News

Grav accident de circulație în Neamț. Microbuz zdrobit de bucăţi desprinse dintr-un pod: doi oameni au murit. Video. Update

11.05.2021 | 13:52
Grav accident de circulatie in Neamt Microbuz zdrobit de bucati desprinse dintrun pod doi oameni au murit Video Update
ADVERTISEMENT

Grav accident în județul Neamț, în care a fost implicat un microbuz cu călători. Două persoane au murit, iar alte trei persoane au fost descarcerate.  Un TIR a lovit limitatorul de înălțime de la un pod, iar acesta s-a prăbușit.

Update, ora 13:56

Trei persoane au fost rănite în urma accidentului produs marți în localitatea Tarcău din județul Neamț, iar alte două și-au pierdut viața. Este vorba despre șoferul în vârstă de 41 de ani și un pasager de 47 care au murit pe loc în urma impactului.

ADVERTISEMENT

Victimele rănite sunt doi bărbați, de 74 și 55 de ani, dar și o femeie în vârstă de 76 de ani. Toți au ajuns la spital.

Cel care a provocat accidentul este conducătorul TIR-ului, în vârstă de 40 de ani, care nu a respectat indicația limitatorului de înălțime, pe care l-a lovit și s-a prăbușit peste un microbuz.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și rezultatul a fost negativ.

Știrea inițială, ora 11:03/Accident teribil în Neamț, cu patru victime

Doi oameni au murit în urma unui accident rutier din localitatea Tarcău, județul Neamț. Un camion a doborât o parte dintr-un cap de pod de cale ferată, care s-a prăbușit ulterior peste un microbuz în care se aflau patru persoane.

Nu există informații despre conducătorul auto al camionului care a produs accidentul, a transmis ISU Neamț.

ADVERTISEMENT

TIR-ul a doborât un limitator de înălțime aflat deasupra unui pod de cale ferată, iar bucăți din acesta s-au prăbușit peste microbuz. În ceea ce privește călătorii din microbuz, doi dintre ei se află în stare bună.

Șoferul care conducea microbuzul de persoane a murit pe loc în urma impactului, la fel și pasagerul din dreapta. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț a transmis că încă se lucrează la descarcerarea persoanelor decedate.

ADVERTISEMENT

„Prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Tarcău. În urma accidentului  rutier produs, o grindă de la un pod CFR a căzut peste un microbuz. Au rezultat patru victime, din păcate două decedate, iar alte două au fost scoase de pompieri.

Una era în stare de conștiență, iar cealaltă era inconștientă. Acesteia i s-au acordat măsuri de resuscitare, după care a fost preluată de ambulanța de la Serviciul de Ambulanță Neamț și a fost transportată de urgență la spital”, a transmis purtătorul de cuvânt Irina Popa.

Doi oameni au murit în urma accidentului

Echipajele de intervenție sosite la fața locului încă lucrează pentru a îndepărta grinda respectivă. Intervenția este în plină desfășurare în aceste momente.

Cele două persoane în viață au fost scoase dintre fiarele contorsionate și le sunt acordate primele îngrijiri medicale. Una dintre victime era inconștientă și a fost transportată la spital. Starea ambelor persoane este stabilă.

„Se lucrează pentru îndepărtarea grindei care a căzut peste microbuz. Se lucrează pentru a descarcera persoanele decedate. Din primele informații, în microbuz se aflau doar patru persoane.

Șoferul și pasagerul din dreapta au decedat, iar alte două persoane au fost scoase de către pompieri și sunt, deocamdată, în stare stabilă”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Accident Neamț
Accident microbuz Neamț. Sursa foto: ISU Neamț

La fața locului intervin utilaje speciale pentru ca drumul să fie eliberat. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers la acest moment.

„ISU Neamț face față acestei intervenții, la locul evenimentului se află volunatari cu utilaje de la Serviciul pentru Voluntari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Tarcău, dar și un utilaj de la un operator economic din județul Neamț”, a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

ADVERTISEMENT
Tags: