Sport

Goran Pandev a marcat primul gol al Macedoniei la un Campionat European, după o fază de „cascadorii râsului“

Goran Pandev, 37 de ani, a înscris primul gol al Macedoniei de Nord la debutul la un Campionat European
13.06.2021 | 19:55
Goran Pandev a marcat primul gol al Macedoniei la un Campionat European dupa o faza de cascadorii rasului
ADVERTISEMENT

Calificată în premieră la un Campionat European, Macedonia de Nord a reuşit să marcheze încă de la primul meci, cel împotriva Austriei.

Pandev, omul potrivit la locul potrivit

Şi cine altcineva putea să-şi treacă numele pe tabela de marcaj dacă nu veteranul căpitan Goran Pandev, ajuns la 37 de ani? Mai exact 37 de ani şi 231 de zile, devenind al doilea cel mai bătrân marcator la un Euro.

ADVERTISEMENT

Experimentatul vârf de atac s-a aflat din nou la locul potrivit, în momentul potrivit, şi a împins în plasa porţii goale a Austriei o minge scăpată din braţe de portarul Bachmann.

Întreaga fază care adus la golul Macedoniei de Nord a fost una de „cascadorii râsului“. Alioski a trimis o pasă în faţa careului austriac, într-o zonă în care nu se afla niciun coechipier.

ADVERTISEMENT

Hinteregger a încercat să degajeze balonul, dar l-a trimis în pieptul lui Sabitzer, iar apoi a ricoşat spre portarul Bachmann. Acesta a ieşit în întimpinarea mingii şi părea că a prins-o.

David Alaba a încercat să-şi proteje portarul de atacul lui Trajkovski şi s-a interpus între Bachmann şi vârful macedonean. Din inerţie, cei trei s-au ciocnit, iar portarul a scăpat mingea din braţe.

ADVERTISEMENT

Cu mult calm, venit din spate, Goran Pandev a trimis liniştit în poarta goală. Era minutul 28, iar egalitatea se restabilea pe Arena Naţională din Bucureşti. Austria – Macedonia de Nord 1-1, după o jumătate de oră de joc. Pentru austrieci a marcat Lainer, în minutul 18.

Goran Pandev, golgheterul all-time al Macedoniei de Nord

Cu meciul împotriva Austriei, în grupa C de la Euro 2020, Goran Pandev a ajuns la 117 selecţii pentru naţională şi 37 de goluri. Este golgheterul absolut al ţării sale.

ADVERTISEMENT

Reuşita din meciul cu Austria a venit la 20 de ani şi 7 zile de la debutul său în prima reprezentativă. Primul meci al lui Pandev a fost un Turcia – Macedonia, pe 6 iunie 2001, în preliminariile Cupei Mondiale. A bifat atunci 24 de minute, fără să înscrie.

În prezent, Goran Pandev este legitimat la Genoa, dar contractul lui va expira la finalul acestui sezon, pe 30 iunie 2021.

De-a lungul carierei, atacantul a evoluat pentru Belasica (în ţara natală), Inter, Ancona (împrumut), Spezia (împrumut), Lazio şi Napoli (toate 4 în Italia) şi Galatasaray (Turcia).

ADVERTISEMENT
Tags: