Life

Google anunță că aceste conturi vor fi șterse începând cu această săptămână. Vezi dacă ești și tu pe listă

Google transmite că aceste conturi urmează să fie șterse zilele acestea. Află dacă te numeri printre cei mai puțin norocoși.
27.11.2023 | 23:40
Google anunta ca aceste conturi vor fi sterse incepand cu aceasta saptamana Vezi daca esti si tu pe lista
Google transmite că aceste conturi urmează să fie șterse zilele acestea. Află dacă te numeri printre cei mai puțin norocoși. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Google anunță că aceste conturi vor fi șterse începând cu această săptămână. Vezi dacă ești și tu pe listă. Decizia a fost luată în urmă cu câteva luni de reprezentanții corporației americane și va fi pusă imediat în aplicare.

Google transmite că aceste conturi urmează să fie șterse zilele acestea. Află dacă te numeri printre cei mai puțin norocoși

Google transmite că aceste conturi urmează să fie șterse zilele acestea. Află dacă te numeri printre cei mai puțin norocoși. Aceste conturi vechi reprezintă un risc foarte mare având în vedere că utilizatorii pot utiliza parole reciclate.

ADVERTISEMENT

Din păcate, internauții nu au adoptat până acum măsuri de securitate actualizate, printre care se numără autentificarea în doi pași. Ștergerea a fost anunțată de câteva luni și se va face în etape, chiar din această săptămână.

„Vrem să vă protejăm informațiile private și să împiedicăm orice acces neautorizat la contul dumneavoastră, chiar dacă nu mai utilizați serviciile noastre”, a transmis Google într-o actualizare a politicii încă din august.

ADVERTISEMENT

Tot din vară a început să trimită avertismente utilizatorilor afectați de această situație. În această categorie se află persoanele care și-au creat conturi pe care mai apoi le-au abandonat și nu le-au folosit niciodată.

Mai exact, este vorba de cele care nu au fost niciodată revizuite de utilizator, pe care nu a mai fost activitate în ultimii doi ani. Conturile Google includ chiar și accesul la Gmail, Documente, Drive sau Fotografii.

ADVERTISEMENT

„Dacă un cont nu a mai fost folosit de o perioadă lungă de timp, există toate șansele ca acel cont să fie compromis”, a declarat în urmă cu ceva vreme Ruth Kricheli, VP Product Management la Google, conform al.com.

„Asta se întâmplă deoarece adresele vechi au parole refolosite și în alte locuri, nu au activată autentificarea în doi pași și nici utilizatorul nu mai verifică securitatea contului”, a completat acesta pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

Cum poți păstra contul de la Google

Google a ținut să mai adauge că din această decizie fac parte și câteva excepții. Concret, compania nu va șterge conturile cu canale YouTube, cele cu bani pe cardurile cadou sau cele folosite pentru a cumpăra un articol digital.

De asemenea, conturile care au publicat aplicații active pe o platformă precum magazinul Google Play vor fi în continuare folosite. Persoanele care vor să-și păstreze conturile trebuie să se conecteze la ele și să facă orice serviciu.

Spre exemplu, pot intra să citească un e-mail, să vizioneze un videoclip sau să efectueze o singură căutare. Mai mult decât atât, utilizatorii sunt îndemnați să acceseze conturile personale cel puțin o dată la doi ani.

ADVERTISEMENT
Tags: