Sport

Goncalo Gregorio, ultima senzație de la Dinamo: „Un pitbull pe teren”. E și poet

Goncalo Gregorio a fost cel mai bun jucător de pe teren la Voluntari - Dinamo. Portughezul e cea mai bună opțiune de atacant pentru Burcă.
21.08.2023 | 17:30
Goncalo Gregorio ultima senzatie de la Dinamo Un pitbull pe teren E si poet
26 de goluri a marcat Goncalo Gregorio în ultimele 2 sezoane la Leiria. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Goncalo Gregorio a făcut spectacol cu ilfovenii, iar vârful se tranformă în cel mai important transfer al lui Dinamo din această vară. Portughezul vine după doi ani în care a marcat aproape 30 de goluri.

Goncalo Gregorio, marcator și poet: „E foarte, foarte inteligent. Citește foarte multe cărți”

Gabriel Glăvan, noul director sportiv al lui Dinamo, este cel care l-a adus pe Gregorio în România: „Am tot încercat să-l aduc pe unde am lucrat în fotbalul românesc, doar că n-a fost să fie. S-a întâmplat acum, la Dinamo. Dar eu vorbesc cu Goncalo de vreo doi ani. Da, pare un pitbull pe teren, dar este o mască socială, accentuată și de el, întrucât este un tip inteligent, cu ceva special, al lui. De fapt, e foarte, foarte inteligent”.

ADVERTISEMENT

Oficialul „câinilor” i-a făcut un altfel de portret lusitanului, care iese din tiparele fotbaliștilor: „Citește foarte multe cărți, uneori scrie poezii! Da, serios, în timpul liber. Este interesat și de latura umană a lucrurilor, are o inteligență emoțională accentuată”.

Glăvan a explicat de ce Gregorio e un altfel de atacant: „Este un băiat de vestiar, foarte deschis, foarte apropiat de colegi. Nu are egoismul specific atacanților. Este altruist. Câștigă mingea și nu ține să continue singur acțiunea, se uită mereu să paseze, să conlucreze cu coechipierii”.

ADVERTISEMENT

Goncalo Gregorio i-a impresionat pe cei din staff-ul „câinilor”

Gabi Glăvan a explicat de ce Goncalo Gregorio s-a integrat atât de repede la Dinamo: „Este empatic ca om, are impregnată ideea de grup în mentalitatea lui. Țin minte un detaliu de la sosirea lui la echipă.

Sabin Ghiță, team-managerul echipei, mi-a zis după ce l-a adus pe Goncalo de la aeroport: ‘Unde-i găsiți, domne, pe ăștia?’, ‘Adică?’, ‘Sunt super-OK băieții ăștia, serios, asta e prima impresie pe care ți-o lasă după ce legi primele cuvinte cu ei’”, a spus directorul sportiv al lui Dinamo, la gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone a vorbit și el despre atacantul portughez și crede că Dinamo se va situa la mijlocul clasamentului: „Gregorio, neașteptat, până acum nu mi-a plăcut, dar încet, încet cred că ajunge…Când dinamoviștii vor ajunge la un nivel de pregătire, cred că își pot propune lucruri mai îndrăznețe.

Nu știu care e obiectivul lor acum. Să zici că vrei play-off, e greu, sunt alte echipe care chiar au loturi bune. Eu cred că Dinamo își rezolvă să fie locul 7, 8, 9. Eu cred că se poate”.

ADVERTISEMENT

  • 2,46 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „1 solist” la meciul Dinamo – Petrolul 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților