Sport

Graham Potter, cifre dezastruoase la Chelsea. Este cel mai slab antrenor din istoria clubului în era Premier League

Chelsea are cel mai prost sezon din istoria recentă, iar patronul Todd Boehly a decis să-l dea afară pe antrenorul Graham Potter după ce echipa a ajuns pe locul 11.
04.04.2023 | 08:33
Graham Potter cifre dezastruoase la Chelsea Este cel mai slab antrenor din istoria clubului in era Premier League
Chelsea are cel mai prost sezon din istoria recentă, iar patronul Todd Boehly a decis să-l dea afară pe antrenorul Graham Potter după ce echipa a ajuns pe locul 11. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Adus de la Brighton la începutul lunii septembrie în locul lui Thomas Tuchel, Potter nu a rezistat decât șapte luni pe banca londonezilor, fiind dat afară după înfrângerea de pe Stamford Bridge cu Aston Villa.

Graham Potter, antrenorul cu cea mai mică medie de puncte pe meci din istoria lui Chelsea

Mandatul lui Graham Potter a fost unul dezastruos, în ciuda calificării în sferturile de finală ale Champions League, iar cifrele arată că a fost cel mai slab antrenor din istoria lui Chelsea de la înființarea Premier League.

ADVERTISEMENT

Conform unei statistici realizate de The Sun, tehnicianul ”albaștrilor” a câștigat doar 28 de puncte în 22 de partide jucate în campionat și cu o medie de 1,27 puncte/meci se situează pe ultima poziție a managerilor care au condus-o pe Chelsea în ultimii 30 de ani.

Potter, care a înregistrat 7 victorii, 7 remize și 8 înfrângeri în Premier League, este la egalitate pe ultima treaptă a acestei ierarhii cu Glenn Hoddle, cel care are o medie tot de 1,27 puncte/meci, după ce a strâns 155 de puncte în 122 de partide.

ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel, care a fost concediat la patru luni după ce Todd Boehly a preluat clubul de la Roman Abramovich, a fost demis cu o medie de 1,94 puncte/meci și se poate mândri că a câștigat Champions League la patru luni de la venirea pe Stamford Bridge.

Potter, al 12-lea antrenor demis în acest sezon de Premier League

În mod surprinzător, israelianul Avram Grant este cel mai de succes antrenor pe care l-a avut Chelsea. După ce l-a înlocuit pe Jose Mourinho în 2007, acesta a câștigat 22 de partide, a remizat 8 și a pierdut doar 2, având o medie de 2,31 puncte/meci.

ADVERTISEMENT

Poziția secundă în această ierarhie este ocupat de Mourinho, cu o medie de 2,19 puncte/meci, iar podiumul este completat de italianul Antonio Conte, cu 2,14 puncte/meci. Top 5 este completat de Carlo Ancelotti (2,07) și Rafael Benitez (1,96).

Graham Potter Chelsea antrenor

Graham Potter este astfel al 12-lea antrenor demis în acest sezon de Premier League, iar interimatul va fi asigurat de secundul Bruno Saltor. Cel mai probabil, acesta va conduce echipa până la sfârșitul actualei stagiuni, deși ”albaștrii” fac tot posibilul să-l aducă pe Julian Nagelsmann, recent demis de la Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Graham Potter Chelsea antrenor

Mandatul lui Potter pe banca lui Chelsea i-a costat o avere pe londonezi. Echipa de pe Stamford Bridge a plătit 20 de milioane de euro, clauza de reziliere a lui Graham Potter la Brighton. După venirea în capitala Marii Britanii, Potter a devenit al doilea cel mai scump antrenor din istoria fotbalului.

Graham Potter a câștigat 200.000 de euro pe săptămână, astfel, în doar șapte luni, Chelsea a fost nevoită să plătească 25,6 milioane de euro (20 de milioane de euro clauza de reziliere și 5,6 milioane de euro pentru salarii).


  • 2,80 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „2 solist” la meciul Chelsea – Liverpool

ADVERTISEMENT
Tags: