News

Grav accident în Brăila: un camion a căzut de pe un pod peste calea ferată. Șoferul, în stare gravă

Un grav accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, în Brăila. Un camion a căzut de pe un pod peste calea ferată. Șoferul a ajuns în stare gravă la spital.
18.10.2023 | 10:45
Grav accident in Braila un camion a cazut de pe un pod peste calea ferata Soferul in stare grava
Grav accident în Brăila: un camion a sărit de pe un pod peste calea ferată. Sursa foto: debraila.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un grav accident a avut loc la primele ore ale dimineții zilei de miercuri, 18 octombrie, în județul Brăila. Un camion a căzut de pe un pod peste o cale ferată. Șoferul, grav rănit, a ajuns la spital.

Grav accident în Brăila: un camion a sărit de pe un pod peste calea ferată

Evenimentul rutier a fost consemnat în jurul orei 06:00, pe drumul național 2B, în zona orașului Făurei. Aici, un TIR a căzut de pe podul sub care se află calea ferată, între localitățile Surdila-Găiseanca și Surdila-Greci.

ADVERTISEMENT

În momentul căderii în gol, camionul a lovit un stâlp care s-a rupt. Din această cauză, la fața locului au fost trimiși reprezentanți CFR, iar circulaţia feroviară a fost oprită, informează IPJ Brăila.

În urma acestui accident a rezultat vătămarea corporală a șoferului. Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, de origine din București, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Din cauza rănilor foarte grave, acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. I-au fost recoltate mostre biologice la spital în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, notează publicația De Brăila.

Polițiștii au anunțat că vor continua cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT

Anunțul Poliției Brăila după acest grav accident

IPJ Brăila a emis un comunicat după acest grav accident rutier. Poliția anunță că, din cauza accidentului, traficul feroviar a fost blocat. În presa locală au apărut și imagini de la fața locului.

”La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care, din primele cercetări, au stabilit că un bărbat de 66 de ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autocamion pe podul de trecere peste calea ferată situat pe DN2B în apropiere de localitatea Surdila-Găiseanca, ar fi pierdut controlul volanului, a rupt parapetul de protecţie şi a căzut de pe pod.

ADVERTISEMENT

În cădere, autocamionul a lovit un stâlp care s-a rupt, motiv pentru care la fata locului intervin reprezentanţi CFR, iar circulaţia feroviară este oprită în aceste momente. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a şoferului, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, potrivit IPJ Brăila.

ADVERTISEMENT