Life

Google anunță că aceste conturi vor fi șterse începând cu această săptămână. Vezi dacă ești și tu pe listă

Google transmite că aceste conturi urmează să fie șterse zilele acestea. Află dacă te numeri printre cei mai puțin norocoși.
27.11.2023 | 23:40
Google anunta ca aceste conturi vor fi sterse incepand cu aceasta saptamana Vezi daca esti si tu pe lista
Google transmite că aceste conturi urmează să fie șterse zilele acestea. Află dacă te numeri printre cei mai puțin norocoși. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Google anunță că aceste conturi vor fi șterse începând cu această săptămână. Vezi dacă ești și tu pe listă. Decizia a fost luată în urmă cu câteva luni de reprezentanții corporației americane și va fi pusă imediat în aplicare.

Google transmite că aceste conturi urmează să fie șterse zilele acestea. Află dacă te numeri printre cei mai puțin norocoși

Google transmite că aceste conturi urmează să fie șterse zilele acestea. Află dacă te numeri printre cei mai puțin norocoși. Aceste conturi vechi reprezintă un risc foarte mare având în vedere că utilizatorii pot utiliza parole reciclate.

ADVERTISEMENT

Din păcate, internauții nu au adoptat până acum măsuri de securitate actualizate, printre care se numără autentificarea în doi pași. Ștergerea a fost anunțată de câteva luni și se va face în etape, chiar din această săptămână.

„Vrem să vă protejăm informațiile private și să împiedicăm orice acces neautorizat la contul dumneavoastră, chiar dacă nu mai utilizați serviciile noastre”, a transmis Google într-o actualizare a politicii încă din august.

ADVERTISEMENT

Tot din vară a început să trimită avertismente utilizatorilor afectați de această situație. În această categorie se află persoanele care și-au creat conturi pe care mai apoi le-au abandonat și nu le-au folosit niciodată.

Mai exact, este vorba de cele care nu au fost niciodată revizuite de utilizator, pe care nu a mai fost activitate în ultimii doi ani. Conturile Google includ chiar și accesul la Gmail, Documente, Drive sau Fotografii.

ADVERTISEMENT

„Dacă un cont nu a mai fost folosit de o perioadă lungă de timp, există toate șansele ca acel cont să fie compromis”, a declarat în urmă cu ceva vreme Ruth Kricheli, VP Product Management la Google, conform al.com.

„Asta se întâmplă deoarece adresele vechi au parole refolosite și în alte locuri, nu au activată autentificarea în doi pași și nici utilizatorul nu mai verifică securitatea contului”, a completat acesta pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

Cum poți păstra contul de la Google

Google a ținut să mai adauge că din această decizie fac parte și câteva excepții. Concret, compania nu va șterge conturile cu canale YouTube, cele cu bani pe cardurile cadou sau cele folosite pentru a cumpăra un articol digital.

De asemenea, conturile care au publicat aplicații active pe o platformă precum magazinul Google Play vor fi în continuare folosite. Persoanele care vor să-și păstreze conturile trebuie să se conecteze la ele și să facă orice serviciu.

Spre exemplu, pot intra să citească un e-mail, să vizioneze un videoclip sau să efectueze o singură căutare. Mai mult decât atât, utilizatorii sunt îndemnați să acceseze conturile personale cel puțin o dată la doi ani.

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"N-am crezut asta!" Cum arată Maria Sharapova, la 4 ani de la retragere
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi...
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi noi suntem proști?"
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi