News

GPS-ul a dus o familie cu un bebeluş de 5 luni în pragul morţii. Salvamontiştii i-au salvat dintre troiene

Intervenție de amploare în munți. O familie cu un bebeluș de cinci luni a ajuns în nămeți după ce au urmat indicațiile GPS-ului
14.03.2024 | 15:19
GPSul a dus o familie cu un bebelus de 5 luni in pragul mortii Salvamontistii iau salvat dintre troiene
GPS-ul a trimis o familie cu un bebeluș pe un drum impracticabil în această perioadă. Echipele de salvare au intervenit trei ore pentru a-i salva. Sursa foto: Serviciul Public Judetean Salvamont Alba
ADVERTISEMENT

Doi părinți și bebelușul lor în vârstă de cinci luni au rămas blocați cu mașina pe un drum înzăpezit din Munții Sebeșului. În miezul nopții, echipele Salvamont din Alba au pornit în căutarea familiei, care era prinsă într-un autoturism de teren.

O familie a rămas înzăpezită cu copilul din cauza GPS-ului

Când salvatorii montani i-au găsit, copilul în vârstă de cinci luni și cei doi adulți se aflau în stare bună, însă erau blocați pe drumul înzăpezit, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT

Alerta a fost declanșată în jurul orei 23, iar trei echipe de salvatori montani au plecat spre locul indicat în apelul de urgență, intervenind cu două snowmobile. După aproximativ două ore de acțiune, cei doi adulți și copilul au fost recuperați și transportați în siguranță la pensiunea unde erau cazați.

Conform declarațiilor lor către salvatorii montani, adulții, proveniți din județul Prahova, au ajuns pe acel drum înzăpezit din cauza indicațiilor furnizate de GPS.

ADVERTISEMENT

Cei doi părinți și copilul au fost salvați la timp

Intervenția de salvare, care a durat aproximativ două ore, a avut loc în timpul nopții de miercuri spre joi. Potrivit lui Cristian Nițescu, reprezentant al Serviciului Public Județean Salvamot Salvaspeo Alba, citat de Observator, echipajele Salvamont Alba de la punctul de lucru Șureanu au fost alertate miercuri seara în jurul orei 23:00 pentru a interveni în sprijinul a două persoane adulte și a unui copil de cinci luni.

„În urma ninsorilor abundente din zona montană Șureanu, echipa Salvamont Alba a fost în alertă și a intervenit în cursul nopții trecute pentru a salva două persoane adulte și un copil de 5 luni. Aceștia au rămas blocați cu autoturismul în zăpadă, după ce au ales un drum impracticabil pe timp de iarnă.

ADVERTISEMENT

Cu determinare și profesionalism, echipa Salvamont Alba a reușit să ajungă la familie și să îi aducă în siguranță. Acțiunea de salvare s-a încheiat cu succes la ora 1:00 AM. Acest incident ne reamintește cât de important este să fim conștienți de riscurile pe care le implică deplasările în zone montane pe timp de iarnă și să ne informăm corespunzător înainte de a ne aventura pe drumuri care pot deveni impracticabile”, potrivit Salvamont Alba.

Cu determinare și profesionalism, trei echipe de salvatori montani au intervenit cu două snowmobile, reușind să ajungă la familia respectivă și să îi aducă în siguranță la pensiunea unde erau cazați.

ADVERTISEMENT

Cristian Nițescu a mai precizat pentru sursa citată că mașina de teren va fi remorcată în zilele următoare din drumul înzăpezit și a subliniat cât de important este să evităm călătoriile în zonele montane în timpul iernii și să ne informăm corect înainte de a porni în aventuri pe drumuri care pot deveni impracticabile.

ADVERTISEMENT