News

“Grasul” Bran moare la 65 de ani, după mai multe zile în comă. Stan, bolnav și distrus de durere, nu merge la înmormântarea prietenului său: “Mă simt pierdut fără el. Ar înţelege”

Oliver Hardy, ”grasul” Bran, din celebrul serial de comedie ”Stan și Bran” a murit la 65 de ani. Partenerul său de scenă și prietenul apropiat, Stan Laurel, nu a putut participa la funeralii: ”Babe ar înțelege”.
03.09.2022 | 11:49
Grasul Bran moare la 65 de ani dupa mai multe zile in coma Stan bolnav si distrus de durere nu merge la inmormantarea prietenului sau Ma simt pierdut fara el Ar intelege
Oliver Hardy, ”grasul” Bran, din celebrul serial de comedie ”Stan și Bran” a murit la 65 de ani. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În anii 20 – 50 ai secolului XX, Stan și Bran au devenit cel mai iubit cuplu de comedie din lume. La mai bine de o jumătate de secol de când uimeau pe scenă, aceștia au rămas un etalon.

Oliver Hardy, “Grasul” Bran din celebrul serial ”Stan și Bran” moare la 65 de ani, după mai multe zile în comă

Pentru prima oară, Stan Laurel şi Oliver Hardy s-au întâlnit în anul 1919. Ei au jucat împreună în filmul ”The Lucky Dog”.

ADVERTISEMENT

De la acea dată, celebrul cuplu a rescris istoria comediei. Doar moartea a putut să îi mai despartă. Momentele grele pentru celebrul cuplu de comedianți au debutat în anul 1954.

În luna mai a acelui an, Hardy a suferit un atac de cord și un accident vascular cerebral din care nu și-a mai revenit niciodată.

ADVERTISEMENT

”Grasul” Bran a slăbit nu mai puțin de 68 de kilograme în decurs de câteva luni. Aspectul cu care publicul era obișnuit i s-a schimbat radical. Au apărut zvonuri la acea vreme că actorul ar avea cancer în fază terminală și acesta ar fi fost motivul pentru pierderea rapidă în greutate.

Peste doi ani, pe 14 septembrie 1956, Oliver Hardy a mai suferit un accident vascular cerebral major. Acesta a rămas imobilizat la pat și nu a putut vorbi timp de câteva luni. În niciun moment nu a fost părăsit de soția sa, Lucille, care l-a îngrijit cu devotament.

ADVERTISEMENT

Au urmat încă două accidente vasculare cerebrale, în august 1957, iar Bran a intrat în comă. Actorul a murit de tromboză cerebrală la 7 august 1957, la vârsta de 65 de ani.

Stan, bolnav și distrus de pierderea prietenului său, nu a participat la înmormântare: “Mă simt pierdut fără el. Babe ar înţelege”

”Stan și Bran”, Stan Laurel și Oliver Hardy au fost legați de o prietenie sinceră și în afara scenei. În mod aparent surprinzător, Stan nu a participat la funeraliile de înmormântare ale prietenului său Bran.

ADVERTISEMENT

Apropiații lui Laurel au explicat adevăratul motiv care a stat în spatele acestui gest. Stan ar fi fost devastat de moartea lui Hardy, iar cumplita veste a făcut ca acesta să nu-și mai revină niciodată pe deplin.

La acel moment greu, soția sa a spus presei că Stan s-a îmbolnăvit când a auzit că Hardy era pe moarte. Laurel era prea bolnav pentru a participa la înmormântare și a spus: ”Mă simt pierdut fără el. Babe ar înțelege”.

Iar Stan a fost, într-adevăr, pierdut fără Bran. În cei opt ani cât a mai trăit, Stan Laurel a rămas departe de scenă, refuzând orice rol.

S-a mai întâlnit doar cu fanii săi și ai lui Bran. Alături de ei, împărtășea amintiri, clipe memorabile pentru a-i păstra vie memoria lui Hardy.

Stan Laurel s-a stins din viață în anul 1965, la vârsta 74 de ani, în urma unui atac de cord.

ADVERTISEMENT