lui FC Voluntari). Momentan nu avem un răspuns pentru Gigi Becali. Aşteptăm până la finalul lunii august şi o să cântărim toate ofertele. Îl dăm pentru preţul corect”, a spus Şfaiter.

500.000 de euro este cota lui Golofca, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT