Fotbal international

Gonzalo Higuain și Rodrigo Bentancur ar fi fugit din cantonamentul lui Juventus, club aflat în carantină

19.03.2020 | 17:58
Gonzalo Higuain si Rodrigo Bentancur ar fi fugit din cantonamentul lui Juventus club aflat in carantina
ADVERTISEMENT

Haosul domnește în Italia la toate nivelurile societății în această perioadă, una în care țara se confruntă cu o epidemie agresivă de coronavirus. Situația este una grea și la cluburile de fotbal. Presa din ”Cizmă” scrie joi că doi jucători de la Juventus, club aflat în carantină, Gonzalo Higuain și Rodrigo Bentancur ar fi fugit din cantonamentul cu direcția America de Sud.

Higuain și Bentancur au plecat din cantonamentul lui Juventus, club aflat în carantină după depistarea pozitivă a lui Daniele Rugani

Pe 12 martie, Daniele Rugani fotbalistul celor de la Juventus Torino, a fost depistat pozitiv la coronavirus, fiind primul jucător din Serie A infectat cu noul virus.

ADVERTISEMENT

Ulterior, și colegul lui Rugani, Blaise Matuidi, a fost diagnostica cu aceeași boală.

Automat, întregul lot al campioanei Italiei a fost plasat în carantină de două săptămâni. Regula carantinei și a izolării nu este însă respectată de toți componenții trupei lui Maurizio Sarri, scrie presa din Italia.

Două publicații importante, La Repubblica și La Gazzetta dello Sport, scriu că Gonzalo Higuain și Rodrigo Bentancur au ”evadat” din carantină și au zburat în Argentina, în ciuda faptului că doi colegi de la Juventus au fost testați pozitiv cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Sursele citate mai scriu că poliția l-a oprit pe Higuain pe aeroportul Caselle din Torino în timp ce încerca să urce  într-un avion privat. Acolo, acesta le-a arătat un test care a confirmat că este negativ pentru Covid-19.

Înciuda acestui lucru, întrucât boala are o perioadă de incubație mai lungă Higuain mai avea de stat în izolare cel puțin încă o săptămână.  Atât Higuain, cât și Bentancur, s-au îmbarcat în avion alături de familiile lor.

ADVERTISEMENT

Rugani a declanșat izolarea la Juventus

Pe 12 martie, după depistarea pozitivă a lui Daniele Rugani, campioana Italiei a anunțat că tot clubul intră în carantină.

”Fotbalistul Daniele Rugani a fost testat pozitiv la COVID-19, însă e asimptomatic (nu prezintă simptome).

ADVERTISEMENT

Juventus respectă întocmai procedura de izolare a fotbalistului în carantină. De asemenea, se fac investigații pentru a vedea care sunt persoanele care au intrat în contact cu Rugani”, au transmis cei de la Juventus.

ADVERTISEMENT