News

Plan roșu activat! Microbuz cu 19 elevi, implicat într-o coliziune la Suceava. Video cu momentul impactului

03.03.2021 | 18:30
Plan rosu activat Microbuz cu 19 elevi implicat intro coliziune la Suceava Video cu momentul impactului
ADVERTISEMENT

Un grav accident rutier a avut loc miercuri pe raza localității Arbore din județul Suceava. În eveniment au fost implicate un microbuz de transport elevi și două autoturisme, în care se aflau 6 adulți și 19 copii.

Din primele date oferite de ISU Suceava, toți cei implicați în coliziune sunt conștienți și cooperanți și au fost evaluați din punct de vedere medical.

ADVERTISEMENT

La locul accidentului au fost trimise mai multe echipaje de la descarcerare și de la Ambulanță. Dată fiind amploarea accidentului și numărul mare de persoane implicate. Planul Rosu de Intervenție a fost activat.

Plan roșu activat în Suceava. Microbuz cu 19 elevi, implicat într-un grav accident

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a activat Planul Roșu de intervenție în urma unui accident rutier extrem de grav produs la Arbore, miercuri, în jurul orei 14.00.

ADVERTISEMENT

În coliziune sunt implicate un microbuz de transport elevi și două autoturisme. Situația este delicată din cauza numărului foarte mare de persoane implicate: 25, din care 19 sunt copii. În urma accidentului, 23 de persoane, dintre care 17 minori și 6 adulți, au ajuns la spital.

Accident Suceava
Accident grav în Suceava
Sursa foto: IGSU

Au fost mobilizate în acest caz 6 ambulanțe SAJ, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 echipaj de stingere. Persoanele implicate în accident au fost evaluate medical de către echipajele prezente la fața locului.

ADVERTISEMENT
Accident grav în Suceava Sursa foto: IGSU
Accident grav în Suceava
Sursa foto: IGSU

”Având în vedere numărul mare de persoane implicate, pentru gestionarea eficientă a situației, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La caz acționează 6 ambulanțe SAJ, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 echipaj de stingere.

ADVERTISEMENT

Persoanele implicate în accident vor fi evaluate medical de către echipajele prezente la fața locului”, a transmis purtătorul de cuvânt ISU Suceava, locotenent Alin Găleată.

Accident grav în Suceava Sursa foto: IGSU
Accident grav în Suceava
Sursa foto: IGSU

Microbuzul cu elevi, răsturnat peste un gard

Accident grav în Suceava Sursa foto: IGSU
Accident grav în Suceava
Sursa foto: IGSU

Potrivit MonitorulSv, în urma impactului, microbuzul cu elevi implicat în accident s-a răsturnat pe o parte, peste un gard de beton, la marginea drumului.

Publicația mai notează că, până la această oră (15:00) un număr de 7 persoane au fost transportate la spital.

ADVERTISEMENT